ΑΕΚ: Γήπεδο με βυζαντινή αρχιτεκτονική

ΑΕΚ: Γήπεδο με βυζαντινή αρχιτεκτονική

Η ΑΕΚ επιστρέφει σπίτι της και επιστρέφει σαν βασίλισσα σε ένα υπέροχο παλάτι - Τόσο εντυπωσιακό όσο ακριβώς το περίμενε ο κόσμος της ομάδας

 ΑΕΚ: Γήπεδο με βυζαντινή αρχιτεκτονική
Το 2003 το δημοτικό συμβούλιο είχε καταψηφίσει  το σχέδιο του Γιάννη Γρανίτσα. Το 2013 δεν θα είχε κανένα λόγο να καταψηφίσει το σχέδιο του Δημήτρη Μελισσανίδη για ένα γήπεδο που τηρεί το νομικό πλαίσιο και δεν παρεμβαίνει στο άλσος, αλλά ο επικεφαλής της ΑΕΚ προσδοκούσε στη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση:

«Βρισκόμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε τι έχουμε κάνει για το γήπεδο της ΑΕΚ και για να σας ζητήσουμε να είστε δίπλα μας στην προσπάθεια να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της. Εκεί που το έχτισαν οι πρόγονοί μας, πριν χτίσουν τα δικά τους σπίτια. ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να είναι ένα», τόνισε ο Δημήτρης Μελισσανίδης πριν αρχίσει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και συμπλήρωσε: «Σεβόμενοι το περιβάλλον και την περιοχή, στα σχέδιά μας είναι η κατασκευή ενός μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου, όπως αυτό που υπήρχε στον χώρο από το 1930. Το γήπεδο που θα δείτε έχει σχεδιαστεί με βυζαντινή αρχιτεκτονική. Από εσάς θέλω ένα πράγμα. Να μάθω αν είστε όλοι σας μαζί μας. Αν όλες οι παρατάξεις όχι απλά ανέχονται την ΑΕΚ, αλλά επιθυμούν την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντί σας και θέλω την ειλικρινή απάντησή σας, χωρίς σκοπιμότητες. Περιμένω τις ξεκάθαρες θέσεις σας». Και τις έλαβε με ομοφωνία!

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη στην αίθουσα και αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της Ερασιτεχνικής, Κωνσταντίνου Κοτσάτου, ο οποίος ζήτησε να στηριχτεί το σχέδιο του Δημήτρη  Μελισσανίδη: «Τον έστειλε ο Θεός για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο».

«Μας δίνετε ελπίδα»

Κλείσιμο
«Η ΑΕΚ και η Νέα Φιλαδέλφεια  δεν μπορούν να είναι χώρια. Πιστεύω  πως με την πρόταση αυτή, ήρθε η στιγμή να επιστρέψει η ΑΕΚ στο  σπίτι της. Μας παρουσιάστηκε  ένα σχέδιο που δεν υπάρχει κανείς λόγος να μην προχωρήσει», τόνισε με την έναρξη της συνεδρίασης τη δήμαρχος Εφη Αποστολάκη.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης  της αντιπολίτευσης, Χάρης Τομπούλογλου, είπε χαρακτηριστικά: «Το σχέδιο που  μας φέρατε, είναι πράγματι ένα  έργο αθλητισμού και πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε για την ελπίδα που μας δίνετε. Σε αυτό το σχέδιο δεν μπορεί κανείς καλοπροαίρετος να έχει αντίρρηση. Ζητήσατε μια ξεκάθαρη αρχική άποψη. Εμείς λοιπόν λέμε το μεγάλο "ναι"». Το ίδιο έκρινε και ο Χρήστος Κόντος: «Οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης