Ντιέγκο Μαραντόνα: Στις 4 Ιουνίου ξεκινά η δική για τον θάνατό του

Ντιέγκο Μαραντόνα: Στις 4 Ιουνίου ξεκινά η δική για τον θάνατό του

Συνολικά οκτώ επαγγελματίες της υγείας κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με την ακροαματική διαδικασία να αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από έναν μήνα

Maradona_epemvasi
Στις 25 Νοεμβρίου 2020 ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ.

Προδομένος από την καρδιά του, έφυγε από τη ζωή λίγες εβδομάδες μετά την επέμβαση που είχε κάνει στον εγκέφαλο... Κι όταν σιγά, σιγά άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε μετά το εξιτήριο του από το νοσοκομείο, αλλά και την ποιότητα της ιατρικής φροντίδας που (δεν) είχε, το σοκ μετατράπηκε σε οργή για εκείνους που είχαν την ευθύνη.

Σχεδόν 3.5 χρόνια από την ημέρα του θανάτου του, έγινε γνωστή η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει η δίκη όλων όσων κρίθηκαν από τη δικαιοσύνη της Αργεντινής ότι έχουν εμπλοκή στον θάνατο του «Πίμπε Ντ' Όρο».

Στις 4 Ιουνίου στο ποινικό δικαστήριο του Σαν Ισιντόρο του Μπουένος Άιρες, οκτώ επαγγελματίες της υγείας θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας ποινές φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια (η κατηγορία που τους βαραίνει είναι δολοφονία από αμέλεια).

Συγκεκριμένα κατηγορούμενοι είναι ο νευροχειρούργος Λεοπόλδο Λούκε (ο οποίος έκανε την επέμβαση στον εγκέφαλο του), η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσάτσοφ, ο ψυχολόγος Κάρλος Άνχελ Ντίαζ, η συντονίστρια γιατρός του ιδιωτικού θεραπευτηρίου Swiss Medical, Νάνσι Φλορίνι, οι νοσηλευτές Γκισέλα Μαδρίντ, Ρικάρντο Αλμιρόν, ο προϊστάμενός τους Μαριάνο Περόνι και ο γιατρός Πέδρο ντι Σπάνια.

Οι ακροάσεις θα διεξάγονται τρεις φορές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη), ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης θα παρουσιαστούν χιλιάδες ηχητικά αρχεία και περίπου 200 άτομα θα κληθούν να καταθέσουν τα όποια στοιχεία γνωρίζουν.

Η δίκη θα είναι ανοικτή για το κοινό κι εκεί θα βρεθεί όλη η οικογένεια του Ντιέγκο, χωρισμένη όμως κατά ομάδες καθώς υπάρχουν ακόμη έντονες διαφωνίες για τα κληρονομικά.

Ειδικά για την πρώτη του σύζυγο Ντάλμα και τις κόρες του Τζιανίνα, Κλαούντια, ο δικηγόρος Ματίας Μόρλα (που φέρεται να είναι στην ίδια πλευρά με τα αδέλφια του Ντιέγκο) αποτελεί «κόκκινο πανί» καθώς τον χαρακτηρίζουν «αρχηγό της συμμορίας» που ευθύνεται για τον θάνατο του αγαπημένου τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Κύκλωμα μαστροπείας: Το ζευγάρι που εξέδιδε ανήλικες - Δύο από τις κοπέλες ήταν θύματα και της Λορέλας

Άγιος Νικόλαος: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα

Μονή Αββακούμ - Μητροπολίτης Μόρφου: Δαιμονικές δυνάμεις επιτίθενται για να σκανδαλίσουν την πίστη των χριστιανών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης