Έκρηξη ηφαιστείου στην Τόνγκα: «Όλα τα σπίτια έχουν καταστραφεί» ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Έκρηξη ηφαιστείου στην Τόνγκα: «Όλα τα σπίτια έχουν καταστραφεί» ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Δύο ντόπιοι και μια Βρετανίδα έχασαν τη ζωή τους μετά την ηφαιστειακή έκρηξη και το τσουνάμι - Ανυπολόγιστη καταστροφή στα νησιά του αρχιπελάγους Τόνγκα – Η ηφαιστειακή τέφρα δυσχεραίνει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων

TONGA_2
Ολική καταστροφή σημειώθηκε στα νησιά του αρχιπελάγους Τόνγκα που επλήγησαν από την ισχυρότατη ηφαιστειακή έκρηξη και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Η κυβέρνηση του νησιωτικού κράτους ανακοίνωσε ότι τίποτε δεν έμεινε όρθιο. «Όλα τα σπίτια έχουν καταστραφεί» ήταν τα πρώτα λόγια της κυβέρνησης σχολιάζοντας ότι απέμεινε από το θανατηφόρο τσουνάμι που προκάλεσε μέχρι στιγμής τον θάνατο τριών ανθρώπων: δύο ντόπιων και μιας Βρετανίδας υπηκόου.

«Ορισμένα από τα μικρότερα, πιο απομακρυσμένα νησιά επλήγησαν ιδιαίτερα σοβαρά, με όλα τα σπίτια να έχουν καταστραφεί», αναφέρει η κυβέρνηση και προσθέτει ότι τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνει η ηφαιστειακή τέφρα που κάλυψε τα πάντα.

Οι εθελοντές καθαρίζουν τον διάδρομο προσγείωσης του κεντρικού αεροδρομίου για να επιτρέψουν στα αεροπλάνα να μεταφέρουν πόσιμο νερό και προμήθειες.

Images show volcanic ash all over Tonga after eruption and tsunami | 7NEWS


Εκτός λειτουργίας τηλεφωνία και διαδίκτυο

Οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί με την κυβέρνηση της Τόνγκα να επισημαίνει ότι το Διαδίκτυο είναι εκτός λειτουργίας. Ωστόσο, ορισμένες τοπικές τηλεφωνικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες καθώς επίσης είναι σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση της επικοινωνίας.

Κλείσιμο
Οι εκκενώσεις από τα νησιά που έχουν πληγεί περισσότερο έχουν επίσης ξεκινήσει, δήλωσε η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Τόνγκα ανέφερε ότι μία 65χρονη γυναίκα, ένας 49χρονος άνδρας και η Βρετανίδα Άνγκελα Γκλόβερ είναι οι νεκροί από το τσουνάμι.

Volcano Cuts Off Communication With The Tonga Islands


Δεκάδες σπίτια στο κεντρικό νησί Tονγκατάπου υπέστησαν επίσης ζημιές. Οι εκκενώσεις από τα νησιά που έχουν πληγεί περισσότερο είναι σε εξέλιξη. Τα αποθέματα νερού έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την ηφαιστειακή τέφρα. Οι πτήσεις έχουν διακοπεί προσωρινά όπως και οι θαλάσσιες συγκοινωνίες.


Ειδήσεις σήμερα:

Λύθηκε το μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Μηχανισμός σε δεξαμενή προκαλούσε τον περίεργο ήχο

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Τι φοβάται η 24χρονη - Η έρευνα για το κύκλωμα μαστροπείας με τις διασυνδέσεις στο εξωτερικό

Καρδίτσα: Έσπασε ο πάγος στην επιφάνεια της λίμνης Πλαστήρα - Επισκέπτες βρέθηκαν μέσα στο νερό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης