Βασίλης Βραχιώτης

Εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού οι δικηγόροι

Βασίλης Βραχιώτης

Η εξαίρεση των δικηγόρων και άλλων επιστημόνων από την εφαρμογή του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς ενεργειών που πείθουν και τον πλέον καλοπροαίρετο ότι βρισκόμαστε υπό διωγμό

Είχε προηγηθεί η λεηλασία του εισοδήματος των επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών, από την εφαρμογή των νόμων Κατρούγκαλου και Αχτσιόγλου [Ν. 4387/2016 και Ν. 4472/2017 (αρ. 58)], με τους οποίους ο δικηγόρος, ο γιατρός ή ο μηχανικός υποχρεούται να καταβάλει μόνο προς ΕΦΚΑ και Εφορία έως και το 85% του εισοδήματός του.

Είχαν προηγηθεί οι επιβαρύνσεις του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος, της εισφοράς αλληλεγγύης και η ανελέητη αύξηση των έμμεσων φόρων, που εκμηδενίζει το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών και στέλνει τους καλύτερους επιστήμονές μας είτε στο εξωτερικό είτε στην περιθωριοποίηση.

Είχαν προηγηθεί οι χρεώσεις που προκύπτουν από την επιβολή της χρήσης POS, διότι αυτό είναι κατ’ ουσίαν το πρόβλημα όλων των δικηγόρων και των επιστημόνων γενικότερα, και όχι η χρησιμοποίησή τους, όπως ατυχώς και χωρίς αποτέλεσμα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και άλλοι προσπάθησαν να εμφανίσουν, αντί να διαπραγματευθούν με την κυβέρνηση ή την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών τη χρήση τους χωρίς χρεώσεις ή τις χρεώσεις με κοινωνικά κριτήρια.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα τη μεροληπτική και ιδεοληπτική κατά των επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών πρακτική της με τον κατ’ ουσίαν αποκλεισμό τους από την ευνοϊκή ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που θα αρχίσει άμεσα να εφαρμόζεται για τις υπερχρεωμένες ατομικές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με συνολικές οφειλές άνω των 20.000 ευρώ, αφού ο νόμος ορίζει ότι «[...] το Δημόσιο και οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης μπορούν να προτείνουν σε αυτούς λύσεις ανάλογες με αυτές που αποδέχονται ή αντιπροτείνουν στο πλαίσιο της διαδικασίας εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών». Δηλαδή, πολύ απλά, δεν έχουν δικαίωμα υπαγωγής στον νόμο αυτό, παρά μόνο κατά το άρθρο 15 § 21 για χρέη προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς, και μόνο αν το Δημόσιο θελήσει να το πράξει, χωρίς να μπορούν να ρυθμίσουν οφειλές προς τράπεζες, προμηθευτές και λοιπούς ιδιώτες.

Δυστυχώς, κυβερνώντες και δανειστές αντίθετα σε κάθε λογική και οικονομική θεωρία δημεύουν εν ψυχρώ το εισόδημα του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, της μόνης μαζί με τον τουρισμό βαριάς βιομηχανίας της πατρίδας μας, και εξωθούν τους επιστήμονές μας στη μετανάστευση! Στοχοποιούν την εργασία και την επιτυχία και τιμωρούν όποιον εργάζεται και κερδίζει περισσότερα, λεηλατώντας το εισόδημα όσων κερδίζουν περισσότερα από 20.000 ευρώ. Καταδικάζουν τους μεγάλους χορηγούς του ΕΦΚΑ και του Δημοσίου, τους δικηγόρους, αλλά και τους γιατρούς, μηχανικούς, συμβολαιογράφους στην περιθωριοποίηση και την εξαφάνιση, τους αποστερούν ακόμη και τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους. 
Αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας; Ιδεοληψία και στοχοποίηση του κέρδους; Απλή και τυφλή υλοποίηση των εντολών των δανειστών; Ο,τι και αν ισχύει, το αποτέλεσμα μετράει και αυτό είναι καταστροφικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ειδικά για τους δικηγόρους. Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον δεν πάει άλλο...

ΣΧΟΛΙΑ (10)

BUS O ΜΠΑΜΠΑΣ

Η ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΥΠΕΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΣΑΝΕΛ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ. ΕΥΝΟΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ, ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙ ΤΣΥΡΙΖΑ, ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ "ΜΑΥΡΑ". ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, Α Κ Ο Μ Α, ΡΕ ΠΕΡΙΚΛΗ;

Απορώ και εξισταμαι

Είναι φανερό, απλά δεν τό έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα ότι βρισκόμαστε υπό την καινούργια ιδεολογία του ερυθρού φασισμού. Και τα κελεύσματα αυτής θέλουν να εφαρμόσουν, οι κυβερνώντες. Και μάλιστα κατα γραμμα ,προς τέρψιν και ικανοποίηση στελεχών πού είναι φανατικοί, μέχρι τού σημείου τής σχιζοειδους παράνοιας,.Και όσοι γνωρίζουν τον ρόλο πού είχαν οι δικηγόροι τής τότε εποχής. Αυτή την συμπεριφορά πρεπει να αναλύσουν οι γνωρίζοντες, οι έχοντες γνώση από την πάλαι ποτέ σοσιαλιστική δημοκρατία ή το σιδηρούν παραπέτασμα κατά τούς δυτικούς. Έτσι οι απορίες θα γίνουν κατανοητές και δεν θα εξισταμαιθα.

Εξοργισμένος Δικηγόρος

Και να μην ξεχνάμε ότι το Κακό ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, όταν από το 2010 και μετά : 1) Έβαλαν τον ΦΠΑ 24% στις δικηγορικές υπηρεσίες (ενώ οι Έλληνες Δικηγόροι είχαν ενταχθεί τόσα χρόνια σε νόμιμο καθεστώς εξαίρεσης από τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία), 2) Κατήργησαν κάθε φοροαπαλλαγή, 3) Επέβαλαν την φορολόγηση 26% "από το πρώτο Ευρώ"στο εισόδημα, 4) Επέβαλλαν το τέλος επιτηδεύματος άνευ διάκρισης, 5) Επέβαλαν την εισφορά αλληλεγγύης, 6) Αφαίρεσαν σημαντική ποσότητα δικηγορικής ύλης, χωρίς να λυθεί κανένα ουσιαστικά ζήτημα στην Ελληνική Κοινωνία, 7) Επέβαλλαν αυξήσεις σε όλα τα έξοδα ενώπιον Δικαστηρίων, 8) Εισήγαγαν υπερβολικά παράβολα, με κυριώτερο αυτό της εγκλήσεως/μηνύσεως, με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες Πολίτες στη Δικαιοσύνη, άλλως να παρεμποδίζεται η άσκηση του δικαιώματος στην παροχή έννομης προστασίας, ωθούμενοι έτσι σε αυτοδικίες. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απλά συνεχίζουν το Καταστροφικό Έργο των προηγουμένων. Αλλά Εχθροί των Ελευθέρων Επαγγελματιών ήταν και είναι οι της Ν.Δ. και του "ΠΑΣΟΚ"("ή όπως αλλιώς τώρα λέγεται"), που Δεν έχουν αλλάξει ούτε συμπεριφορά ούτε νοοτροπία !

Άλλος εξοργισμένος

Συνάδελφε, έχεις δίκιο: Πρέπει να αγωνιστούμε για να πέσει η Κυβέρνηση των Σαμαρά/Βενιζέλου! Nα έρθουν στην εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα σκίσουν τα Μνημόνια, θα τα καταργήσουν με ένα Νόμο κι ένα Άρθρο, θα μοιράζουν λεφτά στους Δικηγόρους (από Παρ' Εφέταις και πάνω), θα ιδρύσουν Λαικά Δικαστήρια για να βρει το δίκιο του ο κοσμάκης. Και το κυριότερο: θα ταίζουν με τζάμπα σανό όσους απελπισμένους το τρώνε αμάσητο.

Νικ

Πολύ καλά του απάντησες! Όλοι τους συριζανέλ ψήφισαν.

Jiannis

Αλήθεια τώρα ,ποιος δικηγορος κόβει αποδείξεις ?ποιος ?????

Σύριζας

Κάντε καμιά αποχή δικολάβοι και άντε στο καλό...

mavri katara

Η δήμευση της περιουσίας των ΤΙΜΙΩΝ ελευθέρων επαγγελματιών, δηλ. αυτών που δηλώνουν τα εισοδήματά τους (Προσοχή: μόνον ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, αφού τα λαμόγια δεν εμφανίζουν το μαύρο χρήμα τους για να φορολογηθούν) είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ και ΑΝΗΘΙΚΗ πράξη. Είναι άδικη ΕΠΙΘΕΣΗ εναντίον αυτών των επαγγελματιών που στηρίζουν, πάντοτε, την Εθνική Οικονομία και που θα ΑΜΥΝΘΟΥΝ τώρα στέλνοντας στον αγύριστο τους χαχανούληδες, κατσαπλιάδες του φραπέ.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Ειμαστε άξιοι της μοίρας μας ....

ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Δεν είναι μόνο οι δικηγόροι είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες τού άρθρου 48 δικηγόροι λογιστές οικονομολόγοι αρχιτεκτονικές μηχανικοί γεωπόνοι στιχουργοί κλπ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία