Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Σε καταφύγιο πέντε ορόφους κάτω από τη γη «ταμπουρώθηκε» ο Τραμπ όταν ξέσπασαν οι ταραχές

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Σε καταφύγιο πέντε ορόφους κάτω από τη γη «ταμπουρώθηκε» ο Τραμπ όταν ξέσπασαν οι ταραχές

Τον φυγάδευσαν οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών για να τον προστατεύσουν από τις ταραχές που ξέσπασαν στην Ουάσινγκτον - Πού βρίσκεται το μυστικό καταφύγιο στον Λευκό Οίκο

katafygio-trump
Το καταφύγιο του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο βρίσκεται πέντε ορόφους κάτω από το έδαφος και μπορεί να αντέξει σε πυρηνική καταστροφή, όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος.

Μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο, το καταφύγιο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Ντικ Τσένι, τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, γράφει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μετέφεραν την Κυριακή τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή στο Προεδρικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης (PEOC) - το οποίο είναι εξοπλισμένο με μυστικές σήραγγες, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Surprising Secrets Hidden Inside the White House


Ο Αμερικανός πρόεδρος μεταφέρθηκε στο καταφύγιο προτού τραυματιστούν πάνω από 50 πράκτορες μυστικών υπηρεσιών στη διάρκεια των ταραχών που συνεχίζονταν για έκτη νύχτα στη Μινεσότα και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ ύστερα από τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, όπως ανέφεραν οι «New York Times». Εκεί παρέμεινε λιγότερο από μία ώρα.

Κλείσιμο
Το καταφύγιο βρίσκεται κάτω από την Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, αλλά η ακριβής τοποθέτησή του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

new12


Κατασκευάστηκε για την προστασία του πρώην προέδρου Φραγκλίνου Ρούζβελτ κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και, όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ, μπορεί να αντέξει μία επίθεση με πυρηνικά όπλα.

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, υπάρχει ένας ανελκυστήρας στον οποίο λειτουργούν βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης.

Στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, οι μυστικές υπηρεσίες φυγάδευσαν τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσένι υπό τον φόβο των αρχών ότι ένα από τα αεροσκάφη που είχαν καταλάβει οι αεροπειρατές θα κατευθυνόταν προς τον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ  Τζορτζ Μπους  βρισκόταν στη Φλόριντα την στιγμή των επιθέσεων.

Η πρώην «Πρώτη Κυρία» Λόρα Μπους στα απομνημονεύματά της που κυκλοφόρησαν το 2010 για την εμπειρία της κατά τη διάρκεια της 11ης Σεπτεμβρίου περιγράφει ότι το καταφύγιο διαθέτει μεγάλες πόρτες από χάλυβα που, όταν έκλειναν πίσω της αεροστεγώς, έκαναν ένα δυνατό σφύριγμα.

Η σύζυγος του Τζορτζ Μπους επισημαίνει επίσης ότι υπάρχει μηχανολογικός εξοπλισμός στο υπόγειο κέντρο διοίκησης.

Το 1950 κατασκευάστηκε ένα υπόγειο σύστημα σήραγγας του Λευκού Οίκου που συνδέει τη Δυτική Πτέρυγα και την Ανατολική Πτέρυγα, επιτρέποντας την πρόσβαση στο μυστικό καταφύγιο για την προστασία από πυρηνικό ατύχημα.

Μια άλλη μυστική σήραγγα στην οποία μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση μέσω μιας μυστικής σκάλας δημιουργήθηκε το 1987.

«Το καταφύγιο τελικά ολοκληρώθηκε προς το τέλος της θητείας του Ομπάμα. Μπορεί να στεγάσει το προσωπικό ολόκληρης της Δυτικής Πτέρυγας σε περίπτωση επίθεσης με όπλα μαζικής καταστροφής», γράφει ο συγγραφέας Ρόναλντ Κέσλερ στο βιβλίο που κυκλοφορεί ήδη, υπό τον τίτλο:
«Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ: Αλλάζοντας τους Κανόνες του Παιχνιδιού».

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινούν οι διαδικασίες κατεδάφισης στο Ελληνικό

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Δείτε όλα τα προγράμματα

Άρση μέτρων στις παραλίες: Επιστρέφει ο καφές και τα τραπεζοκαθίσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης