kikilias_vasilis

«Η μνήμη, όπου και να την αγγίξεις, πονεί»

Βασίλης Κικίλιας

H κυβέρνηση συνειδητά επέλεξε να αναδείξει σε μέγα γεγονός την κακοστημένη παράσταση στην Ιθάκη. Καμία Ιθάκη όμως και καμία ΔΕΘ δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποστρέψει το ενδιαφέρον μας από τον άδικο χαμό 96 ψυχών -φέτος το καλοκαίρι- στο Μάτι.

Οσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση, δεν θα μπορέσει να επιβάλει τη λήθη. Γιατί οι Ελληνες δεν είναι λωτοφάγοι, όπως παραδέχτηκε ο κ. Τσίπρας.

Τα ασύστολα κυβερνητικά ψεύδη για τα αίτια και την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η δήθεν ασύμμετρη απειλή που κατέληξε να γίνει η εγκληματική αμέλεια ενός ιδιώτη, τα τραγικά λάθη των οιονεί υπευθύνων, οι ολιγωρίες και οι παραλείψεις θα στοιχειώνουν αέναα το πέρασμά σας από την εξουσία.

Σε τέτοιες ζοφερές καταστάσεις η ηγεσία χρειάζεται να επιδείξει κουράγιο, χαρακτήρα και συμπόνια. Ο κ. Τσίπρας απέτυχε και στα τρία.
Το έλλειμμά του καλύφθηκε από τη ζώσα, την ενεργή κοινωνία.

Κουράγιο επέδειξαν οι χαμηλόβαθμοι πυροσβέστες που πάλευαν άνισα και χωρίς καθοδήγηση. Χαρακτήρα έβγαλαν οι εκατοντάδες εθελοντές συμπολίτες μας που έσπευσαν στην περιοχή και παραμένουν εκεί για να ανακουφίσουν τον πόνο αυτών που είδαν σε μια μέρα να χάνουν τα πάντα. Και συμπόνια όσοι βοήθησαν από το υστέρημά τους ή βρήκαν δυο λόγια παρηγοριάς να πουν.

Η ελληνική κοινωνία είναι συναισθηματικά φορτισμένη από τα αδιέξοδα της κρίσης. Τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία. Η καταστροφή στο Μάτι και ο τρόπος που τη διαχειρίστηκε η κυβέρνηση ήταν, όμως, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Εναν μήνα μετά την εθνική τραγωδία κανείς δεν έχει βρει χρόνο για λίγη αυτοκριτική, για ένα «κάναμε λάθος». Αντίθετα, με περισσή έπαρση αυταξιολογήθηκαν: «Τα κάναμε όλα σωστά». Κάποιοι εξ αυτών έγιναν τιμητές επί πτωμάτων και έριξαν την ευθύνη στους κατοίκους. Καμία συγγνώμη. Και γρήγορα στην Ιθάκη.

Πολλά μπορεί να καταμαρτυρήσει κανείς στις κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης, αλλά καμιά τους και ποτέ δεν επέδειξε τόσο μεγάλη ανικανότητα διαχείρισης κρίσης. Κανείς και ποτέ δεν τόλμησε να κατηγορήσει τους πολίτες για τις δικές του αβλεψίες και τα εγκληματικά λάθη ενώ θρηνούσαμε τους νεκρούς.

Από την εμπειρία μου στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης, στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία του 2014, καταλήγω στο ότι η καθυστερημένη ανάληψη πολιτικής ευθύνης που από τον κ. Τσίπρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά επικοινωνιακή συγκάλυψη της πραγματικής ευθύνης που έχει ως πρωθυπουργός: να προστατέψει την χώρα και τους πολίτες της. Και σε αυτό αποδείχτηκε ανεπαρκής.

Οντως, κύριε Τσίπρα, οι Ελληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Και να θυμάστε ότι οι συμπολίτες μας μπορεί να μη θυμούνται τι τους έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν.

*Bουλευτής Α’ Αθηνών, τομεάρχης Αμυνας Ν.Δ.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

κ.Κικίλια ....

ωραίος ο τίτλος του άρθρου σας και επίκαιρος.Ορθά επισημαίνεται τα όσα επισημαίνεται.Σας διαφεύγει όμως κάτι το οποίο είναι εξίσου μείζονος σημασίας για να μην πω μεγίστης!για το οποίο το 70%-80% της συντριπτικής πλειοψηφίας επισης απέδειξαν εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουν να το αποδεικνύουν:Δεν είναι "λωτοφάγοι"με το θέμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!Διατηρούν κρυστάλλινη τη μνήμη τους και είναι αδύνατον το θέμα να περιέλθει στη λήθη.....Είναι κάθε στιγμή στη μνήμη!Σοβαρότατη από πλευράς σας παράλειψη.......στην κατα τα άλλα πλήρης ανάλυσή σας.

Στα καθάρματα απομένουν...

Θεωρώντας ότι θα διεξαχθούν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, την 26-05-2019, απομένουν στα καθάρματα οκτώ, (μήνες) και είκοσι πέντε, (25), ημέρες!!!

κοινος νους

οι Ελληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Και να θυμάστε ότι οι συμπολίτες μας μπορεί να μη θυμούνται τι τους έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν.....ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΕΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ αριστερά!!!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ απατεώνες, ψεύτες, προδότες, τυχοδιώκτες. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ αριστερά!!!

τομ

Tι ακριβώς "αριστερό" έχει η σημερινή κυβέρνηση και τι "δεξιό" είχαν οι προηγούμενες; Ποιός ΔΕΝ ήταν απατεώνας; Το "λεφτά υπάρχουν"΄; Η "ισχυρή Ελλάδα"; Η "ανασύσταση του κράτους"; Τα μνημόνια που επεμβαίνουν σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ γιά να τις ακυρώσουν; Ποιός που ψήφιζε 40 χρόνια ελλείματα ΔΕΝ ήταν προδότης;

Από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα, ο Σύριζα...

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πλέον πρόσφατων εθνικών εκλογών, (20 Σεπτεμβρίου 2015), ο Σύριζα έλαβε το 35,46 % των ψήφων κααι η Νέα Δημοκρατία το 28,09 %. Δηλαδή, διαφορά υπέρ του Σύριζα 7,37 %. Σήμερα οι δημοσκόποι προβλέπουν πλήρη αντιστροφή της τότε κατάστασης, με τη Νέα Δημοκρατία να λαμβάνει το 36 % - 38 % των ψήφων και τον Σύριζα το 16 % - 18 %... Δηλαδή, διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας 16% - 20 %. Με απλά λόγια η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει τον Σύριζα με διαφορά υπερδιπλάσια εκείνης με την οποία την είχε νικήσει ο Σύριζα, το μακρινό πλέον 2015...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία