kikilias_vasilis

Βασίλης Κικίλιας

«Και τα λόγια ηχολογούσε Αναρίθμητος λαός»*

*Διονύσιος Σολωμός, Υμνος εις την Ελευθερίαν

Οι Ελληνες, στη μακρά διάρκεια της Ιστορίας μας, έχουμε δείξει απίστευτη αντοχή στη φτώχεια και κάθε είδους αντιξοότητες. Η καρδιά του Ελληνα όμως δεν σηκώνει εκπτώσεις στα θέματα της Πατρίδας. Τα μεγάλα, τα σπουδαία, είναι αυτά που νιώθουμε, αυτά που φωνάζει η ψυχή μας. Και δεν υπάρχει τίποτα βαθύτερο και ουσιαστικότερο για έναν άνθρωπο και για ένα έθνος από τη συνείδησή του, τον τρόπο δηλαδή που καταλαβαίνει τον εαυτό του και την ταυτότητά του, τον τρόπο που τον αναγνωρίζουν οι άλλοι. 
Στην περίπτωση της FYROM τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: οι γείτονες καπηλεύονται μέρος της εθνικής μας συνείδησης και θολώνουν την εθνική μας ταυτότητα. Υπονομεύεται έτσι το παρόν και το μέλλον του έθνους και της πατρίδας μας. Η αλήθεια αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί. 
Συνεπώς, δεν μπορούμε να δεχθούμε οτιδήποτε συνιστά αλυτρωτισμό, οτιδήποτε απομειώνει την Ελλάδα και τους Ελληνες. Δεν συμβιβαζόμαστε με κάποια λύση, θέλουμε τη βέλτιστη λύση. Και αυτή δεν μπορεί να την προσφέρει ο κ. Τσίπρας. Είναι γνωστό ότι ο ίδιος και η πλειοψηφία της κυβέρνησής του και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας εξακολουθούν να εμπνέονται από τον πάλαι ποτέ κομμουνιστικό διεθνισμό. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς στο παρελθόν είχαν ταχθεί αλληλέγγυοι στα αιτήματα της FYROM για απροϋπόθετη χρήση του ονόματος Μακεδονία.
Ταυτόχρονα, δεν χαρίζουμε σε κανένα ακραίο στοιχείο τον γνήσιο πατριωτισμό του ελληνικού λαού. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού πλημμύρισαν τη Θεσσαλονίκη και αναρίθμητοι άλλοι μοιράστηκαν την αγωνία τους για την Πατρίδα, τα ιδανικά και τις αρχές μας. Οσοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν αυτούς τους ανθρώπους συλλήβδην ακραίους δεν κατανοούν ότι άλλο ο γνήσιος πατριωτισμός, άλλο ο εθνικισμός και άλλο ο εθνομηδενισμός. 
Δίχως την αγάπη και το ενδιαφέρον για την Πατρίδα μας, δεν θα μπορέσουμε να σταθούμε στο μέλλον. Θα μας σαρώσει η Ιστορία. Ανέκαθεν η αγάπη για την Πατρίδα μάς ενώνει και μας κινητοποιεί. 
Οι λαϊκές συγκεντρώσεις είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες και μέρος της δημοκρατικής μας παράδοσης. Δεν ξορκίζονται αφοριστικά και δεν αποτελούν μονοπώλιο κανενός. Οταν ο λαός απέχει, οι εγχώριες ελίτ τον κατακρίνουν με σηκωμένο το δάχτυλο. Οταν ο λαός ορθώνεται για να εκφράσει την ψυχή του, τότε τρομάζουν, χλευάζουν και απειλούν. Η φωνή του λαού, εντός του πλαισίου της νομιμότητας, ποτέ δε με φόβισε. Καθήκον του πολιτικού είναι να ακούει και να μιλάει με τον λαό. Και τέλος πάντων, φωνή και άποψη σε τούτη τη χώρα δεν έχουν μόνο οι 50 «Ρουβίκωνες».
Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν δέχεται καμία από τις προταθείσες λύσεις. Δεν αποδέχεται τον αλυτρωτισμό των γειτόνων και δεν ανέχεται αξιώσεις έναντι της Ελλάδας. Οταν η ηγεσία και ο λαός της FYROM θελήσουν μια ειλικρινή διαπραγμάτευση, τότε θα έχει έρθει η ώρα για βιώσιμη και δίκαιη λύση. Μια λύση στηριγμένη στην αλήθεια και όχι στο ψέμα, ώστε να μη δημιουργηθούν σύντομα μεγαλύτερα προβλήματα. 
Τέλος, στους διάφορους «συνετούς» και «ορθολογιστές» που μιλάνε για τελευταία ευκαιρία και λύση εδώ και τώρα, σε αυτούς που σε κάθε δυσκολία σπεύδουν να φέρουν την καταστροφή και να αποδεχθούν πρόθυμα κάθε τετελεσμένο (όπως το σχέδιο Ανάν), αρκεί ο λόγος του Νέλσον Μαντέλα: «Πάντα φαίνεται αδύνατο μέχρι να το κάνεις».

ΣΧΟΛΙΑ (8)

*

ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ...ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΑ ...ΤΩΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΑ

Tomkondil

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ... ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ...

Βye bye my darling Κικiλια

Xαιρετiσαμε την NΔ. Για δεξιά, δεξιόθεν! Και φυσικά ήμασταν και στο συλλαλnτήριο στην Θεσσαλoviκη κι όχι στα Τρiκαλα Koρινθiας για σκι.

mitsos

Κύριε Κικίλια ελάτε στο συλλαλητήριο και πάρτε μαζί σας τον κύριο Κωστόπουλο και άλλους γιατί πράγματι θέλουμε τη βέλτιστη λύση, και αυτή δεν μπορεί να την προσφέρει ο κ. Τσίπρας !! Εσείς διαθέτετε εναλλακτικές πολιτικής ευελιξίας, σας έχουμε εμπιστοσύνη.

Άλλος όψιμος αγωνιστής

Κύριε Κικίλια, γιατί στο συλλαλητήριο Θεσσ/νίκης είχατε "πάει όλοι για σκι" και ξαφνικά γίνατε όλοι "πατριώτες"; Σκιαχτήκατε που ροβόλησαν τα ζωντανά έξω από το μαντρί μοναχά τους και φοβηθήκατε μην και δε γυρίσουν; Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό δε ζητάτε από το 2008; Δεν το έλεγε μέχρι και πριν λίγες μέρες η εκπρόσωπος τύπου σας; Εγώ ήμουν ΝΔ, αλλά σας χαιρέτησα πια και δε γυρίζω. Δεν πάω ΧΑ. Προτιμώ να ψηφίζω οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με δεξιά και κεντροδεξιά, από σας τους γιαλαντζί κεντροδεξιούς, με τα τζαμιά, τους αγαπημένους παράτυπους μετανάστες, τα σύνθετα ονόματα, τους τρανσέξουαλ με δήλωση, αλλά προς Θεού, από τα 18, όχι τα 15 και τόσα άλλα. Δεν έχετε καμία διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και ακόμα και με το ΣΥΡΙΖΑ έχετε ελάχιστες. Εντάξει, τώρα κάντε το κομμάτι σας, να μας πείσετε πόσο στηρίζετε το συλλαλητήριο...

GEORGIA.

Αγαπητέ κύριε Κικίλια.Ή αγάπη για την πατρίδα σίγουρα μας ενώνει.Αυτό δυστυχώς δεν το έκανε η Νέα Δημοκρατία με τους δικούς της ανθρώπους και ψηφοφόρους και το κάνει συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δικούς του.Γέμισαν με αλήτες, αναρχικούς και γενικά αφισοκολητές τους οι Συριζαίοι το Ελληνικό Δημόσιο, αυτό που με τόσο κόπο είχε καθαρίσει ο τωρινός αρχηγός της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Δυστυχώς το λάθος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ότι φρόντισε ακόμα και κατσαπλιάδες Αλβανούς να βρούν κάποια δουλειά και κάποια θέση εργασίας και αμέλησε το δικό της λαό, τα δικά της παιδιά άν θέλετε.Βλέπουμε τώρα με πόση μανία διορίζει ο Τσίπρας παντού τους δικούς του πραιτωριανούς.Πώς νομίζετε ότι βρέθηκε το ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή με εκλογικά ποσοστά; Παιδιά και απογοητευμένοι ψηφοφόροι της Ν.Δ. είναι.Πρέπει η Νέα Δημοκρατία να βγεί μπροστά, πρέπει να υποστηρίξει διαφορετική γραμμή στα Εθνικά θέματα από τον πολιτικό απατεώνα Τσίπρα.Διαφορετικά το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα μεγαλώνει σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας και οι Έλληνες θα εξακολουθούν να έχουν στο σβέρκο τους την σέχτα του Τσίπρα και του Καμμένου.Γειά σας κύριε Κικίλια.

a

Δηλαδη το θεμα σας ειναι που δεν μπηκαν τα δικα σας παιδια στο δημοσιο, δεν ειναι οτι το δημοσιο ειναι ηδη μεγαλο. ΣΥΡΙΖΑ και μνημονια μεχρι να παγωσειη Σαχαρα.

SPARTA.

Δυστυχως απο κατι πορωμενα κομματοσκυλα σαν εσενα κρατιουνται στην εξουσια οι πολιτικοι απατεωνες Τσιπρας, Καμμενος και μας καταστρεφουν καθε μερα που περναει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία