Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ένας... νεκρός ιδιοκτήτης οίκων ανοχής κέρδισε την έδρα στη Νεβάδα!

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ένας... νεκρός ιδιοκτήτης οίκων ανοχής κέρδισε την έδρα στη Νεβάδα!

Υποστηρικτής και θαυμαστής του Τραμπ, κάτοχος επτά οίκων ανοχής και ενός στριπτιζάδικου στις ΗΠΑ, ο Ντένις Χοφ έχασε τη ζωή του στις 16 Οκτωβρίου, αλλά... κέρδισε την έδρα στην Πολιτειακή Συνέλευση της Νεβάδα - Πώς θα καλυφθεί η χηρεύουσα θέση

dennis_6
Υποστηρικτής του Τραμπ, δημοφιλής στον τόπο του, «μάχιμος» στα 72 του χρόνια, ο Ντένις Χοφ πήρε μέρος στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και κατάφερε να κερδίσει μία θέση στην Πολιτειακή Συνέλευση της Νεβάδα.

Μέχρι εδώ, όλα καλά. Ωστόσο, στην περίπτωση του Χοφ εντοπίζουμε δύο... ιδιαιτερότητες: υπήρξε ο πιο φημισμένος «νταβατζής» στη Νεβάδα, καθώς ήταν ιδιοκτήτης του καλύτερου οίκου ανοχής στην περιοχή. Και λέμε «υπήρξε» και «ήταν», γιατί... έφυγε από τη ζωή στις 16 Οκτωβρίου, μόλις λίγες ημέρες πριν από την... πανηγυρική νίκη του στις εκλογές!

Πράγματι, ο Χοφ πέθανε πριν από λίγο καιρό, έπειτα από ένα διήμερο, ξέφρενο πάρτι, στον οίκο ανοχής που διατηρούσε στη Νεβάδα. Ο Ντένις Χοφ, επιχειρηματίας σύμφωνα με τη... φορολογική του δήλωση, είχε στην κατοχή του συνολικά επτά οίκους ανοχής ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και ένα στριπτιζάδικο. Επίσης, ήταν γνωστός ως ο συγγραφέας της μπεστ σέλερ αυτοβιογραφίας, με τίτλο «Η Τέχνη του Νταβατζή», αλλά με την είσοδο του Τραμπ στον Λευκό Οίκο έκανε «άνοιγμα» στην πολιτική.



Μάλιστα, η εκστρατεία του είχε τίτλο «ο Τραμπ του Παράμπ», με τη λέξη «Παράμπ» να προέρχεται από το όνομα μιας ανεξάρτητης κοινότητας 36.000 κατοίκων στη Νεβάδα, τη γενέτειρά του. Ο ίδιος ο Χοφ δήλωνε μεγάλος θαυμαστής του Τραμπ και στις δημόσιες τοποθετήσεις του έλεγε χαρακτηριστικά: «Είμαι κάπως πλούσιος, κάπως γνωστός και με περιτριγυρίζουν ωραίες γκόμενες. Δεν με νοιάζει καθόλου τι λένε οι άλλοι για μένα».

Σε άλλες του δηλώσεις, σε ένα ντοκιμαντέρ, ανέφερε: «Αυτό είναι πραγματικά το κίνημα του Τραμπ. Οι άνθρωποι αφήνουν στην άκρη για μια στιγμή τις ηθικές τους πεποιθήσεις, τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μόνο και μόνο για να μπει κάποιος έντιμος σε δημόσιο αξίωμα. Ο Τραμπ είναι ο πρωτοπόρος, είναι ο Χριστόφορος Κολόμβος της έντιμης πολιτικής».

Η υποψηφιότητά του στις ενδιάμεσες εκλογές δεν μπορούσε να αποσυρθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η εκστρατεία συνεχίστηκε παρά τον θάνατό του και ο Χοφ εξελέγη, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι καλούσαν τον κόσμο να τον ψηφίσει, με στόχο να μειωθούν οι ψήφοι των αντιπάλων τους και να μην... πέσει στα χέρια των Δημοκρατικών η τώρα χηρεύουσα έδρα. 

Κλείσιμο




Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα social media, σε εκλογικά κέντρα της Πολιτείας όπου «κατέβαινε» ο Χοφ, είχαν αναρτηθεί αφίσες, που καθιστούσαν σαφές σε όλους πώς είχε πεθάνει. Όμως, οι... πιστοί ακόλουθοι των Ρεπουμπλικάνων πήγαν μαζικά στις κάλπες και, υπακούοντας στο κόμμα τους, ψήφισαν τον Ντένις Χοφ.


Το ποσοστό του ανήλθε στο 68,3%, την ώρα που η Δημοκρατική αντίπαλός του, Λέσια Ρομανόφ, κατέκτησε μόλις το 32% των ψήφων -αν και είναι ζωντανή. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Νεβάδα είναι πλέον υπεύθυνο να βρει αντικαταστάτη του εκλεγέντος… νεκρού και να καλύψει την έδρα. Πρόκειται, ασφαλώς, για ένα από τα πιο παράδοξα -αν όχι το πλέον παράδοξο- περιστατικά στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης