Στις 10 στη Βουλή η σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα για την πανδημία

Στις 10 στη Βουλή η σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα για την πανδημία

Η συζήτηση των δύο πολιτικών αρχηγών είναι πιθανό να επεκταθεί και πέραν των θεμάτων για την πορεία της πανδημίας 

mitsotakis-tsipras_2
Μια ακόμα σφοδρή μονομαχία αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Αφορμή αποτελεί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να απαντηθεί την περασμένη Παρασκευή στην «Ωρα του Πρωθυπουργού», όμως αναβλήθηκε για σήμερα λόγω των προβλημάτων από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Πάντως, η συζήτηση των δύο πολιτικών αρχηγών είναι πιθανό να επεκταθεί και πέραν των θεμάτων για την πορεία της πανδημίας συμπεριλαμβάνοντας τις καταγγελίες που ανταλλάσουν το τελευταίο διάστημα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για δημοσκοπήσεις, υπόγειους μηχανισμούς ποδηγέτησης ΜΜΕ και ελέγχου των αρμών της εξουσίας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η πλειοψηφία είναι έτοιμη να επιστρέψει το γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτοντας πρόταση για σύσταση εξεταστικής προκειμένου να ερευνηθούν συγκεκριμένες υποθέσεις της περιόδου 2015 - 2019 από τις οποίες αναδύεται οσμή σκανδάλου με διάθεση δημόσιου χρήματος για την στρατολόγηση ΜΜΕ και την παραγγελία χαλκευμένων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα γίνεται αναλυτική αναφορά σε τουλάχιστον τρεις εταιρίες που «ξεφύτρωσαν» την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες, αν και δεν πληρούσαν τα απαραίτητα επιστημονικά κριτήρια, δεν άνηκαν στον αρμόδιο επαγγελματικό Σύνδεσμο, διενεργούσαν και δημοσίευαν έρευνες που εξυπηρετούσαν το προεκλογικό σχέδιο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ότι η διαφορά με την ΝΔ μειώνεται, «το παιχνίδι γυρίζει» και να επηρεάσει έτσι την κοινή γνώμη.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση το θέμα των «στημένων δημοσκοπήσεων», ζήτησε εξεταστική συνδέοντας τη «λίστα Πέτσα» με δημοσκοπικές εταιρείες και χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Διακόσιοι άνθρωποι πόζαραν γυμνοί για να σώσουν τη Νεκρά Θάλασσα - Δείτε φωτογραφίες

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν νομάρχης δεν βρίσκει τη χώρα του στην υδρόγειο σφαίρα - Δείτε βίντεο

The Voice: Οι κριτές μεράκλωσαν και το έριξαν στο τσάμικο - Πως έχουν διαμορφωθεί οι ομάδες - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης