Κλείνει τα 63: Τα μοναχικά γενέθλια του Φρανσουά Φιγιόν

Κλείνει τα 63: Τα μοναχικά γενέθλια του Φρανσουά Φιγιόν

Καλεί αύριο τους συντηρητικούς της Γαλλίας να διαδηλώσουν στο Παρίσι για να τον στηρίξουν, καθώς πιέζεται να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα μετά το σκάνδαλο «PenelopeGate»


Κλείνει τα 63: Τα μοναχικά γενέθλια του Φρανσουά Φιγιόν
Εξήντα τριών ετών γίνεται σήμερα ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς , Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να συσπειρώσει τα στελέχη του κατακερματισμένου κόμματος των Ρεπουμπλικανών.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε χτες το βράδυ στα social media, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας καλεί τους συμπολίτες του να συγκεντρωθούν αύριο στο Τροκαντερό και να του εκφράσουν την συμπαράστασή τους.

Ο Φιγιόν έχει ήδη απολέσει την υποστήριξη πολλών συνεργατών του καθώς η απόφασή του να παραμείνει στην κούρσα διεκδίκησης για την προεδρία της Γαλλίας έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία πολλών στελεχών των Ρεπουμπλικανών με αφορμή τo σκάνδαλο "PenelopeGate".

Ο ίδιος δίνει μεγάλο αγώνα για να πείσει το γαλλικό λαό ότι η σύζυγός του, Πενέλοπε και τα δύο από τα πέντε παιδιά τους εργάζονταν ως κοινοβουλευτικοί του βοηθοί και δεν ήταν αργόμισθοι.
Πάνω από 60 Συντηρητικοί, κυρίως "ζιπειστές" και "σαρκοζιστές", οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού, Αλέν Ζιπέ και πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ομάδα του Φιγιόν.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, πολλά γαλλική ΜΜΕ κάνουν λόγο για "Plan B" στο κόμμα της γαλλικής Δεξιάς δείχοντας τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, Aλέν Ζιπέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης