Τραμπ: «Επανέρχομαι σύντομα» λέει σε βίντεο - Αντιφατικές οι πληροφορίες για την πραγματική κατάστασή του

Τραμπ: «Επανέρχομαι σύντομα» λέει σε βίντεο - Αντιφατικές οι πληροφορίες για την πραγματική κατάστασή του

Θρίλερ με την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου - Για κρίσιμο 48ωρο και ανησυχητικές τιμές σε ζωτικούς δείκτες μίλησε ανώνυμη πηγή από τον Λευκό Οίκο - O Τραμπ εμφανώς κουρασμένος δηλώνει σε βίντεο «επανέρχομαι σύντομα»

trump-grafeio-arthro
Σε ένα 4λεπτο μίνι διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι νιώθει πολύ καλύτερα από όταν εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed καθώς αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα εξαιτίας του κορωνοϊού.

«Θα επιστρέψω σύντομα» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος μεταξύ άλλων σε νέο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter. Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι «η πραγματική δοκιμασία».





«Θέλω να αρχίσω με τις ευχαριστίες μου προς όλους τους καταπληκτικούς γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Είμαι στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο στον κόσμο. Ήρθα εδώ γιατί δεν ένιωθα τόσο καλά. Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα. Δουλεύουμε σκληρά για να μπορέσω να επιστρέψω –πρέπει να επιστρέψω, διότι έχουμε ακόμη πολλή δουλειά για να κάνουμε την Αμερική υπέροχη ξανά. Έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε και πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Πρέπει να επανέλθω. Νομίζω ότι θα επιστρέψω σύντομα. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την προεκλογική εκστρατεία που έχουμε ξεκινήσει και για την οποία κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Είναι κάτι που συνέβη σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και δίνω κι εγώ τη μάχη για όλους αυτούς. Όχι μόνο για τους Αμερικάνους, αλλά για όλο τον κόσμο. Θα νικήσουμε αυτόν τον κορωνοϊό ή όπως αλλιώς θέλετε να τον ονομάσετε. Αν δούμε τις θεραπείες που υπάρχουν και αυτές που θα έρθουν σύντομα, θα τις αποκαλούσα 'θαύματα'. Θαύματα που έρχονται από το Θεό. Θέλω να σας πω ότι νιώθω καλά. Τις επόμενες μέρες θα είναι η πραγματική δοκιμασία. Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον κόσμο για την υποστήριξή του. Υπόσχομαι να μην την ξεχάσω ποτέ. Να ευχαριστήσω όλους τους ηγέτες του κόσμου. Ξέρουν τι βιώνουμε. Δεν μπορούσα να μένω κλεισμένος στο οβάλ γραφείο και να μην κάνω τίποτα, για να προφυλαχθώ. Αυτή είναι η Αμερική. Η καλύτερη χώρα στον κόσμο και η πιο ισχυρή. Δεν θα μπορούσα να μείνω κλειδωμένος στο γραφείο μου για να είμαι ασφαλής», αναφέρει στο νέο μήνυμα του ο Ντόναλντ Τραμπ.

trumphospoital-1200x649


Και, θέλοντας να προσθέσει μια εύθυμη νότα, αυτοσαρκαζόμενος για τα 24 χρόνια της μεταξύ τους διαφοράς ηλικίας, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στη σύζυγό του, Μελάνια, ως εξής:

«Η Πρώτη Κυρία μας πηγαίνει πολύ καλά… Η Μελάνια το χειρίζεται πολύ καλά. Όπως πιθανότατα έχετε διαβάσει, εκείνη είναι κάπως νεότερη από εμένα. Λίγο νεότερη. Και επομένως, απλώς γνωρίζουμε την ασθένεια, γνωρίζουμε την κατάσταση με την ηλικία σε σχέση με τους νεότερους. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο», καταλήγει στο μήνυμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Κλείσιμο


Θολή εικόνα

Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα -κανείς εκτός του νοσοκομείου Walter Reed και τους στενούς συνεργάτες του Προέδρου- εάν η υγεία του παρουσίασε ουσιαστική βελτίωση ή σε πόσο κρίσιμη φάση βρίσκεται για τις επόμενες ώρες. Το ποια είναι η αλήθεια, το πού τελειώνει η περιπέτεια της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ και πού αρχίζει η πολιτική εν μέσω προεκλογικής περιόδου είναι κάτι απροσδιόριστο επί του παρόντος. Δηλώσεις διαφόρων για την υγεία του Πλανητάρχη προκαλούν σύγχυση, κάτι που και ο ίδιος διαπίστωσε, εξού και κατέφυγε στον αγαπημένο του δίαυλο άμεσης επικοινωνίας, το Twitter. Για να διακηρύξει ότι «με τη βοήθεια των γιατρών, νιώθω καλά».

Το Σάββατο κάποια αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν δηλώσεις ανώνυμης πηγής από τον Λευκό Οίκο. Αυτή τη φορά η είδηση ήταν ότι ο Πρόεδρος δεν είναι όσο καλά παρουσιάζεται και πως οι ζωτικοί δείκτες του τις τελευταίες 24 ώρες δεν μαρτυρούν ότι υπάρχει βελτίωση. Το ίδιο άτομο πρόσθεσε ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες.

Η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανέβασε το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Twitter.

Ωστόσο, είναι σαφές πως ο Ντόναλντ Τραμπ νόσησε από τον κορωνοϊό, παρουσίασε κάποια επικίνδυνα συμπτώματα, όπως η δυσχέρεια στην αναπνοή και ο πυρετός και γι' αυτό μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως αναφέρουν και τα αμερικανικά ΜΜΕ, φέρεται να έχει τοποθετηθεί σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του, με παροχή οξυγόνου. Αυτό συνέβη την Παρασκευή, πριν διακομιστεί στο Walter Reed. Έκτοτε, κάθε δημόσια δήλωση είναι προσεκτικά μελετημένη και προσαρμοσμένη στα δεδομένα της προεκλογικής περιόδου.

Το αλαλούμ των δηλώσεων

Πηγή από τον Λευκό Οίκο ισχυρίστηκε το Σάββατο ότι «είναι κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες» δηλαδή το διάστημα έως τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου -τουλάχιστον. «Οι τιμές στους ζωτικούς δείκτες του Προέδρου ήταν πολύ ανησυχητικές το προηγούμενο 24ωρο και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες όσον αφορά τη νοσηλεία του. Δεν είμαστε ακόμα σε ξεκάθαρο δρόμο για πλήρη ανάκαμψη», ανέφερε πηγή από τον Λευκό Οίκο, προκαλώντας σύγχυση, καθώς η συγκεκριμένη δήλωση αναιρεί προηγούμενες, επίσημες ανακοινώσεις.

Την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του στους αμερικανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ο γιατρός και εκπρόσωπος τύπου Σον Κόνλεϊ, απευθείας από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed.

Ο Δρ Κόνλεϊ ξεκίνησε με τις ευχαριστίες του Προέδρου για τα μηνύματα υποστήριξης εκ μέρους του αμερικανικού λαού: «Είναι εξαιρετικά ευγνώμων για την υποστήριξη και τις προσευχές», τόνισε ο Κόνλεϊ. Και πρόσθεσε ότι ο Τραμπ είναι «πολύ καλά, ιδιαίτερα ευδιάθετος, εφόσον η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται.

Στον Τραμπ χορηγείται θεραπεία με αντισώματα για τον κορωνοϊό, στο πλαίσιο πενθήμερης αγωγής με σκεύασμα ρεμδεσιβίρης, παρόλον ότι η συγκεκριμένη ουσία βρίσκεται επί του παρόντος σε πειραματική φάση. Και ως τέτοια είναι μη εγκεκριμένη από την Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Ο Σον Κόνλεϊ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος είναι «είναι απύρετος» για 24 ώρες, δεν λαμβάνει οξυγόνο διότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Για το εξιτήριο του Τραμπ ο Κόνλεϊ δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία. Παρόλ' αυτά δήλωσε αισιόδοξος ότι ο πρόεδρος δεν θα χρειαστεί να συνδεθεί με οξυγόνο τις επόμενες ημέρες.

Σε σχέση με το πώς ο κορωνοϊός μεταδόθηκε στον Πρόεδρο, ο δρ. Κόνλεϊ δεν έκανε καμία υπόθεση. Περιορίστηκε στο να σημειώσει ότι η αυξημένη ανησυχία οφείλεται στο ότι ως άνδρας και υπέρβαρος κατατάσσεται στις ομάδες πληθυσμού για τις οποίες ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών είναι μεγάλος.

Ο δρ. Κόνλεϊ είπε επίσης ότι οι καρδιακοί παλμοί και η αρτηριακή πίεση του Προέδρου βρίσκονται εντός του φυσιολογικού εύρους.

Όσον αφορά στον λόγο που ο Πρόεδρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εφόσον δεν είναι σοβαρά άρρωστος, ο Κόνλεϊ εξήγησε ότι αυτό κρίθηκε απαραίτητο ακριβώς επειδή ο Τραμπ είναι «ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τον Πρόεδρο για τυχόν ενδείξεις επιπλοκών είτε από την ασθένεια του κορωνοϊού είτε από τις θεραπείες τις οποίες χορηγούμε» δήλωσε ο Σιν Ντούλεϊ, ένας από τους θεράποντες ιατρούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι γιατροί του Αμερικανού προέδρου ανέφεραν ότι είχαν περάσει 72 ώρες από τη διάγνωση, κάτι, ωστόσο που έρχεται σε αντίφαση με τις προϋπάρχουσες πληροφορίες, καθώς από την αρχή η ενημέρωση τοποθετούσε την εκδήλωση της ασθένειας την Πέμπτη. Όμως, με δεδομένο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έως το Σάββατο νοσούσε ήδη πάνω από 72 ώρες, τα συμπτώματα της ασθένειας θα πρέπει να εμφανίστηκαν την Τετάρτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης