Μαρσέιγ-Άιντραχτ 1-2: Οι Γερμανοί έκαναν σπουδαίο διπλό στην Μασσαλία

Μαρσέιγ-Άιντραχτ 1-2: Οι Γερμανοί έκαναν σπουδαίο διπλό στην Μασσαλία

Ανατροπή στο ντέρμπι του 8ου ομίλου καθώς η Μαρσέιγ προηγήθηκε, αλλά η Άιντραχτ στο δεύτερο ημίχρονο έφερε τούμπα το ματς - Δείτε τα αποτελέσματα και τα γκολ από τα ματς που ξεκίνησαν στις 19:55

eindracht_marseille_main
Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρέωσεις της στο φετινό Europa League η περσινή φιναλίστ Μαρσέιγκ, που γνώρισε αναπάντεχη ήττα από τους Γερμανούς.

Η Μαρσέιγ προηγήθηκε μόλις στο 3’ με ωραία προβολή του Οκάμπος, βρέθηκε και με παίκτη παραπάνω από το 59’ (δεύτερη κίτρινη στον Βίλεμς), όμως ξεκίνησε με ήττα 1-2 από την Άιντραχτ.

Στο άδειο λόγω τιμωρίας Βελοντρόμ οι φιλοξενούμενοι αρχικά ισοφάρισαν στο 52’ με κεφαλιά του Τορό, ενώ στο 89’ ολοκληρώθηκε η μεγάλη ανατροπή, με τον Γιόβιτς να κάνει το τελικό 1-2.



Με το δεξί η ΜΠΑΤΕ
Ιδανική πρεμιέρα για τη ΜΠΑΤΕ στον όμιλο, αφού επικράτησε 2-0 της Βίντι στη Βουδαπέστη. Οι Λευκορώσοι είχαν ουσία, χτύπησαν σε κομβικά σημεία και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Ούγγρους. Μελανό σημείο για τη ΜΠΑΤΕ, η αποβολή του Φιλίποβιτς στο τέλος, ο οποίος και θα χάσει την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ!

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, πίεσαν στο πρώτο 20λεπτο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά στο ματς. Στο 27΄ η ΜΠΑΤΕ άνοιξε το σκορ, με τον Τουόμινεν να τελειώνει άψογα τη φάση. Οι Ούγγροι προσπάθησαν να απαντήσουν και στο 38ο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Σερμπίτσκι με εντυπωσιακή επέμβαση νίκησε τον Κόβακς.

Η Βίντι μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, αύξησε την πίεσή της μετά το 60ο λεπτό, αλλά σε τρεις περιπτώσεις με Σέποβιτς, Κόβακς και Μιλάνοβ δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα. Αντίθετα, η ΜΠΑΤΕ είχε την ουσία και στο 85΄ ο Φιλιπένκο με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το 2-0. Ο Φιλίποβιτς (αριστερό μπακ) αποβλήθηκε στο τελευταίο λεπτό του ματς.

Βίντι: Τούιβελ, Γιουχάσζ, Φιόλα (64' , Νέγκο, Βινίσιους, Στοπιρα, Χάντζιτς, Μιλάνοβ (76' Χάνγκια), Κόβακς, Νικόλοβ (78' Μπέρεσζ), Σέποβιτς
Κλείσιμο
ΜΠΑΤΕ: Σερμπίτσκι, Φιλιπένκο, Πολιακόβ, Μιλούνοβιτς, Φιλίποβιτς, Στάσεβιτς (88' Βολόντκο), Μπάγκα, Ντραγκούν, Ιβανιτς (67' Γκόρντετσουκ), Τούομινεν (61' Σκάβις), Γιαμπλόνσκι



Η Λάτσιο λύγισε τον Απόλλωνα Λεμεσού
Ο Σιμόνε Ιντζαγκι παρέταξε τους Ρωμαίους με πολλούς βασικούς και η ομάδα του επικράτησε των Κυπρίων με 2-1. Για τους γηπεδούχους, που προέρχονταν από δύο σερί νίκες στην Serie A, άνοιξε το σκορ ο Λουίς Αλμπέρτο μόλι στο 14' ύστερα από εκπληκτικό τακουνάκι του Φελίπε Καϊσέδο. Ο Απόλλωνας στεκόταν καλά και προσπάθησε να πιέσει σε κάποια σημεία, όμως προς το τέλος του ματς και συγκεκριμένα στο 84' ο Τσίρο Ιμόμπιλε [πέρασε ως αλλαγή] ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι για το 2-0 που σφράγισε τη νίκη, ενώ για τον Απόλλωνα μείωσε για το τελικό 2-1 ο Ζελάγια στο 87'.




Εύκολα Μπεσίκτας, Γκενκ
Η Μπεσίκτας υποδέχθηκε την Σάρπσμποργκ και δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο. Στην επανάληψη οι Τούρκοι μπήκαν αποφασισμένοι, προηγήθηκαν με 3-0 και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τέλος στο τελικό 3-1.



Πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Γκενκ, που κυριάρχησε και επιβλήθηκε απολύτως δίκαια με 2-0 της Μάλμε, που απείλησε ελάχιστα και δέχθηκε μεγάλη πίεση.



Εδωσε μάχη και πήρε ισοπαλία από την Βιγιαρεάλ η Ρέιντζερς
Η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στην Ρέιντζερς αλλά η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ είχε τις απαντήσεις και έφυγε με το 2-2 από το El Madrigal. Μόλις στο 1' με τρομερό σουτ άνοιξε το σκορ ο Κάρλος Μπάκα αλλά στο 67' ο Αρφιλντ με πλασέ από κοντά ύστερα από γύρισμα του Καντέιας από δεξιά έκανε το 1-1, το οποίο όμως έμεινε μόλις για δύο λεπτά. Στο 69' ο Ζεράρ Μορένο επανέφερε το προβάδισμα στην ομάδα του Χάβι Καγιέχα, όμως στο 76' ο Κάιλ Λάφερτι είχε τον τελευταίο λόγο σφραγίζοντας το 2-2. Στο άλλο ματς του ομίλου η Ραπίντ Βιέννης επικράτησε 2-0 της Σπαρτάκ Μόσχας.



Σκόρπισε την Σταντάρ Λιέγης η Σεβίλλη
Στο πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει καλά αλλά στην Ευρώπη το έκανε με εμφατικό τρόπο η ομάδα του Πάμπλο Μαντσίν, η οποία έκανε κομμάτια την Σταντάρ Λιέγης με 5-1 στο Sanchez Pizjuan. Στο 8' ο Μπανέγα με φάουλ έκανε το 1-0 όμως στο 39' με πλασέ από κοντά ο Τζενέπο ισοφάρισε για τους Βέλγους, που όμως δεν κράτησαν την ισοπαλία ούτε μέχρι το ημίχρονο. Στο 41' ο Φράνκο Βάσκες έκανε το 2-1 και στην επανάληψη ο Μπεν Γεντέρ βρήκε δίχτυα δύο φορές (49', 70') για να πάει τον δείκτη του σκορ στο 4-1, ενώ το 5-1 διαμορφώθηκε στο 74' με πέναλτι του Μπανέγα. Στο άλλο ματς του ομίλου η Κρασντοντάρ πέρασε με 0-1 από την έδρα της Ακισάρ.



Σοκ στο τέλος για Ντιναμό Κιέβου
Η Ντιναμό Κιέβου προηγήθηκε δύο φορές, όμως σε αμφότερες τις περιπτώσεις έπαθε μπλακ άουτ και δέχθηκε δύο γκολ από στημένες φάσεις για να μείνει στο 2-2 με την Αστανά. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν χαρακτήρα μετά το κακό ξεκίνημα και πήραν το βαθμό με γκολ στο 4’ των καθυστερήσεων. Η Ρεν από την άλλη ξεκίνησε με το δεξί, κερδίζοντας με 2-1 την Γιάμπλονετς στην Γαλλία με πέναλτι του Μπεν Αρφά στο 90’.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που ξεκίνησαν στις 19:55
7ος όμιλος
Βιγιαρεάλ-Ρέιντζερς 2-2 
Ραπίντ Βιένης-Σπαρτάκ Μόσχας 2-0

8ος όμιλος
Λάτσιο-Απόλλωνας Λεμεσού 2-1
Μαρσέιγ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

9ος όμιλος
Γκενκ-Μάλμε 2-0
Μπεσίκτας-Σάπσμποργκ 3-1

10ος όμιλος
Ακχισάρ-Κράσνοσνταρ 0-1
Σεβίλη-Σταντάρ Λιέγης 5-1

11oς όμιλος
Ντιναμό Κιέβου-Αστάνα 2-2
Ρεν-Γιάμπλονετς 2-1

12ος όμιλος
ΠΑΟΚ-Τσέλσι 0-1
Βίντι-Μπάτε Μπορίσοφ 0-2

Επίσης το πρόγραμμα των αγώνων που ξεκινούν στις 22:00 είναι το εξής:
1ος όμιλος
Λουντογκόρετς-Λεβερκούζεν
ΑΕΚ Λάρνακας-Ζυρίχη

2ος όμιλος
Λειψία-Σάλτσμπουργκ
Σέλτικ-Ρόζενμποργκ

3ος όμιλος
Κοπεγχάγη-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Σλάβια Πράγας-Μπορντό

4ος όμιλος
Σπάρτακ Τρνάβας-Αντερλεχτ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Φενέρμπαχτσε

5ος όμιλος
Αρσεναλ-Βόρσκλα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Κάραμπαχ

6ος όμιλος
Ολυμπιακός-Μπέτις
Ντουντελάνζ-Μίλαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης