stefanadis-hrist

Χρ. Ι. Στεφανάδης

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, κατά την διάρκεια της εκθέσεως της Θεσσαλονίκης, νεαρή δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θα δει τη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά  “ενήλικοι στο δωμάτιο”…

Πρόσφατα, Ρώσοι επιστήμονες, σε συνεργασία με Αμερικανούς και Ελβετούς συναδέλφους τους,  ανακοίνωσαν ότι χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της κβαντομηχανικής, κατάφεραν να αντιστρέψουν τον δεύτερο θερµοδυναµικό νόμο της κλασικής φυσικής.

Στην τηλεφωνική γραμμή ήταν ο Λιμενάρχης Σάμου. Ένας αξιωματικός, που έχει αποδείξει στην πράξη την ποιότητα, το επίπεδο και τον ανθρωπισμό του λιμενικού μας σώματος… Μαζί με τους άνδρες του ξαγρυπνούν για να φυλάττουν τα ανατολικά μας θαλάσσια σύνορα

Στις παρυφές της πρωτεύουσας της Σάμου, σε ένα ειδυλλιακό καταπράσινο τοπίο με εκπληκτική θέα, φωλιάζει μια από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες τραγωδίες του καιρού μας. Ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, το hot spot, που εγκατέστησε στο νησί η προηγούμενη κυβέρνηση .Που μέσα από ιδεοληψίες, ανικανότητα και υποχωρητικότητα , δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις αποφάσεις των ισχυρών του πλανήτη.

‘’…Το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που  προβλέπει ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, πρέπει να ψηφισθεί, όχι από 200 που απαιτούνται για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, αλλά και από τους 300 βουλευτές…». Αυτό είπε την Τετάρτη που μας πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας…

“Ονειρεύομαι, να φυσήξει άνεμος δυνατός
να πάρει μακριά, όλα τα σκουπίδια της ζωής μου...
Ονειρεύομαι, να βρέξει πολύ δυνατά
να ξεπλύνει τη βρώμα
και από το πιο μικρό φυλλαράκι..”
~Ν. Καζαντζάκης

Στις 28 Αυγούστου του 1963, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ εκφωνούσε τον περίφημο λόγο του, που τον παρακολούθησαν πάνω από 250.000 άνθρωποι στην Ουάσιγκτον. Μεταξύ άλλων , στον ιστορικό αυτό λόγο είπε τότε:

…Η Δημοκρατία , το πολίτευμα που εμείς οι Έλληνες επινοήσαμε , αναμφίβολα αποτελεί το δικαιότερο, και μακροβιότερο σύστημα διακυβέρνησης των λαών. Όποιο άλλο σύστημα επιχειρήθηκε να αντικαταστήσει την δημοκρατία, ήταν βραχύβιο, αναποτελεσματικό και επομένως καταδικασμένο σε αποτυχία. 

Ο καγκελάριος Otto von Bismarck, ήταν ένας από τους πλέον χαρισματικούς ηγέτες του 19ου αιώνα στον τομέα της στρατηγικής πολιτικής, τόσο της Γερμανίας ,όσο και της Ευρώπης. Κατά την περίοδο της εξουσίας του, κατόρθωσε να αναδείξει την Πρωσία, την πιο ασθενή από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής εκείνης, στην ισχυρότερη δύναμη της Ευρώπης. 

Ο Πλάτωνας αναφέρεται σε μια χώρα, την Ατλαντίδα, που κατοικούνταν από ημίθεους, τους Άτλαντες.


Πριν λίγες ημέρες , βγήκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο από κάποια φιλοζωική οργάνωση που έδειχνε στην παραλία του Καστελόριζου, μια χελώνα καρέτα – καρέτα να φαίνεται ότι είναι δεμένη με σχοινί και να… την παρακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο τίτλος «Έδεσαν χελώνα απ’ το πτερύγιο να τη δει ο Κ. Μητσοτάκης».!!!