Μόνο ηλεκτρικά οχήματα στο κέντρο της Στοκχόλμης από το 2025

Μόνο ηλεκτρικά οχήματα στο κέντρο της Στοκχόλμης από το 2025

Το μέτρο αφορά περιοχή με οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες – Θα εξεταστεί εκ νέου το 2025

Stockholm
Η Στοκχόλμη ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να γίνει η πρώτη μεγάλη πρωτεύουσα που θα απαγορεύσει τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα από το κέντρο της, ώστε να μειώσει τη ρύπανση και τον θόρυβο.

Από το 2025, 20 οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Στοκχόλμης τα οποία εξυπηρετούν τις οικονομικές και τις κύριες εμπορικές περιοχές της, θα περιορίζονται μόνο για την κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων.

Στις αρχές του 2025 θα ληφθεί απόφαση για το αν θα επεκταθεί η ζώνη.

Η Στοκχόλμη δεν είναι η μόνη πόλη που έχει εισαγάγει -ή προτίθεται να το πράξει- σχέδια για να περιορίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, φαίνεται ότι η Στοκχόλμη προχωρά περισσότερο από άλλες.

Κλείσιμο
Πόλεις όπως το Παρίσι, η Αθήνα και η Μαδρίτη έχουν απαγορεύσει τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα (ή κάποιες κατηγορίες τους) και το Λονδίνο έχει ένα σύστημα χρέωσης που καλύπτει τις πιο ρυπογόνες μηχανές εσωτερικής καύσης.

Υπάρχουν κάποια «γκρίζα» σημεία για το σχέδιο, όπως σημειώνει ο Guardian.

Ενώ προορίζεται κυρίως να επιτρέψει μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα επιτραπούν επίσης μεγαλύτερα φορτηγά με υβριδικούς κινητήρες. Ακόμη θα γίνουν υπάρχουν εξαιρέσεις για ασθενοφόρα και περιπολικά, καθώς και για αυτοκίνητα στα οποία ο οδηγός ή ο επιβάτης έχει αναπηρία.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι της βιομηχανίας μεταφορών δήλωσαν ότι το σχέδιο ήταν πολύ ριζοσπαστικό και σημειώνουν ότι έχουν μειώσει τις εκπομπές «αλλά το κόμμα των Πρασίνων και οι συνάδελφοί τους στην πόλη της Στοκχόλμης βιάζονται υπερβολικά».



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το protothema στην Ασκελόν που βομβαρδίζεται ξανά - Η στιγμή που οικογένεια προσπαθεί να καλυφθεί (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε πέντε χρόνια μετά το φρικιαστικό έγκλημά του - Ισόβια στον 41χρονο που τεμάχισε τη γυναίκα του

Δεν παραδίδω την έδρα, λέει ο Χουρδάκης στην Κωνσταντοπούλου που τον διέγραψε από την «Πλεύση Ελευθερίας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης