«Ίσως να μην είναι πια ίδιος»: Εβραίος γιατρός μιλά για τον ασθενή με τα ναζιστικά τατουάζ

«Ίσως να μην είναι πια ίδιος»: Εβραίος γιατρός μιλά για τον ασθενή με τα ναζιστικά τατουάζ

Ο Εβραίος γιατρός προκάλεσε συγκίνηση με την ιστορία του για το πώς μαζί με έναν Ασιάτη και μία μαύρη νοσηλεύτρια φρόντισαν έναν άντρα γεμάτο ναζιστικά τατουάζ

edatart
«Όλοι μας ξέραμε ακριβώς τι σκέφτεται για μας»: ο Εβραίος εντατικολόγος Τέιλορ Νίκολς, ο οποίος εργάζεται σε νοσοκομείο της Καλιφόρνιας, προκάλεσε συγκίνηση αφηγούμενος, μέσω ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, πως φρόντισε μαζί με μια μαύρη νοσηλεύτρια κι έναν ασιατικής καταγωγής τεχνικό ιατρικών μηχανημάτων ασθενή με οξύ αναπνευστικό πρόβλημα, που όλο του το σώμα ήταν καλυμμένο από ναζιστικά τατουάζ.

Ο εντατικολόγος Τέιλορ Νίκολς
teilor

Στα μέσα Νοεμβρίου, «τον διακόμισε ασθενοφόρο, με δυσκολία στην αναπνοή (...). Έμοιαζε άρρωστος. Να αισθάνεται άβολα. Να είναι τρομαγμένος. Όταν τον βάλαμε στο φορείο και του βγάλαμε το πουκάμισο για να του περάσουμε τη ρόμπα των ασθενών του νοσοκομείου, είδαμε όλοι μας πως είχε πολλά ναζιστικά τατουάζ», ανέφερε στην πρώτη από τις 17 αναρτήσεις του στο Twitter για το περιστατικό ο Δρ. Νίκολς, που εργάζεται στο νοσοκομείο Mercy San Juan, στο Σακραμέντο, στη βόρεια Καλιφόρνια.




Κλείσιμο
Ο άνδρας ήταν «γεροδεμένος», αλλά «μεγαλύτερος» σε ηλικία, τοξικομανής, σχεδόν χωρίς καθόλου δόντια πια, εξαιτίας της μεθαμφεταμίνης. Είχε μια «σβάστικα χτυπημένη περήφανα στο στήθος» αλλά και «τατουάζ των SS» που κάλυπτε το πουκάμισο, συνέχισε ο γιατρός.

COVID-19’s toll on healthcare workers

«Μη με αφήσεις να πεθάνω, γιατρέ», είπε ο άνδρας, το όνομα του οποίου ο Νίκολς λέει πως δεν θυμάται καν.

«Η ομάδα μας ήταν ένας Εβραίος γιατρός, μια μαύρη νοσηλεύτρια κι ένας ασιατικής καταγωγής τεχνολόγος μηχανημάτων υποστήριξης της αναπνοής. Όλοι μας είδαμε. Τα σύμβολα του μίσους πάνω στο σώμα του, που ανακοίνωναν, ανοιχτά και περήφανα, τις απόψεις του. Ξέραμε όλοι μας ακριβώς τι σκέφτεται για εμάς. Πόση αξία δίνει στις ζωές μας. Κι όμως, ήμασταν εκεί, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να του δώσουμε μια ευκαιρία να επιβιώσει», τόνισε ο εντατικολόγος, διευκρινίζοντας πως τελικά αναγκάστηκε να προχωρήσει στη διασωλήνωση του ασθενούς.

Εκείνη τη στιγμή, με πλήρη στολή προστασίας από τον νέο κορωνοϊό, εξαντλημένος έπειτα από ατέλειωτους μήνες δουλειάς και αναρίθμητα περιστατικά COVID-19, ο Δρ. Νίκολς εξομολογήθηκε πως, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ένιωσε να αμφιβάλλει.

«Δεν ξέρω αν μ’ ενδιαφέρει», σκέφτηκε, «δεν αισθάνομαι καμιά συμπόνια αυτή τη στιγμή», όπως εξήγησε στην εφημερίδα San Francisco Chronicle.

Ο Δρ. Νίκολς αποφάσισε να γίνει γιατρός αφότου, ενώ ήταν επτά ετών, εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο για να του αφαιρεθεί όγκος στον εγκέφαλο.

«Αποφάσισα ενώ ήμουν στο νοσοκομείο πως δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο στον κόσμο που θα μπορούσες να κάνεις για να βοηθήσεις κάποιον άλλο από το να αφιερώσεις τη ζωή σου στο να αποκτήσεις τις ικανότητες για να τον σώσεις».

Όμως «η πανδημία με έχει φθείρει (...). Και με κάνει να σκέφτομαι πως ίσως δεν είμαι καλά», είναι η κατακλείδα του νήματος των αναρτήσεων του γιατρού.

Πιστεύει ότι θα συνέλθει.

Αλλά θεωρεί πως «ίσως να μην είναι πια ο ίδιος άνθρωπος».

Κι αυτό «είναι δύσκολο να το καταπιείς».

Ο Δρ. Νίκολς δεν γνωρίζει αν ο ασθενής με τη σβάστικα στο στήθος επέζησε.

Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να τον σώσει.

Και πέρασε στον επόμενο ασθενή.

Ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο Pfizer: Αφορμή... ψυχρού πολέμου ΕΕ - Βρετανίας

«Σαρώνει» τη Β. Ελλάδα το δεύτερο κύμα: Δεν πέφτουν τα κρούσματα

Επανένταξη στις 100-120 δόσεις της εφορίας - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης