Γιατρός Μαραντόνα, την ώρα του θανάτου: «Θα χ@στεί πεθαίνοντας ο χοντρός»!

Γιατρός Μαραντόνα, την ώρα του θανάτου: «Θα χ@στεί πεθαίνοντας ο χοντρός»!

Στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, σοκάρουν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του προσωπικού του γιατρού, Λεοπόλδο Λούκε, με την ψυχίατρο Αγουστίνα Κοσάτσοφ, κατά την μετάβαση του πρώτου στο σπίτι όπου ο Ντιεγκίτο άφηνε την τελευταία του πνοή

Maradona_epemvasi
Ο νευροχειρούργος Λεοπόλδο Λούκε, προσωπικός γιατρός και στενός φίλος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσάτσοφ, οι οποίοι ερευνώνται για την πιθανότητα ιατρικής αμέλειας, μίλησαν στο τηλέφωνο, την ώρα που ο πρώτος μετέβη στο σπίτι όπου ο Ντιεγκίτο άφηνε την τελευταία του πνοή, στις 25 Νοεμβρίου.

Σοκάρει η ψυχρότητα με την οποία μιλάει ο Λούκε σε έναν από τους συνεργάτες του, αλλά και στην Κοσάτσοφ, ενώ ο Μαραντόνα μπορεί να ήταν ήδη νεκρός.

«Ναι ρε μαλ..., φαίνεται πως ήταν καρδιακή ανακοπή και έχει πεθάνει. Θα χεστεί πεθαίνοντας ο χοντρός, δεν έχω ιδέα τι συνέβη. Πάω προς τα εκεί» ακούγεται στην αρχή της τηλεφωνικής συνομιλίας να λέει ο Λούκε σε έναν από τους συνεταίρους του.

«Εμείς το κάναμε χειρωνακτικά, τώρα είναι με την ομάδα, προσπαθούν να τον συνεφέρουν και τον διασωληνώνουν. Αλλά πρώτα ήμασταν εμείς 10-15 λεπτά, γιατί δεν ερχόταν το ασθενοφόρο» προσθέτει η Κοσάτσοφ για την απέλπιδα προσπάθεια ανάνηψης του Μαραντόνα, εν αναμονή του ασθενοφόρου.

Η συνέχεια του διαλόγου...

Λούκε: «Καταλαβαίνω, αυτή είναι η προσπάθεια ανάνηψης, αλλά αυτό που ρωτάω είναι: Συνεχίζουν την ανάνηψη ή τον διασωληνώνουν; Ανέκτησε τον σφυγμό ή δεν ανέκτησε τον σφυγμό; Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν η καρδιά είναι ενεργή, γιατί αν έχει περάσει μισή ώρα, ουσιαστικά έχει πεθάνει. Αυτό θέλω να ξέρω».

Κοσάτσοφ: «Όχι, μπήκαμε στο δωμάτιο και ήταν παγωμένος. Αρχίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια ανάνηψης και ανέκτησε λίγο το χρώμα και ανέκτησε λίγο την θερμοκρασία σώματος. Όλο αυτό κράτησε περί τα δέκα λεπτά, όταν κάναμε το RCP χειρωνακτικά, η νοσοκόμα, ο «μαύρος» (σ.σ. ένας φίλος του Μαραντόνα) και εγώ. Και μετά ήρθε το ασθενοφόρο. Τώρα το έχουν αναλάβει εκείνοι. Δεν μας λένε πως είναι η κατάσταση. Εγώ βγήκα από το δωμάτιο, δεν μου λένε τίποτα».

Λούκε: «Εντάξει, το τελευταίο που θέλω. Εγώ είμαι καθ' οδόν, θα είμαι εκεί σε σαράντα λεπτά. Τον σφυγμό του τον ένιωσες κάποια στιγμή ή δεν είχε σφυγμό; Εννοώ αν ανέκτησε τον σφυγμό, φαντάζομαι γι' αυτό προσπάθησαν να κάνουν την ανάνηψη, αλλά αν ανέκτησε τον σφυγμό; Εσείς είδατε κάποια στιγμή να έχει και πάλι σφυγμό ή όχι; Ψυχραιμία, έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι ένας δύσκολος ασθενής και, εντάξει, θα συμβεί ό,τι είναι να συμβεί. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα αντέξουμε ό, τι είναι να γίνει».

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Εντοπίστηκε το στέλεχος της Νότιας Αφρικής σε άτομα που δεν ταξίδεψαν πρόσφατα

Κυβέρνηση: Στην άμυνα για μεταλλάξεις - «τρίτο κύμα» , στην αντεπίθεση για περισσότερους εμβολιασμούς

Τζένιφερ Άνιστον: Αποθεώνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως «γυναίκα που φέρνει την αλλαγή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης