Stoiximan Super League 1, ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Επαγγελματική νίκη για την Ένωση - Δείτε τα γκολ

Stoiximan Super League 1, ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Επαγγελματική νίκη για την Ένωση - Δείτε τα γκολ

Με σκόρερ τους Λιβάι (10'), Αραούχο (36') και Μάνταλο (90+4' πέναλτι) επέστρεψε στα τρίποντα η ΑΕΚ

livai_2
Το ματς με τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια ακριβώς πριν τη διακοπή είχε τον χαρακτήρα του «πρέπει» για την ΑΕΚ προκειμένου να πάει ήρεμα στη διακοπή παραμένοντας σε κοντινή απόσταση από την κορυφή.

Η Ένωση βρίσκοντας την αποτελεσματικότητα που της έλειπε σημαντικά το τελευταίο διάστημα και παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος πήρε μια εύκολη νίκη με 3-0 και έκανε τη δουλειά της.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwx3dwgxdo7d)


Κλείσιμο
Το γρήγορο γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 10' που άνοιξε λογαριασμό για τη φετινή σεζόν βοήθησε τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι έφτασαν και σε ένα δεύτερο τέρμα με τον Αραούχο στο 36' για να βάλουν τις βάσεις της νίκης. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έκανε διαχείριση του σκορ, επιστρέφοντας στις νίκες στο... ρελαντί με τον Μάνταλο να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι στο 94' για το τελικό 3-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwx3378rj0ox)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwx1kvrot3wh)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwx0x6kq3npd)


ΑΕΚ – Λαμία: Έτσι ξεκίνησαν
Με τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης και τον Αραούχο από πίσω του ξεκίνησε ο Ματίας Αλμέιδα την ΑΕΚ. Ο Στάνκοβιτς επέστρεψε στην εστία, ενώ ο Κάλενς ξεκίνησε πλάι στον Βίντα στο κέντρο της άμυνας, με τους Μοχαμάντι και Σιντιμπέ στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής. Όπως αναμενόταν ο Σιμάνσκι με τον Πινέδα επιλέχθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Ελίασον δεξιά. Για τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος ξεκίνησε με τον Κοσέλεφ στην εστία, τους Σίντκλεϊ, Παπαδόπουλο, Τζανετόπουλο και Σιμόν τετράδα στην άμυνα, τους Σαντάνα και Σλίβκα στο κέντρο της μεσαίας γραμμής, τους Αμαράλ και Μαρτίνεθ στα άκρα και τον Τσιλούλη μαζί με τον Καρλίτος μπροστά.

Όμορφη στο μάτι η ΑΕΚ έβαλε τις βάσεις με Λιβάι και Αραούχο
Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα μέσα στη σεζόν η ΑΕΚ είχε βρει ελάχιστα γκολ από τους επιθετικούς της, αλλά αυτό πήρε τέλος στο πρώτο 45λεπτο απέναντι στη Λαμία. Σε ένα πρώτο μέρος στο οποίο η ΑΕΚ έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο συνεργασίας, με υπομονή, όρεξη, ένταση και ενέργεια και διαθέτοντας αποτελεσματικότητα αυτή τη φορά, έβαλε τις βάσεις της νίκης με τα τέρματα των Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο, ενώ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου ανασταλτικά. Η Ένωση έψαξε το γρήγορο γκολ και το βρήκε στο 10' με τον Λιβάι, ο οποίος σκόραρε το πρώτο του τέρμα για φέτος. Ο Ελίασον γέμισε στην περιοχή, η άμυνα της Λαμίας δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Αραούχο πήγε να πιάσει το ψαλίδι και η μπάλα έπεσε στον Λιβάι που με δυνατό αριστερό την κάρφωσε στα δίχτυα για το 1-0.

Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει, έχοντας απόλυτα κυριαρχικό ρόλο μέσα στο γήπεδο προκειμένου να βρει γρήγορα και δεύτερο τέρμα. Δεν συνέβη στο 31' όταν ο Λιβάι Γκαρσία με προβολή μετά από πάσα του Γκατσίνοβιτς είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο, αλλά έγινε πέντε λεπτά αργότερα. Μετά από επιμονή και αρκετές πάσες, ο Αραούχο με ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή της Λαμίας δημιούργησε τον χώρο για να σουτάρει με το αριστερό από πλάγια θέση και να σημαδέψει την απέναντι γωνία του Κοσέλεφ για το 2-0 στο 36' (ήταν το πρώτο τέρμα του Αργεντινού στο πρωτάθλημα). Πέρα από ένα μακρινό σουτ του Καρλίτος στο 40' η ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα στα μετόπισθεν, ενώ θα μπορούσε να βρει και ένα τρίτο γκολ στο πρώτο μέρος αν ο Κοσέλεφ στο 41' δεν σταματούσε με το ένα χέρι την κοντινή κεφαλιά του Ελίασον.


Στο... ρελαντί η ΑΕΚ έκανε διαχείριση και επέστρεψε στις νίκες
Ο Βόκολος έκανε με την έναρξη του δευτέρου μέρους κάποιες διορθωτικές κινήσεις με τον Τζανδάρη αντί του Τσιλούλη και τον Τόσιτς αντί του Σίντκλεϊ, με την ΑΕΚ να ελέγχει εύκολα το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Οι κιτρινόμαυροι δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες, αλλά κυκλοφορούσαν με υπομονή την μπάλα, με τον Αλμέιδα λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας να περνάει τον Μάνταλο αντί του Σιντιμπέ με τον Πινέδα να γυρνάει δεξί μπακ. Η Λαμία πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο και απείλησε με μια χλιαρή κεφαλιά του Σαντάνα στο 63', που όμως μπλόκαρε εύκολα ο Στάνκοβιτς.


Ο Αλμέιδα προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές στη μεσοεπιθετική του γραμμή με τους Πισάρο, Τσούμπερ και Πόνσε να αντικαθιστούν Γκατσίνοβιτς, Αραούχο και Λιβάι για το απαραίτητο φρεσκάρισμα. Μάλιστα οι αλλαγές συνδυάστηκαν στο 71' με τον Τζανετόπουλο να κόβει την τελευταία στιγμή το πλασέ του Πόνσε, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τσούμπερ δεν τελείωσε τη φάση μέσα από την περιοχή όπως θα ήθελε. Η ΑΕΚ έπαιζε στο ρελαντί, με τον Αλμέιδα να δίνει χρόνο συμμετοχής και στον Πήλιο. Η Λαμία στο 89' είχε τη μεγαλύτερη στιγμή της στο παιχνίδι με κεφαλιά του Τόσιτς που πέρασε πάνω από το οριζόντιο, με την ΑΕΚ να κερδίζει πέναλτι στις καθυστερήσεις και τον Μάνταλο που το κέρδισε από την ανατροπή του Παπαδόπουλου να το εκτελεί εύστοχα στο 94' για το τελικό 3-0.

MVP: Ο Αραούχο. Και σκόραρε και συμμετείχε στη δημιουργία. Καλή εμφάνιση από τον «Τσίνο».

Στο ύψος τους: Ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε λογαριασμό με το πρώτο του φετινό γκολ και ήταν μέσα στις φάσεις καθώς θα μπορούσε να βρει κι άλλο ένα τέρμα. Ο Πινέδα όσο έπαιξε στον άξονα συμμετείχε πολύ στο παιχνίδι, ενώ μετά γύρισε ως δεξιός μπακ, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι ανταποκρίνεται όπου του ζητηθεί.

Αδύναμος κρίκος: Τσιλούλης και Καρλίτος εξαφανίστηκαν από τους Βίντα και Κάλενς, με τη Λαμία να μην μπορεί να φανεί απειλητική.

Η γκάφα: Την έκαναν οι Σλίβκα και Σίντκλεϊ στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ, όταν δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα σε δύο περιπτώσεις.

Το στραγάλι: Ο Τσετσίλας δεν είχε τη δύσκολη φάση στο ματς, έχοντας μια εύκολη διαιτησία. Σωστά καταλόγισε το πέναλτι στην ανατροπή του Μάνταλου από τον Παπαδόπουλο.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε, επέβαλε τον ρυθμό της, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και καθάρισε το ματς από το πρώτο μέρος, παραμένοντας κοντά στην κορυφή πριν τη διακοπή. Η Ένωση βρήκε την αποτελεσματικότητα που της έλειπε στα τελευταία παιχνίδια, ενώ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τη Λαμία, φτάνοντας στο... ρελαντί στο δεύτερο μέρος στο τελικό 3-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (77' Πήλιος), Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ (62' Μάνταλος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (69' Πισάρο), Ελίασον, Αραούχο (69' Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (69' Πόνσε)

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (46' Τόσιτς), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Σαντάνα, Σλίβκα (83' Τσιλιανίδης), Αμαράλ, Μαρτίνεθ (73' Λόνγκο), Τσιλούλης (46' Τζανδάρης), Καρλίτος (73' Μάλτσι). 

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αλέξης Κούγιας για την σύλληψη της Βατίδου - «Την έβριζε χυδαία, χτυπούσε το αυτοκίνητο με το κράνος»

Αποχώρηση Τζουμάκα με προφητεία για τον ΣΥΡΙΖΑ: Θα έχει κλείσει τον κύκλο του ως τις Ευρωεκλογές - Δείτε βίντεο

Χαλάει ξανά ο καιρός από σήμερα το απόγευμα - Πού θα έχει πιο έντονες βροχές αύριο, δείτε χάρτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης