Ισραήλ: Ξεκινά η εκκένωση της Σντερότ ενόψει των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα

Ισραήλ: Ξεκινά η εκκένωση της Σντερότ ενόψει των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα

Η εκκένωση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά συνιστάται στους κατοίκους να φύγουν από την περιοχή για τη δική τους ασφάλεια

sderot
Εκκένωση της ισραηλινής πόλης Σντερότ που βρίσκεται στα σύνορα με τη Γάζα πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Οι κάτοικοι της πόλης που βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών της Χαμάς πρόκειται να μεταφερθούν στην Εϊλάτ, την Ιερουσαλήμ ή ακόμη και το Τελ Αβίβ, όπου θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία.

Ο δήμος υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι η εκκένωση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά συνιστά στους κατοίκους να φύγουν από την περιοχή, που έχει περίπου 7.000 σπίτια.

Άγνωστο παραμένει πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται τρεις υψηλόβαθμούς ισραηλινούς αξιωματικούς, η εισβολή αναβλήθηκε για αρκετές ημέρες λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Η χερσαία επίθεση υποτίθεται ότι θα άρχιζε αυτό το σαββατοκύριακο, αναφέρει το δημοσίευμα, όμως αναβλήθηκε εν μέρει εξαιτίας του συννεφιασμένου ουρανού, ο οποίος θα δυσκόλευε τους ισραηλινούς πιλότους και χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών να παράσχουν αεροπορική κάλυψη στις χερσαίες δυνάμεις.

Στην ισραηλινή επίθεση αναμένεται να πάρουν μέρος μονάδες πεζικού, καθώς και άρματα μάχης και μονάδες σκαπανέων και ναρκοσυλλεκτών, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα επικαλουμενη τους αξιωματούχους. Τις χερσαίες δυνάμεις θα καλύπτουν μαχητικά αεριωθούμενα, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρά πυροβολικού από την ξηρά και τη θάλασσα.



Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες για τον β' γύρο σε 84 δήμους και 6 περιφέρειες - Πώς ψηφίζουμε

Πόλεμος στο Ισραήλ - Ανάλυση Al Jazeera: Τρεις λόγοι πίσω από την απόφαση για εισβολή στη Γάζα

Ποιος είναι ο Τούρκος που θα υποδυθεί τον Αριστοτέλη Ωνάση στην ταινία «Maria» με την Αντζελίνα Τζολί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης