Ο Μπολσονάρου σπάει τη σιωπή του 40 ημέρες μετά την ήττα του από τον Λούλα: «Με πονάει η ψυχή μου»

Ο Μπολσονάρου σπάει τη σιωπή του 40 ημέρες μετά την ήττα του από τον Λούλα: «Με πονάει η ψυχή μου»

Διφορούμενα σχόλια από τον απερχόμενο πρόεδρο της Βραζιλίας – Μίλησε σε υποστηρικτές του που ζητούν στρατιωτικό πραξικόπημα

bolsonaro
Την πρώτη του δήλωση σχεδόν 40 ημέρες μετά την ήττα του από τον Λούλα ντα Σίλβα στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, μιλώντας σε φανατικούς υποστηρικτές του που ζητούν στρατιωτικό πραξικόπημα, ενόψει της παράδοσης της εξουσίας την 1η Ιανουαρίου.

«Με πονάει η ψυχή μου» είπε ο Μπολσονάρου, σημειώνοντας: «Αυτός που αποφασίζει πού πάω είσαστε εσείς. Αυτός που αποφασίζει ποιο δρόμο ακολουθούν οι ένοπλες δυνάμεις είσαστε εσείς».

Τα σχόλιά του ήταν διφορούμενα. Ωστόσο ο ίδιος δεν υιοθέτησε το αίτημά τους για στρατιωτική επέμβαση. Ωστόσο ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα σεβαστούν το Σύνταγμα της Βραζιλίας.


Μέχρι στιγμής, ο Μπολσονάρου δεν έχει αναγνωρίσει την ήττα του από τον αντίπαλό του τον Οκτώβριο. Οι υποστηρικτές του συνεχίζουν να διαδηλώνουν έξω από τις βάσεις του στρατού.

Η νίκη του Λούλα επί του Μπολσονάρου με οριακή διαφορά θα πιστοποιηθεί από την Εθνική Εκλογική Αρχή της Βραζιλίας τη Δευτέρα.

Ο Μπολσονάρου πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι το προπύργιο της Βραζιλίας για την αποτροπή του σοσιαλισμού στη χώρα, σημειώνοντας ότι «τίποτα δεν χάνεται» και ότι ο σκοπός τους θα υπερισχύσει μια μέρα.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ενωμένες. Οφείλουν πίστη στον λαό μας και σεβασμό στο Σύνταγμα, και είναι υπεύθυνες για την ελευθερία μας», σημείωσε προσθέτοντας: «Σε αντίθεση με άλλους, εμείς θα νικήσουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη η Εύα Καϊλή, γράφει βελγική εφημερίδα - Ο πατέρας της κουβαλούσε βαλίτσα με μετρητά


Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς χορεύει στο Instagram, τρώει τούρτα από το πάτωμα και την αλείφει πάνω της


Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για τον αστυνομικό - Έκκληση για ηρεμία από τους Ρομά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης