markopoulos

Αλέξη πρόσεχε τι εύχεσαι

Δημ. Μαρκόπουλος

Και γεφύρια θα σας φτιάξουμε. Κι απλή αναλογική θα φέρουμε. Και τη Β’ Αθηνών θα τεμαχίσουμε.

Και μετά θέλουν να πιστέψουμε πως οι εκλογές θα πάνε τον Οκτώβριο του 2019.

Ξεκάθαρα, δίχως αμφιβολία λοιπόν η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική φάση. Τα πράγματα είναι σαφή γιατί αν δεν στηθούν κάλπες το προσεχές φθινόπωρο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί. Θα εξαφανιστεί κάτω από την πίεση της καινούργιας του αυταπάτης πως «δεν θα μειωθούν οι συντάξεις» ή πως «δεν θα περικοπεί το αφορολόγητο».

Επίσης, η πορεία προς τις κάλπες είτε τον Σεπτέμβρη είτε τον Οκτώβρη του 2018 είναι προδιαγεγραμμένη διότι αν δεν πάει ο Αλέξης Τσίπρας σε εκλογές τότε, μετά θα χαθεί κάτω από το βάρος του κακού εκλογικού αποτελέσματος στις Ευρωεκλογές του Μάη του 2019 όπου το κόμμα της αριστεράς θα κυμανθεί –λόγω της χαλαρής ψήφου – κάτω από το 20% παγιώνοντας μια εικόνα διάλυσης.

Κι επειδή πολλά ακούγονται για την παγίδα της απλής αναλογικής και για το αγκάθι της εκλογής προέδρου, η ερώτηση που προκύπτει είναι κατά πόσο ένας ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ με μια μεγάλη διαφορά από την πρώτη ΝΔ θα μπορέσει να επιβάλλει την ακυβερνησία.

Ένας ΣΥΡΙΖΑ λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω από το 22-24%, θα αντέξει επαναληπτικές κάλπες; Θα καταφέρει να διατηρηθεί ξανά σε αξιοπρεπή όρια άνω του 20% καταγγελλόμενος – και σωστά – πως η επιλογή αλλαγής εκλογικού νόμου έφερε τη χώρα ξανά σε κίνδυνο; Όλοι γνωρίζουμε από την πρόσφατη ιστορία πως ο λαός σε επαναληπτικές κάλπες δίνει περισσότερη δύναμη στον πρώτο και τιμωρεί τον δεύτερο.

Κι έστω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης οριακά θα χάσει την αυτοδυναμία. Το πρόβλημα θα είναι δικό του ή του Αλέξη Τσίπρα που θα χάσει το κόμμα του; Γιατί αν η ΝΔ κυμανθεί κοντά στο 38% δίχως αυτοδυναμία, πού άραγε θα καταλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη χώρα στα βράχια και ακυβέρνητη; Ο λαός θα πει μπράβο σε έναν Τσίπρα που ναρκοθέτησε την πορεία της χώρας ή θα αναζητήσει λύση ευθύνης που θα περιορίσει τις ζημιές;

Για τους παραπάνω λόγους θα πούμε στον πρωθυπουργό να προσέξει τι εύχεται γιατί καμιά φορά μπορεί και να τύχει και να γίνει. Κι αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, η πορεία του ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ένα άσχημο και πρόωρο τέλος.

ΣΧΟΛΙΑ (32)

SPARTA.

Ό Τσίπρας και ο Καμμένος χάνουν και το ξέρουν, συντρίβονται στην κυριολεξία.Αφήνουν πίσω τους συμφορά.Όπως οι Γερμανοί αποχορώντας έκαιγαν και κατέστρεφαν τα πάντα, το ίδιο κάνουν και οι δύο άθλιοι δοσίλογοι Τσίπρας και Καμμένος.Έχουν υποθηκεύσει τα πάντα στους ξένους τοκογλύφους. Έξοδος από το τρίτο μνημόνιο και είσοδος στο τέταρτο.Αυτή είναι η ψεύτικη έξοδος του Τσίπρα. Τον Οκτώμβριο και αφού περάσουμε έναν τραγικό οικονομικό Αύγουστο αιφνιδιαστικά όπως πάντα ο Τσίπρας θα καταφύγει στον Προκόπη Παυλόπουλο. Μέσα σε ένα μήνα και με άδεια της Τρόικα θα κάνει εκλογές για να φορτώσει στην αντιπολίτευση τα εγκλήματα του σε οικονομία και κοινωνία.Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα θερμό από την βίαιη εξέγερση των απεσταλμένων του Ερντογάν Ισλαμιστών λαθροεισβολέων, των αυριανών ψηφοφόρων του Τσίπρα.

ΝΙΚΟΣ

αυτοδύναμη ΝΔ ούτε στα όνειρα σας... απλώς κάποιοι βιάζονται να είναι υποψήφιοι βουλευτές και ο νοών νοείτο....

ELLHNAS.

Ή Νέα Δημοκρατία μπορεί να μην είναι αυτοδύναμη, ο Τσίπρας όμως δεν θα είναι πουθενά.Στοίχημα ότι θα περιοδεύει σε τριτοκοσμικές χώρες με πληρωμένες διαλέξεις από τον Σόρος, μιλώντας για το πείραμα της αριστεράς στην Ελλάδα που κατέστρεψε.

Το θέμα είναι ότι όλοι βλέπουν νίκη της ΝΔ.

Έχω την εντύπωση, όμως, πως τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα εθνικά (Σκόπια και Τουρκία) και στην οικονομιά (ΕΝΦΙΑ, συντάξεις και όριο αφορολογήτου) θα δώσουν τελικά και την αυτοδυναμία στη ΝΔ. Ως γνωστόν, οι κουτοπόνηροι Έλληνες συσπειρώνονται την Κυριακή των εκλογών γύρω από αυτόν που βλέπουν νικητή.

ELLHNAS.

Αγαπητέ Δημήτρη.Επειδή ο Τσίπρας και ο Καμμένος ψήφισαν στα τέσσερα τα μνημόνια που θα έσκιζαν και θα έκαιγαν φέροντας ολοκαύτωμα σε μισθούς και συντάξεις, στις εκλογές πρέπει να ευχόμαστε να κερδίσει με αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία.Ό Τσίπρας είναι ένα πολιτικό πτώμα, ομοίως ο Καμμένος ένα πολιτικό κουφάρι.Ναρκοθέτησαν τα πάντα με φόρους και ΕΝΦΙΑ στο διηνεκές, παρέδωσαν την κοινωνία σε κακοποιούς λαθρομετανάστες από όλα τα εγκληματικά κράτη του πλανήτη.Τέτοια μάζωξη κακοποιών μόνο στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Καμμένου συναντάει κανείς.Όση οργή και να έχουμε σαν Έλληνες πολίτες, πρέπει να ψηφίσουμε Μητσοτάκη.Από τα δύο κακά επιλέγουμε το λιγότερο κακό.Όσοι θέλαμε να ψηφίσουμε Χρυσή Αυγή για να τιμωρήσουμε την κυβέρνηση, άς κρατήσουμε την όρεξή μας για τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές, Νομαρχιακές εκλογές. Ό Τσίπρας πρέπει να φύγει.Μόνο έτσι κερδίζουμε χρόνο για ζωή, πρίν μας βάλει όλους μας στον τάφο.

Chris

Ακόμα δεν καταλάβατε ότι ο συριζα, δεν πεθαίνει τόσο εύκολα. Ανέβηκε, δημοσκοπικά, ως αντισυστημικό κόμμα. Όπως ανέβηκαν και άλλα κόμματα στην ευρώπη, και στην Αμερική ανέβηκε ο Τραμπ. Ο κόσμος, ακόμα τον πιστεύει τον Τσίπρα. Και ότι και να λένε, τα ΜΜΕ, ο κόσμος, κλείνει τα αυτιά του. Από την άλλη, ο Κυριάκος, εκπροσωπεί το αμαρτωλό σύστημα, που κυβέρνησε για 40 χρόνια, και έφερε τη χρεωκοπία. Ακόμα, και αν ο ίδιος δεν κυβέρνησε ούτε μια μέρα, του χρεώνονται τα δεινά όλης της μεταπολίτευσης. Ας ελπίζετε, να γίνει συγκυβέρνηση ΝΔ-συριζα, διότι αλλιώς, θα έχουμε ακυβερνησία για πολύ καιρό. Και ακόμα και κυβέρνηση να κάνει η ΝΔ, αν δεν έχει τον συριζα μαζί της, τότε δεν θα μπορέσει να περάσει ούτε ένα μέτρο. Θα κάψουν οι μπαχαλάκηδες ξανά την Αθήνα, σε κάθε νέο μέτρο. Θα ξυπνήσει και ο παλιός Τσίπρας, και θα λέει ξανά, go back madam Merkel. Και θα τον πιστεύουν τα ζώα, όπως τον πιστεύουν σε κάθετι. Με τέτοιον λαό, μόνο με συριζα στην κυβέρνηση υπάρχει περίπτωση να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις. Αρχίστε τις συνεννοήσεις, και αφήστε τις αυτοδυναμίες κατά μέρος.

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Μα δε φτάνουν οι μεταρρυθμίσεις ρε συ για να δούμε Θεού πρόσωπο,χρειάζεται κάποιοι να βάλουν και λεφτά.Γιατί ως γνωστόν,το Κράτος δεν έχει μία,εκτός απ´ αυτά που τα φυλάει για να διορΙσει κόσμο και να μοιράσει επιδόματα φτώχειας. Και λεφτά,με κυβέρνηση συριζα δεν πρόκειται να φέρει κανείς,από τη στιγμή που βλεπουν όλη την ανικανότητα και την ιδεοληψία μαζεμένη στην κυβέρνηση.Και μάλιστα,όταν πλησιάζουν καναν ξένο και του παρουσιάζουν την Ελλάδα σαν ιδανικό προορισμό για επενδύσεις,αυτός τους λέει αμέσως το εξής.Και γιατι δεν φέρνετε τα λεφτά σας στην Ελλάδα εσείς πρώτα,και μετά τα φέρνουμε κι εμείς...

Το μοναδικό διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών...

Είναι το μέγεθος της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας. Όσο για τα παραμύθια ότι: "Θα κάψουν οι μπαχαλάκηδες ξανά την Αθήνα, σε κάθε νέο μέτρο", ας το αποτολμήσουν και θα διαπιστώσεις ότι ο κόσμος θα αντιδράσει με τρόπο τον οποίο ούτε καν φαντάζεσαι...

.....

Η ΝΔ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 20-22% και μετά ξύπνησα.

EΠΕ

Ο σύριζα θα κάνει εκλογές στην καλύτερη (γι αυτόν) στιγμή όπως όλα τα κόμματα. Φοβάμαι πως δε θα πάει στον πάτο αλλά θα κρατάει ένα 27% με 28% και θα οδηγήσει τη χώρα ελέω Φώφης σε δεύτερες εκλογές και απλή αναλογική

ΑΛΕΧ Γ

( ή θα αναζητήσει λύση ευθύνης που θα περιορίσει τις ζημιές; ) Ναι θέλω λύση ευθύνης θέλω ξανά καταστροφή , χρεοκοπία , μίζες (στα εξοπλιστικά , στο υπουργείο Υγείας κλπ ) offshore και Μπαλτάκους να συνεργάζονται με την χρυσή αυγή .

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ 2019, ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΕΝΦΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2018 - ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2019 - ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2020. ΥΠΕΡ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ 2019, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

mitsos

Δημητράκη : Εκλογές - Ερμηνεία Ονείρου, αν δεις στον ύπνο σου ότι βρέθηκες σε εκλογές, θα πρέπει να προσέχεις, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ανακατευτείς σε καταστάσεις που θα σε ζημιώσουν κοινωνικά και οικονομικά. (προσοχή - εφιάλτης)

Giannis923

Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν πρίν εφαρμοστούν τα ψηφισμενα μέτρα μήπως και ξεγελάσει το τσίρκο που μας κυβερνά κάποιους και κρατήσει κάποιο ποσοστό. Έτσι φυσικά θα ρίξει το βάρος της εφαρμογής τους στην επόμενη κυβέρνηση και θα μπορεί να ταΐσει σανό για ακόμη μία φορά. Βέβαια το ζητούμενο για πολύ κόσμο είναι τι να ψηφίσει?? Πιστεύω ότι η πορεία της χώρας μας είναι δρομολογημενη όπως και η συρρίκνωση του πληθυσμού όπως και η φυγή των νέων..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία