Κάι Χάβερτς: Βοηθά οικονομικά τους πληγέντες των φονικών πλημμυρών στη Γερμανία

Κάι Χάβερτς: Βοηθά οικονομικά τους πληγέντες των φονικών πλημμυρών στη Γερμανία

Ο Κάι Χάβερτς βοηθά εμπράκτως με χρήματα τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου μήνα στη Γερμανία

Havertz
Ένας μήνας έχει περάσει από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Γερμανία, αφήνοντας ως θλιβερό απολογισμό 184 νεκρούς. Όσοι γλίτωσαν τη ζωή τους, έχουν μείνει πίσω να μετρούν τις πληγές, οι οποίες δεν έχουν επουλωθεί.

Πολλοί είναι άστεγοι, ενώ άλλοι έχουν δει τις περιουσίες τους να έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά. Ο 22χρονος Γερμανός διεθνής μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, Κάι Χάβερτς, συμπαραστέκεται στο δράμα των συμπολιτών του στη Ρηνανία.

Βοηθά έμπρακτα την περιοχή στην οποία μεγάλωσε. Προχώρησε στη δωρεά του ποσού των 200.000 ευρώ, ενώ θα δημοπρατήσει 100 ειδικά σχεδιασμένα ποδοσφαιρικά παπούτσια με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, να διοχετεύονται για τη βοήθεια των οικογενειών που επλήγησαν.

«Ήταν μια παράξενη χρονιά για όλους μας, αλλά και για μένα προσωπικά. Μετακόμισα σε άλλη χώρα, σε άλλο πρωτάθλημα, όλα ήταν καινούρια. Εξελίχθηκα, όμως, ως άνθρωπος και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Οι άνθρωποι που επλήγησαν από τις πλημμύρες, ωστόσο, πέρασαν πιο δύσκολα από μένα. Στην αρχή δεν το πήρα στα σοβαρά, αλλά μόλις είδα τις φωτογραφίες και τα videos, κατάλαβα τι συνέβη.

Ήταν θλιβερό. Τα πάντα είχαν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα είχαν παρασυρθεί και κόσμος πάλευε στα νερά. Όλα αυτά συνέβησαν σε 20 λεπτά απόσταση από το μέρος που γεννήθηκα.

Θέλουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα, θέλουμε ο κόσμος να αγοράσει τα παπούτσια. Να γίνουν αυτά ως σύμβολο συμπαράστασης και βοήθειας στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα.

Η οικογένειά μου ζει κοντά στην περιοχή και γνωρίζει πόσοι είναι οι άστεγοι. Έχασαν τα πάντα και δεν έχουν μέρος για να κοιμηθούν. Τα σπίτια τους αν δεν έχουν καταστραφεί, δεν έχουν φως.

Αγαπώ τη φύση και τα ζώα. Θέλω να συνεχίζω να μαθαίνω πράγματα για την κλιματική αλλαγή, νομίζω είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση», υποστήριξε με δηλώσεις του στο BBC ο Κάι Χάβερτς, τον οποίον η Τσέλσι απέκτησε το Σεπτέμβριο του 2020 από τη Λεβερκούζεν αντί 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις  σήμερα: 

Κέντρο υποδοχής 1.000 Αφγανών προσφύγων θα λειτουργήσει στην Ισπανία

Πορνό... «γιοκ» στο OnlyFans: Η πλατφόρμα απαγορεύει το σεξουαλικό περιεχόμενο!

Η οικονόμος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς ισχυρίζεται ότι η ποπ σταρ τη χτύπησε πάνω σε έναν καβγά!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης