Εργαζόμενος του Facebook διαμαρτύρεται για τη στάση του εν μέσω διαδηλώσεων στις ΗΠΑ

Εργαζόμενος του Facebook διαμαρτύρεται για τη στάση του εν μέσω διαδηλώσεων στις ΗΠΑ

Ο Ζούκερμπεργκ  προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από τη διαμάχη μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Twitter

facebook__4_
Εργαζόμενος του Facebook είπε ότι η ηγεσία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχει προς το παρόν αποτύχει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες του προσωπικού, που αποφάσισε να εγκαταλείψει τις θέσεις εργασίας του για να διαμαρτυρηθεί για τη διαχείριση από τον διευθύνοντα σύμβουλο Μακρ Ζάγκερμπεργκ των εμπρηστικών αναρτήσεων που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι ξεκάθαρο σήμερα ότι η ηγεσία αρνείται να σταθεί στο πλευρό μας», γράφει ο Μπράντον Ντέιλ σε ανάρτησή του στο Twitter. Στον λογαριασμό του στο LinkedIn ο Ντέιλ συστήνεται ως τεχνικός διασύνδεσης χρήστη του Facebook στο Σιάτλ.

Οι εργαζόμενοι του Facebook πραγματοποίησαν την σπάνια δημόσια διαμαρτυρία αφού το Twitter Inc προειδοποίησε τους χρήστες του την Παρασκευή για ένα tweet του Αμερικανού προέδρου που περιελάμβανε τη φράση «όταν οι λεηλασίες ξεκινούν, αρχίζουν οι πυροβολισμοί».

Το Twitter ανέφερε ότι η ανάρτηση παραβιάζει τους κανόνες του σχετικά με την εξύμνηση της βίας, όμως δεν διεγράφη ως εξαίρεση δημοσίου ενδιαφέροντος.

Το Facebook απέφυγε να ενεργήσει κατά του ίδιου μηνύματος και ο Ζούκερμπεργκ προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από τη διαμάχη μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Twitter. Επέμεινε ότι αν και θεωρεί τα σχόλια του Τραμπ «βαθιά προσβλητικά», δεν παραβιάζουν την πολιτική της εταιρείας για την υποδαύλιση βίας.

Ειδήσεις σήμερα

Mήνυμα της Ουάσινγκτον στην Τουρκία: «Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα»

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι 91 της μολυσμένης πτήσης από την Ντόχα - 12 θετικοί στη νόσο

Βγήκαν ξανά τα όπλα στα Ζωνιανά: Αιματηρή συμπλοκή με δύο τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης