Ιταλία: Ο Λορέντσο Φοντάνα εξελέγη νέος πρόεδρος της ιταλικής Βουλής

Ιταλία: Ο Λορέντσο Φοντάνα εξελέγη νέος πρόεδρος της ιταλικής Βουλής

Αντιτάχθηκε στην ψήφιση των συμφώνων συμβίωσης και στην εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα ιταλικά σχολεία

lorenzo-fontana
Με 222 ψήφους σε σύνολο 400 εξελέγη σήμερα πρόεδρος της ιταλικής βουλής ο Λορέντσο Φοντάνα.

Στην πρώτη του ομιλία, απευθυνόμενος στους Ιταλούς βουλευτές, ο Φοντάνα υποσχέθηκε ότι «θα εκπροσωπήσει το σύνολο των εκλεγμένων αντιπροσώπων των κομμάτων» και ευχαρίστησε τον πάπα Φραγκίσκο για την δράση του.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «το μεγαλείο της Ιταλίας βρίσκεται στην διαφορετικότητά της, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί και μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ο νέος πρόεδρος της ιταλικής Βουλής τόνισε ότι «πρέπει να δοθούν επείγουσες απαντήσεις σε μια σειρά προβλημάτων, αρχίζοντας από την αυξανόμενη φτώχεια», και ότι «οι βουλευτές πρέπει να προσφέρουν στους πολίτες την εικόνα ενός εφικτού μέλλοντος, με ενίσχυση του αισθήματος περηφάνειας».

Ο Λορέντσο Φοντάνα, τέλος, τάχθηκε υπέρ του σεβασμού του Ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης, της καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού και υπέδειξε, ως κύριο σημείο αναφοράς στη δράση του, τον σεβασμό του Συντάγματος της χώρας.

Η ομιλία του Φοντάνα, ο οποίος χαρακτηρίζεται υπερσυντηρητικός από τον ιταλικό Τύπο, δεν χειροκροτήθηκε από την αντιπολίτευση.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λορέντσο Φοντάνα

Ο Φοντάνα είναι 42 ετών και θεωρείται από τα πιο ακραία στελέχη της Λέγκα. Στο παρελθόν έχει διατελέσει, στην πρώτη κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, υπουργός ευρωπαϊκών θεμάτων και αρμόδιος για θέματα που αφορούν τις ιταλικές οικογένειες. Από το 2009 μέχρι το 2018 ήταν ευρωβουλευτής, πάντα με το κόμμα της Λέγκα.

Πτυχιούχος Φιλοσοφικής, έχει χαρακτηρίσει την άμβλωση «πρώτη αιτία γυναικοκτονίας στον κόσμο» ενώ αντιτάχθηκε στην ψήφιση των συμφώνων συμβίωσης και στην εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα ιταλικά σχολεία. Αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει δηλώσει ότι «αποτελεί σημείο αναφοράς για όποιον πιστεύει σε ένα μοντέλο κοινωνίας με μια σαφή ταυτότητα».

Όπως έγραψε, τέλος, στο Twitter ο αρχηγός του κεντρώου κόμματος Azione (Δράση) Κάρλο Καλέντα, ο Φοντάνα, το 2016, είχε στείλει ευχετήριο βίντεοσκοπημένο μήνυμα στο συνέδριο της Χρυσής Αυγής.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ευχαριστώ που μου δώσατε παράταση ζωής για να με θυμάται το κοριτσάκι μου

Θα φτιάξουμε με τον Πούτιν κέντρο φυσικού αερίου στη Θράκη, ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Βιασμός 12χρονης: Η τριπλή παγίδα του Μίχου στο παιδί - Νέες συλλήψεις μέσα στην ημέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης