Γιούνκερ: Τελευταία ευκαιρία της Κομισιόν να αναστρέψει το κλίμα

Γιούνκερ: Τελευταία ευκαιρία της Κομισιόν να αναστρέψει το κλίμα

«Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν καταλαβαίνουν ακριβώς το τι κάνουμε. Πρέπει να φέρουμε την ΕΕ πιο κοντά τους» λέει ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Γιούνκερ: Τελευταία ευκαιρία της Κομισιόν να αναστρέψει το κλίμα
«Ήρθε η ώρα να προωθήσουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη ανάπτυξης και απασχόλησης -και έχω διαλέξει την καλύτερη ομάδα γι' αυτόν το σκοπό» δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας Επιτροπής.

«Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν καταλαβαίνουν ακριβώς το τι κάνουμε. Πρέπει να φέρουμε την ΕΕ πιο κοντά στους Ευρωπαίους πολίτες» είπε ακόμη ο κ. Γιούνκερ.

Κλείσιμο
«Οι Επίτροποι θα πρέπει στο μέλλον να αφήνουν τις Βρυξέλλες και να πηγαίνουν στα κράτη-μέλη, ώστε να εξηγούν στους Ευρωπαίους πολίτες την ευρωπαϊκή πολιτική» τόνισε επίσης, δηλώνοντας πως είναι η τελευταία ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναστρέψει το κλίμα και να βελτιώσει την εικόνα της ίδιας της Ένωσης απέναντι στους πολίτες.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε πως οι Επίτροποι δεν είναι πρεσβευτές των κρατών-μελών, αλλά, αντίθετα, πρέπει να υπερασπίζονται τα συμφέροντα όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί η τοποθέτηση του Βρετανού, σερ Τζόναθαν Χιλ, στη θέση του Επιτρόπου για το χρηματοπιστωτικό τομέα, μια συμβολική, αλλά και ουσιαστική κίνηση του νέου προέδρου προς τη Μεγάλη Βρετανία.  

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως οι αντιπρόεδροι δεν θα έχουν θέση «υπερ-Επιτρόπων» και επανέλαβε πως δεν υπάρχουν κατώτεροι και ανώτεροι Επίτροποι. Παρά ταύτα, χαρακτήρισε τον πρώτο αντιπρόεδρο, Φρανς Τίμερμανς, ως το «δεξί του χέρι».

Η νέα Κομισιόν θα δημιουργήσει τέσσερις αρμόδιες υπο-ομάδες, που θα αποτελούνται από συγκεκριμένους Επιτρόπους και οι οποίες θα ασχολούνται με τις βασικές προκλήσεις της ΕΕ:

1. Ανάπτυξη και Εργασία
2. Κοινή ψηφιακή αγορά
3. Ενεργειακή Ένωση και κλιματική αλλαγή
4. Μεγαλύτερη και καλύτερη ενοποίηση της Ευρωζώνης


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης