Starbase: H νέα πόλη που θα φτιάξει ο Έλον Μασκ στο Τέξας

Starbase: H νέα πόλη που θα φτιάξει ο Έλον Μασκ στο Τέξας

Η Starbase θα αναπτύσσεται γύρω από τις εγκαταστάσεις της Space X, της διαστημικής εταιρείας του  Έλον Μασκ, οι οποίες βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Τέξας και συγκεκριμένα στον μικρό οικισμό Μπόκα Τσίκα της επαρχίας Κάμερον

elon_musk
Την πρόθεσή του να δημιουργήσει εκ του μη όντος μία ολόκληρη καινούργια πόλη στο Τέξας γνωστοποίησε ο υπερ-δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla και άλλων πρωτοποριακών επιχειρήσεων, Έλον Μασκ. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δηλώνει έτοιμος να σχεδιάσει την «Starbase», τη Βάση για τα Άστρα όπως θα μπορούσε να αποδοθεί ελεύθερα στα ελληνικά η ονομασία του τεχνητού άστεως.

Η Starbase θα αναπτύσσεται γύρω από τις εγκαταστάσεις της SpaceX, της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ, οι οποίες βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Τέξας και συγκεκριμένα στον μικρό οικισμό Μπόκα Τσίκα της επαρχίας Κάμερον.

Στελέχη της τοπικής αυτοδιοικητικής αρχής επιβεβαιώνουν ότι ο Έλον Μασκ έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανέγερση κατοικιών και άλλων κτιριακών υποδομών για ιδιωτική και συλλογική χρήση από τους κατοίκους της Starbase. Ωστόσο, ακόμη και για τα δεδομένα των ΗΠΑ, η γραφειοκρατία θα καταστήσει δύσκολη την άμεση εφαρμογή όσων οραματίζεται ο Μασκ για την, κατάδική του πόλη.

Προϋπόθεση για να αποκτήσει νομική υπόσταση η Starbase, είναι το να έχει υποβληθεί γραπτό αίτημα από τους κατοίκους της περιοχής προς τον τοπικό δικαστή. Ο οποίος θα αποφανθεί για το εάν η νέα κοινότητα θα μπορούσε να θεωρείται ξεχωριστός δήμος ή όχι. Στην περίπτωση θετικής ετυμηγορίας, θα προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη δημοτικής αρχής. Εάν γίνει και αυτό, τότε η Starbase θα έχει ιδρυθεί όπως προβλέπεται από την αμερικανική νομοθεσία.

Από το 2014 όταν και εγκαταστάθηκε στη Μπόκα Τσίκα έως και πριν από μερικές ημέρες, η Space X έχει εξαγοράσει από τους ντόπιους περίπου 36 κατοικίες. Σε αυτές εγκαταστάθηκαν στελέχη και εργαζόμενοι της Space X. Ο Μασκ θαι θα είχε αποκτήσει ήδη πολλά περισσότερα εάν κάποιοι από τους μόνιμους κατοίκους δεν αρνούνταν επίμονα και επανειλημμένα, να πουλήσουν γη στον Έλον Μασκ.

Οι σκέψεις του Μασκ για τη δημιουργία μιας καινούργιας πόλης στο Τέξας συναρτώνται στην τάση του να μεταφέρει εκεί όλο και περισσότερες από τις δραστηριότητές του. Ο ίδιος διαμένει πλέον μόνιμα στο Τέξας, ενώ η Tesla θα δημιουργήσει στην ίδια περιοχή μια νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Αλλά και η SpaceX θα επεκταθεί στο Όστιν του Τέξας, προκειμένου να προωθήσει τη διάδοση του Starlink, δηλαδή του δορυφορικού ίντερνετ, όπως το έχει οραματιστεί ο Έλον Μασκ.



Ειδήσεις σήμερα:
Σεισμός στην Ελασσόνα: Πληροφορίες για εγκλωβισμένο στο Μεσοχώρι

Δήμαρχος Ελασσόνας: Ο κόσμος πανικοβλήθηκε από τον σεισμό, προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση

Σεισμός στην Ελασσόνα - Αθάνασιος Γκανάς: Έγινε και μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης