Μπερνάρ Καζονί: Ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής απολύθηκε μετά από καταγγελίες των παικτών του για ρατσιστικά σχόλια

Μπερνάρ Καζονί: Ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής απολύθηκε μετά από καταγγελίες των παικτών του για ρατσιστικά σχόλια

Ο Καζονί ήταν προπονητής στην Ορλεάν, ομάδα Γ' Εθνικής, την οποία ήθελε να κάνει πιο... άσπρη

Kazoni
Ο Μπερνάρ Καζονί, ο οποίος έγινε γνωστός κατά την εξαετή θητεία του στη Μαρσέιγ, είδε την πόρτα της εξόδο από την ομάδα της Ορλεάνης, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, μετά το σάλο που προκάλεσαν δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου μετά από αγώνα.

«Ο ρόλος μου είναι να βοηθάω τους παίκτες να λύνουν προβλήματα, το έχω κάνει σε κάθε σύλλογο που έχω πάει, το έχω κάνει με Βορειοαφρικανούς! Δεν είναι πιο ηλίθιοι οι παίκτες μου από τους Βορειοαφρικανούς, ε;», ήταν τα λόγια του 62χρονου Καζονί που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και την εσωτερική έρευνα από την πλευρά της διοίκησης που έφερε στην επιφάνεια κι άλλα περιστατικά με ρατσιτικά σχόλια.



Κλείσιμο
Όπως κατήγγειλε ποδοσφαιριστής της ομάδας κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης: «...κάναμε μια άσκηση όπου δύο ομάδες ανταγωνίζονται πέντε εναντίον πέντε. Η ομάδα μου αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από έγχρωμους παίκτες. Εκεί, λέει ο προπονητής, 'δεν χρειάζεται να τους βάλετε σαλιάρες, είναι ήδη μαύροι'. Κι αυτό υποτίθεται ότι το είπε με χιουμοριστική διάθεση».

Επίσης φέρεται να είχε ζητήσει από τον τιμ μάνατζερ της ομάδας να «κάνει πιο... λευκή την ομάδα καθώς έχει πάρα πολλούς μαύρους».

Το φοβερό είναι ότι ο Καζονί δεν διέψευσε όλα τα παραπάνω, αλλά προσπάθησε να τα δικαιολογήσει κι από πάνω! «Η φράση μου για τους Βορειοαφρικανούς στη συνέντευξη Τύπου ήταν για να πω στους παίκτες μου ότι είναι εξίσου έξυπνοι με αυτούς και όχι όπως παρουσιάστηκε. Δούλεψα εκεί για έξι χρόνια, νομίζετε ότι είμαι ρατσιστής;», σχολίασε αρχικά και στη συνέχεια έδωσε τη δική του εκδοχή για το αίτημά του να «γίνει πιο... λευκή η ομάδα» λέγοντας: «Ποτέ δεν ζήτησα να γίνει πιο λευκή η ομάδα. Απλλά θέλω να υπάρχει ισορροπία και μια κοινότητα δεν πρέπει να υπερεκπροσωπείται».

Ευτυχώς πάντως η κοινότητα των ρατσιστών απέκτησε έναν ακόμη εκπρόσωπο στο ταμείο ανεργίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης