Λευκός Οίκος: Η ημέρα που κόλλησε κορωνοϊό η ελίτ των Ρεπουμπλικανών

Λευκός Οίκος: Η ημέρα που κόλλησε κορωνοϊό η ελίτ των Ρεπουμπλικανών

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει ημέρα χαράς την 26η Σεπτεμβρίου, όταν ανακοίνωσε την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ ως την υποψήφιά του για να καλύψει την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν η μέρα που άνοιξε την πόρτα του Λευκού Οίκου στην πανδημία

whitehouse26sep-0
Ο Ρον Τζόνσον από το Ουισκόνσιν είναι ο τρίτος γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων που βγήκε θετικός στον κορωνοϊό.

Εκτός από το προεδρικό ζεύγος, δεκάδες είναι τα άτομα από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ και το στενό του περιβάλλον που εκτέθηκαν στον ιό.

Η αρχή έγινε στην εορταστική εκδήλωση του Λευκού Οίκου, μία εβδομάδα νωρίτερα. Ήταν η ημέρα που ο πρόεδρος ανακοίνωσε την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ ως την υποψήφιά του για να καλύψει την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, μετά το θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.
whitehouse26sep-1


Από τους κήπους του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ είχε χαιρετήσει την 26η Σεπτεμβρίου ως ημέρα χαράς.

Κλείσιμο
Εντέλει, αποδείχθηκε η ημέρα που άνοιξε την πόρτα του Λευκού Οίκου στην πανδημία. Αρκετοί ακόμα από τους παρισταμένους του προηγούμενου Σαββάτου έχουν επίσης νοσήσει, μεταξύ των οποίων και μέλη της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας.

Άγνωστο παραμένει αν σε αυτούς συγκαταλέγεται και η Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση, σε απόσταση αναπνοής από τον Τραμπ, μαζί με την οικογένειά της. Και τα επτά παιδιά της ήταν εκεί. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Μελάνια καθόταν δίπλα στα παιδιά της Μπάρετ, τα οποία βρέθηκαν στην Ουάσιγκτον για την εκδήλωση.

don2


Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Νοτρ Νταμ Τζον Τζένκινς, ο οποίος ήταν επίσης εκεί, βρέθηκε θετικός. Η σύμβουλος του προέδρου Χόουπ Χίκς, η οποία υποτίθεται ότι κόλλησε τον Τραμπ, επίσης ήταν παρούσα ανάμεσα στο πλήθος του προσωπικού του Λευκού Οίκου.

Κανένας από τους παραβρισκόμενους δεν φόραγε μάσκα, ενώ από τις φωτογραφίες καθίσταται σαφές ότι δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι στοιχειώδεις αποστάσεις. Οι χειραψίες έδιναν και έπαιρναν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσει Κρίστι που επίσης συγκαταλέγεται στα θύματα της ημέρας δεν περιορίστηκε σε αυτές, αλλά φωτογραφήθηκε να αγκαλιάζει διαφόρους.

Φορέας του κορωνοϊού αποδείχθηκε και η σύμβουλός του Κελιάν Κόνγουεϊ, η οποία πρωταγωνίστησε στα πηγαδάκια της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες της επίμαχης ημέρας έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο. Η έλλειψη των απαραίτητων μέτρων φαίνεται να θυμώνει αρκετούς χρήστες των σόσιαλ μίντια.

Ειδήσεις σήμερα:

«Επανέρχομαι σύντομα» λέει σε βίντεο ο Τραμπ - Αντιφατικές οι πληροφορίες για την πραγματική κατάστασή του

Θρίλερ με την υγεία του Τραμπ: Νέο μήνυμα του Προέδρου των ΗΠΑ από το νοσοκομείο - Δείτε το βίντεο 4 λεπτών

Ντέμι Μουρ: «Φωτιά» στα 57 της με εσώρουχα της Ριάνα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης