Μύθος η χαλαρή ψήφος
georgio_d_andreou_blog

Γιώργος Δ. Ανδρέου

Μύθος η χαλαρή ψήφος

Ειδικά στις ευρωεκλογές, προφανώς το έχει αντιληφθεί το πολιτικό ένστικτο των πολιτών, η λεγόμενη «χαλαρότητα της ψήφου» που άρχισαν να αναμασούν κάποιοι, γιατί δήθεν δεν υπάρχει κυβερνητικό διακύβευμα, είναι μύθος που συντηρούν οι «κομματικές παραφυάδες» για λόγους υπαρξιακής αυτοσυντήρησης

Στην Ευρώπη λαμβάνονται πλέον όλες οι σοβαρές αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα το μέλλον και την πορεία της χώρας, πρέπει να στείλουν οι πολίτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανθρώπους που ασπάζονται την προοπτική της χώρας στην Ευρώπη. Ανθρώπου ικανούς που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν με την παρουσία, τις ιδέες, την επιστημοσύνη και την εμπειρία τους στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων. Η επιλογή ερασιτεχνών, κατ’ επάγγελμα αντιδραστικών και αναχρονιστικών απολιθωμάτων κολλημένων στο παρελθόν, στο 67 και στον εμφύλιο, όχι μόνο δεν προσφέρει, ζημιώνει καταφανώς τη χώρα.

Επιβάλλεται και οφείλει η αληθώς ευρεία προοδευτική πλειοψηφία των πολιτών, η στέρεη βάση της προκοπής της κοινωνίας να επιλέξει με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον της χώρας. Με κριτήριο την Ευρωπαϊκή προοπτική αλλά και την στήριξη της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της Κυβέρνησης.

Η προοδευτική πλειοψηφία που συγκροτούν:

Από τη μια:
• Οι κεντρογενείς αστοί, Πασόκοι από τον Ανδρέα ακόμα που με την εκρηκτική του προσωπικότητα και την προοπτική της εξουσίας «διεμβόλισε» τον κεντρώο χώρο και ανακάτεψε τους αστούς με τους νοσταλγούς του ΕΑΜ, πολλούς από τους οποίους αστικοποίησε.
• Όσοι, στην εξέλιξη του φαινόμενου ΠΑΣΟΚ, επέλεξαν το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό «μπλοκ», την τάση που εξέφρασε ο Κώστας Σημίτης, τις ξεκάθαρες τουτέστιν θέσεις για τη δημοκρατία, το αστικό, ελληνικής κοπής, φιλελεύθερο «καπιταλιστικό» οικονομικό και πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης και συνακόλουθα τη θέση της χώρας στην Ευρώπη και το δυτικό κόσμο.
• Αυτοί που έφτυσαν τότε, και πολλές φορές στη συνέχεια, τον κόρφο τους – μπορεί και να έκαναν ενστικτωδώς το σταυρό τους - κάποιοι κρυφά κι άλλοι φανερά και δημόσια, αναλογιζόμενοι τον υπαρκτό κίνδυνο, λίγο έλλειψε, να είχε η χώρα Κυβερνήτη τον Άκη και τους συν αυτώ.
• Όσοι βλέπουν καθαρά το μέλλον και τις εξελίξεις, γεωπολιτικές, γεωστρατηγικές, εθνικές, αμιγώς πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές σε παγκόσμιο και συνακόλουθα εθνικό επίπεδο.
• Οι κοινωνικά ευαίσθητοι, απροκατάληπτοι, που πιστεύουν στο θεό, την πατρίδα, δέχονται στα σωστά τους όρια τους κοινωνικούς θεσμούς, την οικογένεια, τη θρησκεία.

Κλείσιμο
• Όσοι:
• έζησαν και αποδέχτηκαν ως αναγκαία τη συγκυβέρνηση συνεργασίας 2012/14.
• απέρριψαν τους μαθητευόμενους μάγους της «πρώτης φοράς αριστερά» στην κυβέρνηση, τους Κουρουμπλήδες, Σπίρτζηδες, Ραγκούσηδες, Τζουμακαίους, τα ορφανά του Ακη κλπ που αυτομόλησαν στην προοπτική της εξουσίας με τον Αλέξη και τον Καμένο.
• Αποστασιοποιήθηκαν από τους πρώην «συντρόφους», που παρέμειναν κάτω από την ξεθωριασμένη πλέον πράσινη σημαία του Ανδρουλάκη και των περί αυτόν που επιμένουν στη συνθηματολογία της δεκαετίας του ’80.
• συντάχθηκαν με τη διακυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη επιλέγοντας να ακολουθήσουν στελέχη (Πιερακάκης, Χρυσοχοίδης, Φλωρίδης, Μενδώνη, Χριστοφιλοπούλου και άλλοι πολλοί) που συντάχθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και οδηγούν τη χώρα μπροστά, συνειδητοποιώντας πως κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, μπορούν να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν καλύτερα με τον φιλελεύθερο «δεξιό» αστό που στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου..
• Αυτοί που εξακολουθούν να είναι περήφανοι για τις διαφορετικές πολιτικές τους επιλογές διαχρονικά και δεν έχουν πρόβλημα να τις ονοματίζουν φωναχτά.
• Οι ενεργοί πολίτες που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, παγκόσμια και στο εσωτερικό της χώρας, επιλέγουν συνειδητά, με βάση το κοινωνικό και προσωπικό τους συμφέρον.

Από την άλλη πλευρά στην προοδευτική πλειοψηφία συμμετέχουν και όσοι:
• Συγκαταλέγουν εαυτούς, παραδοσιακά, στους «δεξιούς» και ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, με ελάχιστες «παρασπονδίες».
• Είναι φιλελεύθεροι, αστοί, συνειδητοί οπαδοί της θέσης της χώρας στην Ευρώπη και το δυτικό κόσμο και στηρίζουν και αυτοί «το αστικό, ελληνικής κοπής, φιλελεύθερο «καπιταλιστικό» οικονομικό και πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης».
• Δεν είναι σκληροπυρηνικοί, ούτε εκ πεποιθήσεως «αντί», έχουν αφήσει πίσω τον εμφύλιο και τις συνέπειές του, τα «γαλάζια και πράσινα» καφενεία, τις παραδοσιακές πολιτικές αντιπαλότητες.
• Βλέπουν με καθαρό μάτι και ανοιχτό μυαλό τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις και αποδέχονται πως η ζωή δεν είναι στατική και στερεότυπη, πως με αφορισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα.
• Έχουν ξεκαθαρίσει και οριοθετήσει το εθνικό συμφέρον και τον «εθνικισμό», στις σωστές τους διαστάσεις, σε απόσταση από τον υπερεθνικισμό και την εθνολαγνεία. Η πατρίδα, το πιστεύουν ακράδαντα, δεν είναι εργαλείο πολιτικής, αποστασιοποιούνται και αποδοκιμάζουν τους εμμονικούς και τους εθνοκάπηλους.
• Αποδέχονται τους κοινωνικούς θεσμούς, την οικογένεια και τη θρησκεία, ιστορικά και κοινωνιολογικά. Τη θρησκεία ως θεμελιακό παράγοντα στην ιστορική διαδρομή της χώρας και βασική συνιστώσα της κοινωνικής ζωής, οριοθετούν όμως τη θέση, την εμβέλεια και τη δράση της στο πνευματικό και ηθικό επίπεδο. Την αποσυνδέουν ανεπιφύλακτα από την κοσμική εξουσία και αποδοκιμάζουν τους θρησκόληπτους, τους θεομπαίχτες, τους θεοκάπηλους, τους υποκριτές.
• Δεν έχουν κανένα πρόβλημα συνύπαρξης και κοινής διαδρομής; με στελέχη προερχόμενα από το Πασόκ που εντάχθηκαν και στηρίζουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η πρωτοφανής κοινωνική πλειοψηφία που δημιουργήθηκε με άξονα τον κεντρώο χώρο και προεκτάσεις προς τα δεξιά κι αριστερά, έχει αντιληφθεί την παγίδα της δήθεν χαλαρής ψήφου και θα στείλει, και στις ευρωεκλογές, ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.







O Γιώργος Ανδρέου είναι δικηγόρος (www.andreoulaw.gr)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ