Εθνική Αργεντινής: Το απλήρωτο πριμ, η εκλογή Μιλέι και η παραίτηση Σκαλόνι - Πώς οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έγιναν άνω-κάτω

Εθνική Αργεντινής: Το απλήρωτο πριμ, η εκλογή Μιλέι και η παραίτηση Σκαλόνι - Πώς οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έγιναν άνω-κάτω

Η Αργεντινή κέρδισε τη Βραζιλία στο Μαρακανά για τα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά η πρόθεση του προπονητή της Λιονέλ Σκαλόνι να παραιτηθεί έχει προκαλέσει τεράστια αναταραχή

arghentiona
Το χθεσινό βράδυ θα κάνουν χρόνια να το ξεχάσουν στην Αργεντινή. Για πολλούς λόγους...

Η νίκη της ομάδας στο Μαρακανά επί της Βραζιλίας έδωσε τεράστια χαρά σε όλη τη χώρα και ένα αίσθημα εκδίκησης για τα όσα τράβηξαν οι οπαδοί της αλμπισελέστε μέσα στο γήπεδο από τους βραζιλιάνους αστυνομικούς.

Ωστόσο λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα, οι τάσεις φυγής που αποκάλυψε ο προπονητής των παγκόσμιων πρωταθλητών, προκάλεσαν τεράστιο σοκ. Ποδοσφαιριστές, διοικούντες την Ομοσπονδία, δημοσιογράφοι και απλός κόσμος έμειναν με το στόμα ανοικτό ακούγοντας τον Λιονέλ Σκαλόνι λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο να δηλώνει:

«Πρέπει να σκεφτώ πολύ για το τι θέλω να κάνω», δήλωσε. «Δεν πρόκειται για αποχαιρετισμό ή οτιδήποτε άλλο. Απλά ο πήχης είναι πολύ ψηλά και είναι περίπλοκο να συνεχίσω... Αυτή η εθνική ομάδα χρειάζεται έναν προπονητή που έχει όλη την πιθανή ενέργεια και που είναι καλά. Πρέπει να σκεφτώ πολύ. Είναι δύσκολο να συνεχίσεις να κερδίζεις ... Ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά».

Ο Σκαλόνι αποχώρησε χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις κι από εκείνη τη στιγμή όλη η Αργεντινή ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα προσπαθώντας να εξηγήσει το «γιατί».

Η τελευταία απάντηση ήρθε με το δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι σχεδόν έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ, ο Σκαλόνι κι οι συνεργάτες του δεν έχουν πληρωθεί ακόμη το πριμ για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Σίγουρα αν ισχύει είναι ένας σημαντικός λόγος, ωστόσο στην πλειοψηφία τους τα Μέσα στέκονται στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, εμπλέκοντας άμεσα και τις πολιτικές εξελίξεις.

Αρχικά τονίζουν ότι η σχέση Σκαλόνι-Τάπια (ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας) πέρασε μια πρώτη κρίση όταν μετά το Κατάρ υπήρξε καθυστέρηση στην ανανέωση του συμβολαίου του (το επέκτεινε μέχρι το 2026) με διάφορες προφάσεις κι αυτό τον επηρέασσε ψυχολογικά.

Κλείσιμο
Επιπροσθέτως ο Τάπια ήταν ένθερμος υποστηρικτής του πρώην προέδρου Μάσα και η εκλογή-έκπληξη του Μιλέι έχει διαμορφώσει ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό για το μέλλον της Ομοσπονδίας. 

Ενώ μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ο Τάπια πίεσε αφόρητα τον Σκαλόνι προκειμένου αυτός και οι παίκτες να βγουν φωτογραφία μαζί τον Μάσα, ωστόσο ο προπονητής της Εθνικής το αρνήθηκε κατηγορηματικά.



Ωστόσο τα πιο ουσιώδη είναι τα οργανωτικά ζητήματα που υπάρχουν στην ομάδα (και την ομοσπονδία) και τα οποία ενώ είχαν συμφωνηθεί πολύ πριν το Κατάρ ότι θα επιλυθούν, παραμένουν εκεί προκαλώντας προβλήματα στην καθημερινότητα του Σκαλόνι και των συνεργατών του.



Κι αυτό που αναφέρουν οι δημοσιογράφοι στην Αργεντινή είναι το ότι πολλά θα φανούν στην επερχόμενη κλήρωση των ομίλων του Κόπα Αμέρικα που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Δευτέρα.

Ο Σκαλόνι εδώ και καιρό είχε προγραμματίσει να βρεθεί στις ΗΠΑ (εκεί θα διεξαχθεί η τελική φάση) και πιθανή απουσία του θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης