H ώρα του Κυριάκου
koutras_xaralampos

Μπάμπης Κούτρας

H ώρα του Κυριάκου

Mε βάση το εκλογικό κλίμα που διαμορφώνεται και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η πολιτική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατη. Αύριο η Ελλάδα αλλάζει σελίδα μετά από 4,5 χρόνια περιπέτειας.

Το 2015 ήμουν από εκείνους που πίστευαν ότι ο Τσίπρας νομοτελειακά θα ερχόταν στην εξουσία. Η κοινωνία, ισοπεδωμένη από τα μνημόνια και κουρασμένη από το δίπολο Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ σε όλες του τις μορφές, ακόμη και την κυβερνητική συνεργασία τους, έψαχνε με αγωνία μια εναλλακτική λύση που θα την έβγαζε πιο γρήγορα και κατά το δυνατόν πιο ανώδυνα από την κρίση. Κοίταξε προς την Ακρα Δεξιά, τους «αντισυστημικούς» και τους λαϊκιστές. Ηταν λογικό τελικά να επιλέξει την ταμπέλα της Αριστεράς επειδή έμοιαζε η πιο λογική επιλογή, η πιο ελπιδοφόρα προοπτική.

Ο Αλέξης είχε την ευκαιρία του την οποία όχι μόνο δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει, αλλά έβαλε τη χώρα σε νέες περιπέτειες, έφερε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, φλέρταρε με το Grexit, ενθάρρυνε τον διχασμό της κοινωνίας, καλλιέργησε ταξικές αντιπαλότητες και στο τέλος αποδείχθηκε ανίκανος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού. Αντιθέτως, επιχείρησε πολλές φορές να τον κοροϊδέψει - με πρώτη το δημοψήφισμα του 2015 και τελευταία τις προεκλογικές παροχές του περασμένου Μαΐου.

Η διακυβέρνηση του Τσίπρα προφανώς έκανε την κοινή γνώμη σοφότερη από κάθε άλλη φορά. Με τη διαφαινόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και τη συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής ουσιαστικά εξαντλήθηκαν όλες οι πολιτικές επιλογές που είχε στη διάθεσή του ο λαός. Συνεπώς, είναι η ώρα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ήρθε η εποχή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η θητεία της Κεντροδεξιάς στην αντιπολίτευση ήταν χρήσιμη από κάθε άποψη. Τη βοήθησε να δει τα λάθη της, να αλλάξει πρόσωπα και πολιτικές, να εκσυγχρονιστεί, να σκεφτεί λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας χωρίς να διολισθήσει στον εύκολο δρόμο των μεγάλων και πολλών υποσχέσεων.

Αυτή τη φορά η Κεντροδεξιά δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του λαού όχι μόνο γιατί απέτυχε ο Τσίπρας, αλλά επειδή αποδείχθηκε ότι έλεγε το σωστό. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και κερδίσει την αυτοδυναμία, πρέπει να υλοποιήσει αυτά ακριβώς που υποσχέθηκε. Δεν είναι πολλά, είναι στόχοι ρεαλιστικοί που μπορούν να επιτευχθούν. Αρκεί να πιστέψει στις δυνάμεις της, να δείξει σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Πρέπει η χώρα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ