Κορωνοϊός: Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 50%, λέει νέα έρευνα
Διπλασιάζει και τις πιθανότητας νοσηλείας του ασθενούς
Μίνα Αγγελίνη
Κατά 50% αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου από τη νόσο Covid-19 για τους παχύσαρκους, όπως επισημαίνουν επιστήμονες της αμερικανικής κλινικής «Mayo Clinic».
«Συνολικά, η παχυσαρκία φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από COVID-19 κατά περίπου 50%», δήλωσε ο καθηγητής, Ντόναλντ Χένσουρντ, διευθυντής του Προγράμματος Υγείας και Ζωής στην Mayo Clinic.
Ο Αμερικανός καθηγητής εξηγεί πως η έρευνά του έδειξε επίσης ότι η παχυσαρκία διπλασιάζει τις πιθανότητας νοσηλείας του ασθενούς με COVID-19.
Αλλά και αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από επιπλοκές της νόσου κατά περίπου 50%.
Οι γιατροί επισημαίνουν πως ακόμη και με την απώλεια όχι πολλά κιλών, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος θανάτου από το νέο κορωνοϊό.
«Ακόμη και η απώλεια λίγων κιλών, μειώνει τους κινδύνους που σχετίζονται με την παχυσαρκία», δηλώνει ο Αμερικανός καθηγητής και προσθέτει:
«Ξεκινήστε αργά να χάνετε βάρος και δημιουργήστε ένα βιώσιμο σχέδιο»... «Το να είστε ενεργητικός, να κινείστε δηλαδή, βοηθά στην απώλεια βάρους και ενισχύει την ανοσολογική απόκριση του σώματός σου. Και να μην το παρακάνετε, να είστε ευγενικοί στον εαυτό σας», προσθέτει.
«Επειδή όλοι μας πολλές φορές έχουμε πέσει στην... παγίδα του φαγητού, θα πρέπει να ξέρουμε ότι, εάν αλλάξουμε συνήθειες, τα οφέλη που θα έχουμε μπορεί να αλλάξουν τη ζωή μας»...
«Χρειάζεται χρόνος για να αλλάξουμε αυτές τις συνήθειες», εξηγεί ο δρ. Ντόναλντ Χένσουρτ.
Κλείσιμο
Η παχυσαρκία, όπως υπενθυμίζει, πυροδοτεί και άλλες ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και τα καρδιακά νοσήματα.
Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στο κλάδο με θετικούς δείκτες ανάπτυξης και πλέον προχωρά στην υλοποίηση ενός ισχυρού πλάνου επενδύσεων
Μέσω του NBG Business Seeds, η Τράπεζα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις, σε κάθε βήμα, προσφέροντας όχι μόνο χρηματοδότηση, αλλά και την απαραίτητη υποστήριξη, εργαλεία και δικτύωση.