Super League 1, Λαμία-Άρης 0-1: Διπλό ανάκαμψης με Μπράμπετς - Δείτε το γκολ

Super League 1, Λαμία-Άρης 0-1: Διπλό ανάκαμψης με Μπράμπετς - Δείτε το γκολ

Ο Άρης προβλημάτισε με την απόδοσή του, αλλά πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0 (50' Μπράμπετς) στη Λαμία, η οποία αγωνιζόταν από το 37' με δέκα παίκτες λόγω δίκαιης αποβολής του Ελευθεριάδη

arissss
Ο Άρης έκανε το πρώτο βήμα απόδρασης από το καθεστώς… εσωστρέφειας καθώς με τη νίκη του στη Λαμία επί της τοπικής ομάδας πήρε τη βαθμολογική ανάσα που χρειαζόταν απελπισμένα, σ’ ένα παιχνίδι όμως στο οποίο οι «κίτρινοι» δεν «έκρυψαν» τις γνωστές αδυναμίες τους. Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς ήταν ο παίκτης που έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του Άκη Μάντζιου με το γκολ που σημείωσε στο 50ο λεπτό.

Η προτίμηση του Άκη Μάντζιου στην… παλιά φρουρά αναδείχθηκε και μέσα από την επιλογή των Ματίγια-Τζέγκο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, καθώς επένδυσε στη χημεία των δύο ποδοσφαιριστών από την περσινή συνεργασία τους, όπως επίσης και στη δημιουργικότητα των Μπερτόγλιο-Μπρούνο Γκάμα και Μαντσίνι στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη, επίσης επέλεξε μια διάταξη 4-2-3-1 αλλά πριν τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα είδε το σχέδιό του να αμφισβητείται καθώς ο Ρόμανιτς αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο ημίχρονο, όπως όμως συμβαίνει από το ξεκίνημα της Interwetten Superleague έτσι και τώρα, του έλειψε η τελική πάσα, η επικοινωνία μεταξύ των παικτών της μεσοεπιθετικής γραμμής. Η κατάσταση γι’ αυτόν θα μπορούσε να είχε απλοποιηθεί αν στο 6ο λεπτό ο Φακούντο Μπερτόγλιο σημάδευε σωστά (με το κεφάλι) στη μία από τις δύο σπουδαίες φάσεις των «κίτρινων» στο πρώτο ημίχρονο όπως και στο 14ο. Ο Αργεντίνος ήταν ορεξάτος, ομοίως και ο Μαντσίνι, δε συνέβη όμως το ίδιο με τον Μπρούνο Γκάμα αλλά και με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του ήταν εκτός «κουτιού».

Η απερισκεψία του Ελευθεριάδη

Η Λαμία προσπάθησε να απειλήσει κυρίως στις κόντρα επιθέσεις (σ. σ. καθώς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αργές αντιδράσεις του Ματίγια), δίχως αυτό να σημαίνει ότι είχε αμυντική τακτική, απλά γνωρίζοντας το πρόβλημα του Άρη είχε τον τρόπο να κλείσει τους διαδρόμους. Η δική της στιγμή σημειώθηκε στο 18’ όταν ο Κουέστα απομάκρυνε την μπάλα σε σουτ του Μανούσου από το ύψος της περιοχής. Οι ισορροπίες του αγώνα διαταράχθηκαν στο 37’ με την απευθείας κόκκινη στον Ελευθεριάδη, σε μια φάση όπου ο νεαρός επιθετικός πήγε άτσαλα πάνω στον Ντάνιελ Σούντγκρεν χτυπώντας τον με το πόδι στο κεφάλι. Έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Άρης πίεσε τους γηπεδούχους αλλά σε οργανωμένη επίθεση δεν βρήκε φάση, βρήκε όμως με τον Μαντσίνι στο 42’ στην κόντρα επίθεση όπου ο Γκαραβέλης απομάκρυνε εντυπωσιακά. Εν τέλει, το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ (0-0) με τον Άρη να παρουσιάζει ό,τι έδειχνε και στα προηγούμενα παιχνίδια, μια ομάδα δηλαδή με δυσκολία στη δημιουργία φάσεων, πολλώ δε μάλλον στην εκτέλεση.

Η λύση ήρθε από τον Μπράμπετς

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf2q5cpyyvjl-sf)


Κλείσιμο
Με τον Άρη να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα και τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου να δείχνουν πολύ ξεκάθαρα την πρόθεση της Λαμίας να κλειστεί στην άμυνά της, ο Γιάκουμπ Μπράμπετς έδωσε στον Άρη το… φιλί της ζωής. Στο δεύτερο κερδισμένο κόρνερ των «κίτρινων» στο β’ μέρος, ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός πήδηξε ολομόναχος στο κέντρο της μικρής περιοχής κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1, 50’). Βλέποντας την ομάδα του να μην έχει ρόλο το γήπεδο, ο Μιχάλης Γρηγορίου αναγκάστηκε να ρισκάρει καθώς προχώρησε σε τρεις αλλαγές, ενισχύοντας την επιθετική γραμμή του με τον Αραμπούλι και ζητώντας από τους παίκτες του να ασκήσουν πίεση στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Το… άχαστο του Καραμάνου και ο Γκαραβέλης

Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Ματίγια στον άξονα της μεσαίας γραμμής όπου ο Νούνιες έκανε σουτ από τα 25 μέτρα, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα (εκτίμησε λάθος της φάση) και στη συνέχεια ο Καραμάνος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία των «κίτρινων» στο 61ο λεπτό. Έξι λεπτά αργότερα, ο Γκαραβέλης κράτησε τη Λαμία στο παιχνίδι με την εκπληκτική απόκρουσε σε πλασαριστό σουτ του Γκάμα (εντός περιοχής).

Ο Άκης Μάντζιος φρέσκαρε τον άξονά του και τη μεσοεπιθετική γραμμή του στο 74’ με την είσοδο των Ιτούρμπε, Ντιαγέ στο παιχνίδι. Μετά το εκρηκτικό δεκάλεπτο (60’-70’) η Λαμία έπαψε να ήταν πιεστική, επένδυσε περισσότερο στο λάθος του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί, στο 81’ ο Μαρτίνεθ πήρε την… μπουκιά από το στόμα του Ιτούρμπε, αλλά και τσαπατσούληδες στην τελική πάσα. Κάπως έτσι πέρασαν τα αγωνιστικά λεπτά, με τον Άρη να διαχειρίζεται το υπέρ του σκορ και τη Λαμία να μην έχει τρόπο για να κάνει φάση

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπεχαράνο, Τζανδάρης (Λαμία), Ματίγια, Μπερτόγλιο (Άρης)

MVP: Δεν ήταν μόνο το γκολ που σημείωσε ο Μπράμπετς με το οποίο «ξεκλείδωσε» το παιχνίδι για τον Άρη, καθώς ο Τσέχος γενικώς ήταν εξαιρετικός.

Στο ύψος του: Ο Γκαραβέλης κράτησε τη Λαμία στο παιχνίδι με δύο αποκρούσεις, ειδικά αυτή του Μπρούνο Γκάμα στο 67ο λεπτό

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Γκόλεμιτς είναι απλός… θεατής στη φάση του τέρματος του Άρη, ο δε Ματίγια στην επιστροφή του στην 11αδα δεν απέφυγε τα λάθη

Η «γκάφα»: Αυτή του Ελευθεριάδη ο οποίος με την απερίσκεπτη ενέργειά του άφησε τη Λαμία με δέκα παίκτες.

Το «στραγάλι»: Ο Κουμπαράκης δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα. Σωστή η απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ελευθεριάδη.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Δίκαιο αποτέλεσμα καθώς (έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα) ο Άρης ήταν καλύτερος από τη Λαμία, δίχως όμως να παρουσιάσει βελτίωση στην απόδοσή του. Για τη Λαμία το παιχνίδι στράβωσε νωρίς με τον τραυματισμό του Ρόμανιτς και την αποβολή του Ελευθεριάδη.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σκόνδρας (79’ Βύντρα), Γκόλεμιτς, Αντζέτζο, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο(58’ Αραμπούλι), Νούνιες, Τιρόνε(58’ Σαραμαντάς), Ρόμανιτς (14’ Ελευθεριάδης), Καραμάνος, Μανούσος (58’ Τζανδάρης).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια (74’ Ντιαγέ), Τζέγκο, Μαντσίνι (59’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (90+ Μάνος), Μπρούνο Γκάμα (74’ Ιτούρμπε), Καμαρά


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι καταθέσεις του 2015!

Στις 10 στη Βουλή η σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα για την πανδημία

Ο Γρηγόρης Πετράκος (με rapid test) έκανε πρεμιέρα στο εμβολιασμένο κοινό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης