OnlyFans: Η πλατφόρμα «γυρίζει σελίδα» και απαγορεύει το σεξουαλικό περιεχόμενο

OnlyFans: Η πλατφόρμα «γυρίζει σελίδα» και απαγορεύει το σεξουαλικό περιεχόμενο

«Τώρα τα ΜακΝτόναλντς θα σταματήσουν να πουλάνε μπέργκερ και θα σερβίρουν σαλάτες» γράφει ο Τζορτζ Τακέι στο Twitter - Χαμός στα social media για την απαγόρευση «βόμβα» που θα τεθεί σε ισχύ από 1η Οκτωβρίου

lingerie
Τέλος εποχής για το OnlyFans, τον συνδρομητικό ιστότοπο που έχει γίνει ευρέως γνωστός τα τελευταία χρόνια κυρίως χάρη στο περιεχόμενο για ενήλικες που προσφέρει στις σελίδες του.

Σύμφωνα με το BBC και άλλα διεθνή ΜΜΕ, η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύει φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο από την 1η Οκτωβρίου. Τα άτομα που διαθέτουν λογαριασμό στο OnlyFans θα εξακολουθούν να μπορούν να ποστάρουν γυμνό, όμως το εν λόγω υλικό θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις πολιτικές του ιστότοπου. Τις επόμενες ημέρες το OnlyFans θα προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις ως προς το περιεχόμενο που θα επιτρέπεται και εκείνο που θα «μπλοκάρεται».

Όπως εξηγεί το Associated Press, η επικείμενη απαγόρευση σεξουαλικού περιεχομένου στην πλατφόρμα - η οποία χρησιμοποιείται από πολλούς «εργάτες και εργάτριες του σεξ», αλλά και από καλλιτέχνες, μοντέλα και σελέμπριτις κάθε είδους - αποτελεί αποτέλεσμα πιέσεων από τραπεζικούς εταίρους και εταιρείες που χειρίζονται τις οικονομικές συναλλαγές της πλατφόρμας.



Το OnlyFans έχει γίνει διάσημο τα τελευταία χρόνια ως ένας online χώρος που δίνει την ευκαιρία σε σελέμπριτις να αλληλεπιδράσουν με τους φαν τους σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο - και με το αζημίωτο, αφού η πλατφόρμα είναι συνδρομητική - αλλά και ως ασφαλές μέσο που επιτρέπει σε sex workers να ποστάρουν το περιεχόμενό τους και να πληρώνονται.

Κλείσιμο
Η πλατφόρμα δεν είναι διαθέσιμη ως εφαρμογή στα Apple και Google stores, τα οποία απαγορεύουν την πορνογραφία. Το OnlyFans επιχείρησε πρόσφατα να αποστασιοποιηθεί από τη φήμη του ως «ιστότοπος πορνό», ανακοινώνοντας ένα streaming app ονόματι OFTV. Αυτό είναι διαθέσιμο για λήψη στις μεγαλύτερες πλατφόρμες τεχνολογίας και προσφέρει περιεχόμενο που έχει να κάνει με το fitness, τη μαγειρική, την κωμωδία και τη μουσική.

Το OnlyFans λέει ότι έχει 130 εκατομμύρια χρήστες και 2 εκατομμύρια δημιουργούς, οι οποίοι έχουν κερδίσει συνολικά γύρω στα 5 δισ. δολάρια!

Όπως είναι φυσικό, η ανακοίνωση της απαγόρευσης σεξουαλικού περιεχομένου από το OnlyFans προκάλεσε αίσθηση στα social media, με κάποιους χρήστες να διερωτώνται ποιο θα είναι το μέλλον της πλατφόρμας και των δημιουργών της, κάποιους να εκφράζουν οργή και αγανάκτηση για την απόφαση του site, και άλλους να δηλώνουν ικανοποιημένοι από αυτήν την εξέλιξη.




«Σε άλλα νέα, τα ΜακΝτόναλντς θα σταματήσουν να πουλάνε μπέργκερ και τηγανητές πατάτες και θα σερβίρουν σαλάτες» γράφει ο Τζορτζ Τακέι στο Twitter.



H ανάρτησή του ήταν μία από τις πολλές που... πήραν στο ψιλό την απόφαση του OnlyFans. Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές:
















Ειδήσεις  σήμερα: 

Η οικονόμος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς ισχυρίζεται ότι η ποπ σταρ τη χτύπησε πάνω σε έναν καβγά!

Σε θεραπεία παροχής οξυγόνου υψηλής ροής στον Ευαγγελισμό ο Νίκος Οικονομόπουλος

Μετάλλαξη «Δέλτα»: Εντείνεται η πίεση στα παιδιατρικά νοσοκομεία των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης