Πόλεμος στην Ουκρανία: Η CIA εκτιμά ότι έχουν σκοτωθεί από 2.000 έως 4.000 Ρώσοι στρατιώτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η CIA εκτιμά ότι έχουν σκοτωθεί από 2.000 έως 4.000 Ρώσοι στρατιώτες

«Νομίζω ότι ο Πούτιν είναι θυμωμένος και σε σύγχυση αυτή τη στιγμή» είπε ο επικεφαλής της CIA – Θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο υποχώρησης του Ρώσου προέδρου

william_burns
Από 2.000 έως 4.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί τις 13 ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής της CIA Oυίλιαμ Μπερνς, σύμφωνα με το Reuters.

Ο βετεράνος διπλωμάτης, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα, μιλώντας σε ακρόαση της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, μαζί με άλλους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει «εντατική ανταλλαγή πληροφοριών» με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τον ρωσικό στρατιωτικό σχεδιασμό, μθια διαδικασία που συνεχίζεται καθημερινά.

Ο Μπερνς πάντως υποστήριξε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι απίθανο να υποχωρήσει. Ωστόσο, η CIA δεν μπορεί να αντιληφθεί πώς θα μπορούσε να πετύχει τον στόχο να καταλάβει το Κίεβο και να αντικαταστήσει την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με μία ηγεσία φιλορωσική ή μια κυβέρνηση «μαριονέτα».

Η εκτίμηση της CIA για τον αριθμό των Ρώσων που σκοτώθηκαν υπερβαίνει κατά πολύ τον απολογισμό των 500 νεκρών στρατιωτών που έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προ έξι ημερών.

«Νομίζω ότι ο Πούτιν είναι θυμωμένος και σε σύγχυση αυτή τη στιγμή. Είναι πιθανόν να διπλασιάσει τις δυνάμεις του και να προσπαθήσει να συντρίψει τον ουκρανικό στρατό, χωρίς να υπολογίζει τις απώλειες αμάχων» είπε.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να τελειώσει και πού οδηγεί αυτό» επισήμανε.



Ειδήσεις σήμερα:

Συστάσεις στους πολίτες από την Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία Φίλιππος

Πρίγκιπας Άντριου: Έκλεισε η υπόθεση της Βιρτζίνια Τζιούφρε - Στα 7 εκατ. δολάρια «έπεσε» η αποζημίωσή της

Δεν θέλω η Ουκρανία να είναι μία χώρα που «θα πέσει στα γόνατα και θα ικετεύει», δηλώνει ο Ζελένσκι στο ABC
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης