Έκρηξη ηφαιστείου στη Λα Πάλμα: Χειριστής drone επιχειρεί να διασώσει εγκλωβισμένους σκύλους - Δείτε βίντεο

Έκρηξη ηφαιστείου στη Λα Πάλμα: Χειριστής drone επιχειρεί να διασώσει εγκλωβισμένους σκύλους - Δείτε βίντεο

Αβέβαιο παραμένει το αν θα πετύχει το εγχείρημα - Τους ρίχνουν τροφή από ψηλά για να επιβιώσουν

β
Πέρασε ένας μήνας από την έκρηξη του ηφαιστείου Κιούμπρε Βιέχα στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα και οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τη λάβα σε τεράστιες εκτάσεις γης και στα σπίτια της περιοχής είναι ανυπολόγιστες. Η έγκαιρη εκκένωση της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα να μην χαθούν άνθρωποι ή ζώα, ωστόσο πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι τρία σκυλιά βρίσκονται εγκλωβισμένα κοντά στο ηφαίστειο όλο αυτό το διάστημα. Έτσι, ένας χειριστής drone σχεδίαση την διάσωσή τους  από αέρος.

Drone πετούν φαγητό σε εγκλωβισμένα σκυλάκια στη La Palma


Τα σκυλιά, αποστεωμένα πλέον, έχουν παγιδευτεί εδώ και εβδομάδες σε μια εγκαταλελειμμένη αυλή, η οποία έχει καλυφθεί από ηφαιστειακή τέφρα στη Λα Πάλμα. Οι αρχές προσπαθούν να τα ταΐσουν ρίχνοντάς τους τροφή με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς είναι αδύνατο να προσεγγίσουν το σημείο. Μάλιστα, τα ελικόπτερα απαγορεύεται να πετάξουν στην περιοχή λόγω των θερμών αερίων, τα οποία θα μπορούσαν να καταστρέψουν το στροφείο τους.

Drones bring food and water to dogs trapped by lava in La Palma


Αφότου αξιολόγησαν την προτεινόμενη αποστολή διάσωσης, οι αρχές διαχείρισης έκτακτων αναγκών αποφάσισαν να την επιτρέψουν, όπως επεσήμαναν σε ανακοίνωσή τους. Ο Χάιμε Περέιρα, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης drone «Aerocamaras», ανέλαβε την πρωτοβουλία να σχεδιάσει την αποστολή ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους βάρους 50 κιλών εξοπλισμένο με ένα μεγάλο δίκτυ, προκειμένου να πίασει τα σκυλιά και να τα μεταφέρει σε ασφαλές μέρος σε απόσταση 450 μέτρων μακριά από τη λάβα.

β
γ


Κλείσιμο
«Είναι η πρώτη φορά που ένα ζώο διασώζεται με τη βοήθεια ενός drone και η πρώτη φορά που θα πρέπει να το πιάσει», είπε ο Περέιρα στο Reuters. «Αν είναι αυτή η τελευταία εναλλακτική για τους σκύλους, τότε θα το προσπαθήσουμε».

δ


Ο χειριστής θα έχει μόλις τέσσερα λεπτά στη διάθεσή του για να προσελκύσει τον κάθε σκύλο στο δίκτυ και άλλα τέσσερα λεπτά να τον απομακρύνει. «Αυτό που δεν θέλουμε είναι να εξαντληθεί η μπαταρία, όταν θα πετάμε πάνω από τη λάβα», εξήγησε ο Περέιρα. «Εξάλλου, όλη η αποστολή εξαρτάται από το πώς οι σκύλοι θα ανταποκριθούν απέναντι στο drone», σημείωσε ο ίδιος. «Τρώνε ελάχιστα εδώ και εβδομάδες. Ίσως να έρθουν ή μπορεί και να φοβηθούν από το αεροσκάφος. Εξαρτιόμαστε πραγματικά από την αντίδρασή τους».

Ειδήσεις σήμερα:

«Bild»: Σεξουαλική παρενόχληση και κατάχρηση εξουσίας από διευθυντή της εφημερίδας

Κοινή Διακήρυξη υπέγραψαν Μητσοτάκης, Αναστασιάδης και Αλ Σίσι: Μηνύματα στην Τουρκία για Λιβύη, Αιγαίο και Κυπριακό

Μεγάλος αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη Γη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης