Μαραντόνα: Από «απερισκεψία και απειρία» ο θάνατός του, λέει ιατρική έκθεση

Μαραντόνα: Από «απερισκεψία και απειρία» ο θάνατός του, λέει ιατρική έκθεση

Στοιχεία από την έκθεση που ετοίμασε το ιατρικό συμβούλιο, το οποίο ερευνά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, αποκαλύπτει ο Τύπος της Αργεντινής - Μυστήριο με την ώρα του θανάτου του - Στις 3 Μαΐου δημοσιεύεται η έκθεση

maradaona-giatros-arthro
Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, στις 25 Νοεμβρλίου του 2020, φέρνουν στη δημοσιότητα έντυπα της Αργεντινής. Θυμίζεται πως ο Αργεντινός σούπερ σταρ πέθανε από καρδιακή προσβολή, ενώ τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατό του, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλό του, ενώ έπρεπε να υποβληθεί και σε θεραπεία για τον εθισμό του στο αλκοόλ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Todo Noticias και Clarin, που επικαλούνται μαρτυρίες ατόμων με πρόσβαση στην έκθεση που συνέταξε το ιατρικό συμβούλιο, το οποίο ερεύνησε τον θάνατο του «Ντιεγκίτο», ο Μαραντόνα πέθανε επειδή δεν έλαβε την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη. Η τελική έκθεση αναμένεται να δημοσιευτεί στις 3 Μαΐου.

Παρ' όλο που η επιτροπή επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της αυτοψίας, η οποία ανέφερε ότι ο Μαραντόνα πέθανε λόγω προϋπάρχουσας καρδιακής νόσου, τόνισε ότι οι προσωπικοί του γιατροί και νοσηλευτές δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή στον παλαίμαχο Αργεντινό άσο, που υπέφερε από κίρρωση και καρδιακά προβλήματα.

EL ÚLTIMO VIDEO DE DIEGO MARADONA | D10S 🔟


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαραντόνα δεν ακολούθησε κανένα ειδικό σχέδιο διατροφής που καταρτίστηκε από επαγγελματίες και δεν έλαβε φάρμακα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα εν λόγω ζητήματα υγείας. «Ήταν απερισκεψία και απειρία», ανέφεραν οι πηγές στην Todo Noticias.

Μυστήριο με την ώρα του θανάτου του

Κλείσιμο
Μια άλλη κρίσιμη λεπτομέρεια που αναφέρεται στην έκθεση ήταν η ώρα του θανάτου του Μαραντόνα. Το ιατρικό συμβούλιο είπε ότι ο Μαραντόνα πέθανε μεταξύ 4 και 6 π.μ., στη διάρκεια του ύπνου. Ωστόσο, η νοσοκόμα Dahiana Madrid και ο Ricardo Almiron, οι οποίοι φρόντιζαν τον Ντιέγκο μετά από την εγχείρηση στον εγκέφαλο, είχαν πει στους ανακριτές ότι ήταν ζωντανός όταν τον έλεγξαν το πρωί.

maradona___8_


Αργότερα η Madrid απέσυρε τη δήλωσή της αυτή, «έπειτα από προτροπή της ιατρικής εταιρείας στην οποία εργάζεται», όπως η ίδια είπε.

Το παραϊατρικό προσωπικό, που έφτασε με το ασθενοφόρο για να παραλάβει τον Μαραντόνα, πιστοποίησε τον θάνατό του στις 13:15. Οι νοσοκόμες δήλωσαν ότι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν για 45 λεπτά πριν φτάσει το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με την Clarin, η παραπάνω, μαζί με άλλες λεπτομέρειες, ενδέχεται να ωθήσουν τους εισαγγελείς να αλλάξουν τις κατηγορίες από «ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από ιατρική αμέλεια» σε «εγκατάλειψη ενός ατόμου που βρίσκεται σε κίνδυνο» και «ανθρωποκτονία με δόλο». Εάν κριθούν ένοχα, τα επτά άτομα που ερευνώνται, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης μεταξύ 15 και 25 ετών.

Ο προσωπικός γιατρός του Μαραντόνα, Leopoldo Luque, καθώς και η ψυχίατρος Agustina Cosachov, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, λέγοντας ότι έκαναν αυτό που θεωρούσαν καλύτερο για τον Αργεντινό σταρ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Απελευθερώνονται από τη Δευτέρα οι διαδημοτικές μετακινήσεις

«Ράλι» εμβολιασμών μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα - Όλο το χρονοδιάγραμμα των ραντεβού ανά ηλικιακή ομάδα

Άρση της ασυλίας του Λαγού αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης