LIVE

Κορωνοϊός

Σκωτία: Φοιτητής ταξίδευε με ποδήλατο επί... 48 ημέρες μέχρι να φτάσει στους γονείς του στην Ελλάδα

Εγκλωβίστηκε λόγω του κορωνοϊού στη Σκωτία, τη χώρα όπου σπούδαζε - Ο Κλέων Παπαδημητρίου αψήφισε τους κινδύνους και για πάνω από έναν μήνα έκανε ποδήλατο

Ήθελε διακαώς να επιστρέψει στην οικογένειά του όμως είχε «κολλήσει» στη Σκωτία όπου σπούδαζε λόγω του κορωνοϊού.

Ο 20χρονος Έλληνας φοιτητής Κλέων Παπαδημητρίου  δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα. Ούτε περίμενε να ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις προς Ελλάδα. Πήρε ένα ποδήλατο και ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής.

Επί 48 ημέρες ο Κλέων έκανε ποδήλατο στους δρόμους της Ευρώπης και, όπως ο ίδιος παραδέχεται, πολλές φορές, σκέφτηκε ότι δεν θα φτάσει ποτέ στο σπίτι του. Κι όμως, δοκίμασε τα όριά του και, χάρη στην ιώβεια υπομονή του, κατάφερε να διανύσει μια διαδρομή 2.175 μιλίων και να αγκαλιάσει τους γονείς του.

kleon-papadimitriu2


«Μόλις τώρα συνειδητοποίησα πόσο μεγάλο ήταν αυτό το επίτευγμα», λέει για το ταξίδι του που διήρκεσε 48 ημέρες.

«Κι έμαθα πολλά πράγματα για τον εαυτό μου, για τα όριά μου, για τις δυνάμεις μου και τις αδυναμίες μου. Και θα έλεγα ότι ελπίζω πως το ταξίδι μου θα εμπνεύσει τουλάχιστον ένα ακόμη άνθρωπο για να βγει από τις ανέσεις του και να δοκιμάσει κάτι νέο, κάτι μεγάλο».

Φέτος ξεκινά το τρίτο έτος στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν.

Στο τέλος Μαρτίου, ο Κλέων αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα βλέποντας την κατάσταση με τον κορωνοϊό να γίνεται όλο και πιο ανησυχητική.

Οι περισσότεροι από τους φίλους του είχαν ήδη φύγει, αλλά όπως ο ίδιος υποστηρίζει, προτίμησε να μείνει στη Σκωτία για να είναι σίγουρος ότι δεν θα χάσει κανένα μάθημα. Είχε κάνει κράτηση σε τρεις πτήσεις - αλλά όλες ακυρώθηκαν.

«Μέχρι την 1η Απριλίου ήξερα ότι θα περνούσα τουλάχιστον τον επόμενο μήνα σε καραντίνα στο Αμπερντίν», είπε και τότε, του ήρθε μία φαεινή ιδέα: Προμηθεύτηκε κονσέρβες σαρδέλας πήρε μία σκηνή και ξεκίνησε την επιστροφή με το ποδήλατο.

Φόρεσε το κράνος του πήρε μαζί του απαραίτητα και ξεκίνησε το ταξίδι του σε δύο τροχούς.

Πριν από ένα χρόνο, είχε πάρει μέρος σε ποδηλατικό αγώνα  αυτή ήταν μέχρι τώρα η εμπειρία του με το ποδήλατο.

Οι γονείς του συμφώνησαν γι' αυτό το ταξίδι γιατί πίστευαν ότι δεν θα το έκανε.

«Συμφώνησαν κυρίως επειδή «πίστευαν ότι ήταν απλώς μια ιδέα που δεν θα την έκανα πράξη», δηλώνει.

Δημιούργησε εφαρμογή μέσω της οποίας η οικογένειά του παρακολουθούσε πού βρίσκεται

Ο πατέρας του, όπως λέει, του έθεσε μόνο μία προϋπόθεση για το ταξίδι: να δημιουργήσει μια εφαρμογή που θα επέτρεπε στην οικογένειά του να είναι σε θέση να τον παρακολουθεί συνεχώς και να ξέρει πού είναι.

Στις 10 Μαΐου, οπλισμένος με κονσέρβες σαρδέλας, φυστικοβούτυρο και ψωμί, υπνόσακο, σκηνή και εξοπλισμό για το ποδήλατο, ξεκίνησε το ταξίδι του.

Έκανε δεκάδες μίλια καθημερινά

Ο Κλέων Παπαδημητρίου δήλωσε στο CNN ότι ταξίδευε από 35 έως 75 μίλια την ημέρα, διασχίζοντας αρχικά την Αγγλία και στη συνέχεια στην Ολλανδία.

Σειρά είχε η η διαδρομή κατά μήκος του Ρήνου στη Γερμανία για αρκετές ημέρες και στη συνέχεια διέσχισε την Αυστρία. Μετά πέρασε στην ανατολική ακτή της Ιταλίας προτού περάσει με πλοίο στην Πάτρα - και από εκεί με το ποδήλατό του έφτασε στη γειτονιά του στην Αθήνα.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, έκανε στάση για να ξεκουραστεί σε αγρούς και δάση. Καθημερινά κατέγραφε την πρόοδό του και προγραμμάτιζε την διαδρομή της επόμενης ημέρας επικοινωνώντας με την οικογένεια και τους φίλους του.

Καθώς πέρναγαν οι εβδομάδες, ο 20χρονος φοιτητής υποστηρίζει ότι όλο και περισσότεροι ενημερώνονταν για το ταξίδι του και άρχισαν να επικοινωνούν μαζί του. Ο ίδιος είχε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά του.

Καθώς έφτανε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ο Κλέων Παπαδημητρίου μερικές φορές επισκεπτόταν φίλους ή γνωστούς που του πρόσφεραν ένα κρεβάτι κι ένα μπάνιο για να πλυθεί - μια γλυκιά εναλλακτική λύση στο σκληρό έδαφος που κοιμόταν στη διάρκεια της νύχτας.

«Ως ένα σχετικά εσωστρεφές άτομο, αναγκάστηκα να βγω από τις ανέσεις μου με την έννοια ότι αν δεν έκανα κάποια πράγματα, δεν θα είχα μέρος για τη διαμονή μου, δεν θα είχα νερό», είπε.

«Το ταξίδι μου με ανάγκασε να γίνω πιο κοινωνικός».

Στις 27 Ιουνίου, σχεδόν 50 ημέρες από την ημέρα που ξεκίνησε το ταξίδι του με το ποδήλατο, έφτασε στο σπίτι του: η οικογένειά του μαζί με δεκάδες φίλους καθώς και άγνωστους ανθρώπους που παρακολουθούσαν την πρόοδό του τον περίμεναν για να γιορτάσουν την άφιξή του.

«Ήταν πολύ συναισθηματική στιγμή», είπε.

«Προερχόμενος από μια οικογένεια με δύο γονείς που ήταν πολύ τολμηροί στα νιάτα τους και βλέποντας ότι ακολουθώ τα χνάρια τους, νομίζω ότι είναι πολύ συναισθηματική στιγμή γι΄αυτούς και προφανώς μου δίνει πολύ νόημα. Αλλά νομίζω ότι αν κάτι ένιωσαν, ήταν ανακούφιση», πρόσθεσε.

Τώρα ο Κλέων απέδρασε από την Αθήνα για να εργαστεί το καλοκαίρι.

«Νομίζω ότι βελτιώθηκα σαν άτομο, είμαι πιο σίγουρος για τον εαυτό μου, είμαι πιο σίγουρος για τις ικανότητές μου», λέει.

«Αν δεν ήξερα ότι έχω κάνει το ταξίδι και με ρώταγες τώρα αν μπορούσα, θα σου έλεγα όχι, πώς θα μπορούσα να κάνω όλα αυτά τα πράγματα;».

Όμως, συνειδητοποιώντας ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία αυτό που ξεκίνησε, ο Έλληνας φοιτητής δηλώνει ότι ανυπομονεί τώρα για το «επόμενο μεγάλο βήμα».

Κι έχει μια συμβουλή για εκείνους που (σωστά) πιστεύουν ότι ένα ταξίδι 48 ημερών με ποδήλατο είναι μια τεράστια υπόθεση.

«Όταν βάζετε τον πήχη πολύ ψηλά και προσπαθείτε να πετύχετε έναν πραγματικά φιλόδοξο στόχο, είτε το πετύχετε είτε όχι, θα γίνετε καλύτερος», λέει και προσθέτει:

«Θα μάθετε πράγματα για τον εαυτό σας και θα εκπλαγείτε».

Δείτε βίντεο: Φοιτητής ταξίδευε με ποδήλατο επί... 48 ημέρες μέχρι να φτάσει στους γονείς του στην Ελλάδα
Φοιτητής ταξίδευε με ποδήλατο επί... 48 ημέρες μέχρι να φτάσει στους γονείς του στην Ελλάδα


Ειδήσεις σήμερα

Κυβέρνηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων: Σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις

Μπορέλ: Η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο

Θρίλερ στη Ναύπακτο: 19χρονη γέννησε μόνη της στο σπίτι - Νεκρό το μωρό
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Νταξ

Οκ. Καλά. Επόμενη γραμμούλα.

Konstantinos

Η αλήθεια είναι πως δεν έκανε κάτι το τρομερό. Ένας καλός ποδηλάτης υπεραποστάσεων θα ήθελε 10-11 ημέρες, ένας μέτριος κάπου 15-16 οπότε σκεφτείτε πόσο αργά πήγαινε για να χρειαστεί 48 ημέρες. Στην Ελλάδα έχουμε κάμποσους αθλητές υπεραποστάσεων που κάνουν πολύ πιο τολμηρά και συναρπαστικά πράγματα αλλά δεν είδα ποτέ να ανεβαίνει άρθρο για αυτούς.

Βύσμα το κόβω....

Τα ΜΜΕ πως το έμαθαν; τους πήραν τηλέφωνο;

Ανέβηκε και κατέβηκε

τις Αλπεις; Μπράβο στον έλληνα ποδηλάτη.

Τι μας τον παρουσιάζουν τώρα

σαν ήρωα που αψήφησε τους κινδύνους διασχίζοντας μια ήπειρο πληττόμενη από πανδημία ; Άντ' από κει ...

Το ποδήλατο...κυλάει!

Αν το είχε τρέξει θα ήταν άξιο αναφοράς. Στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2020 ο Nicolae Buceanu έτρεξε 5000 χλμ σε κάτι λιγότερο από 48 μέρες.

Είσαι άσχετος από αθλητισμό αλλά και από τη ζωή γενικά

Τρέχα να το πεις του κρις φρουμ αυτό που έχει vo2 max 95 .

??????

Ξέρεις με τι αυτοκίνητο τα έτρεξε τα 5000 χιλιόμετρα σε 48 ώρες; Τσίμπησε καθόλου λάδι; Πόσο κατανάλωση είχε; Εκτός αν εννοείς ότι έτρεχε με τα ποδαράκια του 100 χιλιόμετρα την ώρα για 2 ημέρες.

Τεο7

Μπράβο μάγκας μεγάλος. Αφού τα κατάφερε.

Σκαντζουληθρα

Παντού οι Έλληνες ηγούνται της μακακιας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης