Η βαριά κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά...
maximos-charokopoulos-0

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Η βαριά κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά...

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην εξωτερική μας πολιτική, αποδεικνύουν τον επικίνδυνο δρόμο που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα λεγόμενα εθνικά ζητήματα. Λόγω ιδεοληψιών, μειωμένων αντιστάσεων στις έξωθεν πιέσεις, άγνοιας, αλλά και αλαζονικής συμπεριφοράς, οι κυβερνητικές αποφάσεις μάς έχουν οδηγήσει στην αφετηρία νέων προκλήσεων, που θα τις βρίσκουμε μπροστά μας τα επόμενα πολλά χρόνια. 

Κι αυτή η κληρονομιά είναι ίσως βαρύτερη από την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα στους δανειστές, που επίσης μας αφήνει φεύγοντας η... πρώτη φορά αριστερά.

Η κυβέρνηση πολιτεύτηκε και στα εθνικά ζητήματα με παροιμιώδη ανευθυνότητα, που είχε σοβαρές συνέπειες. Θυμίζουμε την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, που εκτόξευσε εντός έδρας τις γνωστές απειλές του, την κρίση με τη Ρωσία, που προσπάθησε τώρα ο κ. Τσίπρας να κατασιγάσει πηγαίνοντας στη Μόσχα, τις δηλώσεις Καμμένου στην Ουάσιγκτον, που άναψαν φωτιές.

Το χειρότερο όλων, βεβαίως, μέχρι τώρα, είναι η συμφωνία των Πρεσπών, τα αποκαλυπτήρια της οποίας ήδη παρακολουθούμε. Μιας συμφωνίας, που οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς συνήψαν με το γειτονικό κράτος, αγνοώντας τις φωνές της αντιπολίτευσης και της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Υποτιμώντας τη βαριά ιστορία της Μακεδονίας και τους αγώνες και τις θυσίες που έγιναν για να απελευθερωθούν τα χώματά της, έβαλαν την υπογραφή τους σε ένα κείμενο που ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, που είναι γεμάτο νάρκες για την ελληνική πλευρά. Κι αυτές οι νάρκες σκάνε καθημερινά, δίνοντας μια ιδέα για το τι μας περιμένει.

Ο κ. Ζάεφ, αδιαφορώντας για τη δύσκολη θέση που φέρνει τον φίλο του κ. Τσίπρα, μας λέει ότι δεν πάει να λέγεται επισήμως “Βόρεια Μακεδονία” το κράτος τους, αυτοί είναι οι μόνοι “Μακεδόνες” με τη βούλα, και μιλάνε “μακεδονικά”, και θα τα μαθαίνουν σύντομα και στα σχολεία στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, θα μας καλέσουν να βγάλουμε θέλοντας και μη από τα βιβλία μας κάθε αναφορά σε Μακεδονικό Αγώνα, σε Παύλο Μελά, σε Γερμανό Καραβαγγέλη αλλά και σε Κύριλλο και Μεθόδιο. Γι’ αυτό και βιάζεται ο κ. Γαβρόγλου να τα αφαιρέσει από τώρα από τη διδακτέα ύλη της ιστορίας, με το πρόσχημα της κούρασης των μαθητών! Ο Παύλος Μελάς κουράζει τα παιδιά. Τέτοιες φαιδρές δικαιολογίες!

Βέβαια, μπορεί η κυβέρνησή μας να σιγοντάρει τους έμμεσους αλλά σαφείς αλυτρωτισμούς του Ζάεφ, οι Βούλγαροι, όμως, δεν ποιούν την νήσσαν. Αντιθέτως, ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Καρακατσάνοφ, προειδοποίησε τους Σκοπιανούς να μην παραχαράσσουν την ιστορία και να μην εμφανίζουν το γλωσσικό τους ιδίωμα ως μακεδονική γλώσσα, ούτε να διεκδικούν μονοπώλιο στη Μακεδονία, γιατί θα βλέπουν ΕΕ και ΝΑΤΟ με το κιάλι.

Η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, με παροιμιώδη τύφλωση, κάνει ότι δεν βλέπει τις παγίδες και υβρίζει τους επικριτές της συμφωνίας ως φασίστες, ακόμη κι αν πρόκειται για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων!

Το ίδιο κάνει και σε ότι αφορά την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Την ώρα που η Αλβανία με το Κόσοβο βάζουν μπρος επισήμως τη Μεγάλη Αλβανία, η Αθήνα αφήνει απροστάτευτους τους Έλληνες ομογενείς μας στην αυθαιρεσία του Ράμα. Δεν βλέπει, επίσης, κι έναν ύπουλο κίνδυνο στα ίδια τα Σκόπια. Η αλβανική μειονότητα, που αυξάνεται ραγδαίως, με ενισχυμένο τον πολιτικό της ρόλο, να αναλάβει σύντομα και ανώτερα ή ανώτατα αξιώματα της χώρας. Με λυμένα τα χέρια, με δική μας υπογραφή, θα έχουμε στα βόρεια σύνορά μας μια τεράστια απειλή, σε συνδυασμό και με την τουρκική επιρροή, η οποία, ας μην έχουμε αυταπάτες, θα συνεχίσει να υφίσταται.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, επομένως, ότι αυτή η συμφωνία δεν επιδέχεται καμίας διόρθωσης. Είναι εξ αρχής προβληματική και πρέπει να ακυρωθεί. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε με την πρόταση μομφής της ΝΔ, όταν ο κ. Καμμένος -των μεγάλων πατριωτικών λόγων- στοιχήθηκε πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για την ΝΔ, ωστόσο, ο αγώνας για την ακύρωση της συμφωνίας θα συνεχιστεί, είτε έλθει σ’ αυτήν τη βουλή είτε μετά τις εκλογές. Οι δηλώσεις Ζάεφ φαίνεται να φώτισαν και κάποιους που πριν δεν είχαν δει την σκληρή αλήθεια της συμφωνίας. Μακάρι αυτό να τους κάνει να επαναπροσδιορίσουν και την στάση τους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η καθεμιά και ο καθένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, όταν έλθει η ώρα να ψηφίσει, θα αναμετρηθεί με την ιστορία και το μέλλον της πατρίδας και του λαού μας.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ