Ισχυρή, ασφαλής, ανθρώπινη Ελλάδα
kikilias_vasilis

Βασίλης Κικίλιας

Ισχυρή, ασφαλής, ανθρώπινη Ελλάδα

Καθώς η εκλογική «μάχη» της 21ης Μαΐου απέχει μόλις μερικά 24ωρα, είναι ώρα να κάνουμε έναν απολογισμό του έργου μας στη διάρκεια της τετραετίας που κλείνει. Αλλά, και να μιλήσουμε για τις προοπτικές της χώρας μας

Από τον Ιούλιο του 2019, όταν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας, η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις που ήλθαν ως αποτέλεσμα εισαγόμενων κρίσεων: από την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία στον Έβρο, ως την πανδημία του κορονοϊού και από την ενεργειακή κρίση, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, μέχρι την κρίση ακρίβειας και πληθωρισμού, τα τέσσερα αυτά χρόνια κάθε άλλο παρά ομαλά και ακύμαντα ήταν.

Παρά ταύτα, η κυβέρνησή μας αντιμετώπισε αποτελεσματικά όλες τις κρίσεις: διεθνοποιήσαμε το μεταναστευτικό ζήτημα και θωρακίσαμε τα σύνορά μας, κρατήσαμε όρθιο και ενισχύσαμε εν μέσω πανδημίας το ΕΣΥ και, ταυτόχρονα, στηρίξαμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις με το ποσό των 55 δισ. ευρώ, πρωταγωνιστήσαμε στην Ευρώπη με προτάσεις για τον έλεγχο των τιμών της ενέργειας και επιδοτήσαμε τους λογαριασμούς του ρεύματος. Και για το κρίσιμο ζήτημα της ακρίβειας, λάβαμε μέτρα όπως το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και το «food pass», που ελάφρυναν σημαντικά τα βάρη που έπεφταν στις πλάτες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, προχωρήσαμε σε πλήρη υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Μειώσαμε 50 φόρους και εισφορές, αυξήσαμε τις συντάξεις, ενισχύσαμε τον κατώτατο μισθό, η ανεργία μειώθηκε σημαντικά, περάσαμε μείζονες μεταρρυθμίσεις που κατέστησαν τη χώρα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας με ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, και με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική καταστήσαμε τη χώρα πρωταγωνιστή στις διεθνείς εξελίξεις.

Από τη θέση του Υπουργού Υγείας, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου, μαζί με την επιστημονική κοινότητα και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. H επιτυχημένη διαχείριση των πρώτων κυμάτων της πανδημίας έκανε rebranding στη χώρα ως ασφαλή προορισμό.

Εν συνεχεία, ως Υπουργός Τουρισμού, με σκληρή δουλειά πετύχαμε ένα μικρό θαύμα, καταφέρνοντας την μεγαλύτερη ανάκαμψη σε όλη την Ευρώπη. Και σήμερα δρέπουμε όλοι μας τους καρπούς αυτής της προσπάθειας: πέρσι τα ταξιδιωτικά έσοδα έφθασαν τα 17,6 δισ. ευρώ και φέτος περιμένουμε έσοδα ακόμα και 19 δισ. Ευρώ.

Η Αθήνα, έγινε 12 μηνός τουριστικός προορισμός, με επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Είναι αυταπόδεικτο πόσο έχουν ενισχυθεί όλα τα επαγγέλματα της πρωτεύουσας και σημαντικοί κλάδοι της οικονομίας, από το εμπόριο και την εστίαση μέχρι τους ξενοδόχους και τους εργαζόμενούς τους.
4 χρόνια σπάσαμε στερεότυπα όπου χρειαζόταν, καινοτομήσαμε υλοποιώντας πολιτικές με γνώμονα στήριξη των συμπολιτών μας.

Το δίλημμα είναι απλό: θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία προς μια Ελλάδα ισχυρή, ανθρώπινη και ασφαλή, ή θα γυρίσουμε σε εποχές που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε;

H κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη έχει βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνία και αξίζει μια δεύτερη θητεία για να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, πάντα με κοινωνικό πρόσημο.

Κλείσιμο
Μια χώρα με καλούς και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, μια χώρα που θα φυλάσσει αποτελεσματικά τα σύνορά της, μια χώρα που η οικονομία θα αναπτύσσεται ισόρροπα μέσω νέων επενδύσεων, μια χώρα με ισχυρό σύστημα υγείας και με σύγχρονες υποδομές, μια χώρα με λόγο στα διεθνή fora και θα δίνει προοπτική στους νέους.

Και μπορούμε να το κάνουμε, όπως ήδη το έχουμε αποδείξει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network