Ντόναλντ Τραμπ: Ποιος είναι ο γιατρός του που μπέρδεψε τους δημοσιογράφους με τις δηλώσεις του

Ντόναλντ Τραμπ: Ποιος είναι ο γιατρός του που μπέρδεψε τους δημοσιογράφους με τις δηλώσεις του

Ο 40χρονος Σον Κόνλεϊ ανέλαβε καθήκοντα το 2018

sean-conley
Πολλή συζήτηση προκάλεσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο προσωπικός γιατρός του Ντόναλντ Τραμπ, Σον Κόνλεϊ, ο οποίος με τις συνεντεύξεις τύπου που παραχώρησε προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα από όσα απάντησε.

Ορισμένοι, μάλιστα, αναρωτιούνται αν είναι ο ίδιος ο Τραμπ που ελέγχει το πόσες και ποιες πληροφορίες θα δίνει ο Κόνλεϊ στους δημοσιογράφους για την κατάσταση της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Κόνλεϊ πήρε τη θέση αυτή τον Μάρτιο του 2018 όταν αποσύρθηκε η τότε πρώτη επιλογή του Τραμπ, Ρόνι Τζάκσον. Έχοντας λάβει ειδίκευση ως χειροπράκτης, ο Κόνλεϊ μέχρι το περασμένο Σάββατο είχε απασχολήσει την επικαιρότητα μόνο άλλη μια φορά από τη θέση του όταν είχε δώσει το πράσινο φως για να πάρει ο Τραμπ υδροξυχλωροκίνη.

Το Σάββατο, όμως, στην πρώτη συνέντευξη τύπου μετά την αεροδιακομιδή του Αμερικανού προέδρου στο νοσοκομείο, ο Κόνλεϊ απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις για την κατάσταση του Τραμπ ερωτηθείς για τα επίπεδα οξυγόνου στον οργανισμό του πρώτου πολίτη των ΗΠΑ ή την κατάσταση ζωτικών οργάνων, καταφεύγοντας σε αορίστου περιεχομένου φράσεις όπως «τα πηγαίνει καλά» και «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Την Κυριακή η κατάσταση ήταν περίπου η ίδια με μισόλογα και ανολοκλήρωτες απαντήσεις σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια ωραιοποιημένη εικόνα.

Κλείσιμο
Watch: Dr. Sean Conley’s October 4 press briefing on the president’s health


Οι υποψίες για ελεγχόμενη από τον Τραμπ ενημέρωση πυροδοτήθηκαν και από τις διαρροές ότι ο Τραμπ «είναι έξω φρενών» με τον επικεφαλής του επιτελείου του, Μαρκ Μίντοους επειδή έδωσε μια διαφορετική εικόνα στους δημοσιογράφους για την πιο σοβαρή κατάσταση του Αμερικανού προέδρου μετά την ενημέρωση του Σαββάτου.

Ο 40χρονος Κόνλεϊ γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια και αποφοίτησε από το College of Osteopathic Medicine στη Φιλαδέλφεια το 2006 πριν να πάρει ειδικότητα σε ναυτική βάση στην Βιρτζίνια. Ο γιατρός του Τραμπ υπηρέτησε και στο Αφγανιστάν ως επικεφαλής μονάδας σε πολυεθνική βάση του ΝΑΤΟ.

Το γεγονός ότι υπηρέτησε ως στρατιωτικός γιατρός αποτέλεσε ιδανική επιλογή για να στελεχώσει τη θέση αυτή στον Λευκό Οίκο, καθώς παραδοσιακά επιλέγονται γιατροί που έχουν υπηρετήσει στο στράτευμα.

Ο Κόνλεϊ είναι παντρεμένος με την Κριστίν την οποία γνώρισε στην ιατρική σχολή και με την οποία έχει αποκτήσει δύο γιούς και μια κόρη, η οποία γεννήθηκε την περίοδο που εκείνος ήταν στο Αφγανιστάν.

Η Κριστίν Κόνλεϊ εργάζεται στο ιατρικό κέντρο Frederick Health στο Μέριλαντ.

Ειδήσεις σήμερα:

Βγήκε από το νοσοκομείο για βόλτα ο Τραμπ - Το νέο μήνυμα στους Αμερικανούς και η έκπληξη στους «πατριώτες» - Δείτε βίντεο

Στη Βουλγαρία συνελήφθη διαβόητος Έλληνας κακοποιός που κατηγορήθηκε για τριπλό φονικό το... 2001

Υπόθεση Κριστιάν Ντάντε: Οι κόρες του «πρωταγωνιστή» της μεγαλύτερης απάτης στην Ελλάδα κινούνται εναντίον του δημοσίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης