Ντιέγκο Μαραντόνα: 8 γιατροί στο εδώλιο για τον θάνατό του - Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ντιέγκο Μαραντόνα: 8 γιατροί στο εδώλιο για τον θάνατό του - Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ο Μαραντόνα πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020, σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια

lorque_arthro
Εφετείο της Αργεντινής επιβεβαίωσε ότι οκτώ επαγγελματίες υγείας θα δικαστούν για τον φερόμενο ρόλο τους στο θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα.

Όπως μεταδίδει το ESPN, οι εισαγγελείς λένε ότι οι οκτώ κατηγορούνται για «απλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας» και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης από οκτώ έως 25 χρόνια εάν κριθούν ένοχοι. Ο λόγος για τους Λεοπόλδο Λούκε (νευροχειρούργος σ.σ. ο εικονιζόμενος), Αγκουστίνα Κοσάσοφ , Κάρλος Άνχελ Ντίαζ (ψυχολόγος), Νάνσι Εντίθ Φλορίνι (συντονίστρια γιατρός της ιδιωτικής κλινικής), Μαριάνο Περόνι (συντονιστής νοσοκόμος), Ρικάρντο Ομάρ Αλμιρόν (νοσοκόμος), Νταϊάνα Γκιζέλα Μαντρίντ (νοσοκόμα).

Ο Μαραντόνα πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020, σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια, αφού ο πρώην αστέρας των Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα και Νάπολι είχε υποβληθεί σε εγχείρηση εγκεφάλου νωρίτερα εκείνο τον μήνα.

Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει το 2024. Ο Κάρλος Φάμπιαν Μπλάνκο, ένας από τους δικαστές του εφετείου του Σαν Ισίντρο, είπε ότι υπήρχαν αρκετά στοιχεία που προσκόμισαν οι εισαγγελείς για να δικαστούν οι οκτώ επαγγελματίες υγείας.

EL ÚLTIMO VIDEO DE DIEGO MARADONA | D10S 🔟


Κλείσιμο
Μια αυτοψία αποκάλυψε ότι ο Μαραντόνα πέθανε στον ύπνο του από οξύ πνευμονικό οίδημα, συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες, λόγω συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας. Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι η καρδιά του νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, ο οποίος είχε υποστεί μια σειρά από ιατρικά προβλήματα λόγω ναρκωτικών και αλκοόλ, ζύγιζε σχεδόν δύο φορές περισσότερο από μια κανονική καρδιά.

Επίσης από την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, είχε αφήσει αιχμές για το γιατρό που τον χειρούργησε και την ομάδα που είχε αναλάβει να τον προσέχει, ενώ πριν από 15 ημέρες όταν κλήθηκε να δώσει κατάθεση μετά το τρίωρο τετ α τετ με τον εισαγγελέα είχε πει: «Τα ιατρικά λάθη και η έλλειψη φροντίδας οδήγησαν τον Ντιέγκο στο θάνατο».

Ένα ιατρικό συμβούλιο διορίστηκε επίσημα για να ερευνήσει τον θάνατο του Μαραντόνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλά μέλη της ιατρικής του ομάδας ενήργησαν με «ανάρμοστο, ελλιπή και απερίσκεπτο τρόπο» και είπαν ότι δεν παρακολουθούνταν σωστά πριν πεθάνει.

maradona___8_


Η ιατρική έκθεση ανέφερε επίσης ότι «τα σημάδια κινδύνου ζωής του ασθενούς αγνοήθηκαν», προσθέτοντας ότι ο Μαραντόνα «έδειξε αδιαμφισβήτητα σημάδια παρατεταμένης περιόδου αγωνίας» για τουλάχιστον 12 ώρες.

Μία από τις κόρες του Μαραντόνα, η Ντάλμα, έγραψε στο Instagram μετά τα νέα της Τρίτης: «Πολλές φορές η διαδικασία είναι επίπονη και αργή και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη!».

Ειδήσεις σήμερα:

Ακρόπολη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 17χρονο που μαχαίρωσε τον 18χρονο

Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο από άγρια συμπλοκή σε εμπορικό κέντρο - Τραυματίστηκε και αστυνομικός

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν δουλεύουμε μόνο στο ευρωκοινοβούλιο, συνάπτουμε και σχέσεις» - Η τελευταία συνέντευξη πριν τις αποκαλύψεις«
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης