Ολυμπιακοί Αγώνες, σέρφινγκ: Η απίθανη ιστορία του Βραζιλιάνου Ολυμπιονίκη, Ιτάλο Φερέιρα

Ολυμπιακοί Αγώνες, σέρφινγκ: Η απίθανη ιστορία του Βραζιλιάνου Ολυμπιονίκη, Ιτάλο Φερέιρα

Ο Ιτάλο Φερέιρα έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης στο σερφ, ωστόσο η παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήρθε μετά από ένα απίστευτο θρίλερ

Italo_Fereira
Στην παραλία Τσουριγκασάκι, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από το Τόκιο, διεξήχθησαν οι πρώτοι τελικοί στη ιστορία του σέρφινγκ με την Βραζιλία (Ιτάλο Φερέιρα) και τις ΗΠΑ (Καρίσα Μουρ) να παίρνουν το μετάλλιο σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Κι αν για την Χαβανέζα Μουρ η νίκη της ήταν μια επιβεβαίωση της ανωτερότητας της (4 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια) για τον Βραζιλιάνο σέρφερ είναι το ονειρικό φινάλε μιας απίστευτης πορείας που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

24496956


Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Φερέρια βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη εν αναμονή του ταξιδιού του στην Ιαπωνία για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά πρόκρισης. Δύο ημέρες πριν το ταξίδι του όμως έγινε διάρρηξη στο αυτοκίνητο του με τους κλέφτες να παίρνουν το διαβατήριο του αλλά και τη βίζα για ταξίδι στην Ιαπωνία.

Κλείσιμο


Μετά από έναν αγώνα δρόμου κατάφερε να εξασφαλίσει νέα ταξιδιωτικά έγγραφα και με μία ημέρα αργοπορία μπήκε στο αεροπλάνο για το Τόκιο, όμως ο τυφώνας που χτύπησε τη Νέα Υόρκη προκάλεσε 18ωρη καθυστέρηση στην πτήση του!



Όταν τελικά προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας ο αγώνας είχε ξεκινήσει και παρόλο που η απόσταση της παραλίας από το αεροδρόμιο είναι μόλις 10 λεπτά ο Βραζιλιάνος έδινε μια απίστευτη μάχη με το χρόνο.

Όταν τελικά έφτασε στον προορισμό του, η πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες έμοιαζε με... mission impossible, καθώς είχε αφήσει τις αποσκευές του στο αεροδρόμιο και ξεκίνησε την προσπάθεια του με την ίδια τζιν βερμούδα που φορούσε στο ταξίδι (!!!) και δανεική σανίδα από τον συμπατριώτη του Φελίπε Τολέντο, έχοντας 9 λεπτά για να καλύψει μια διαφορά 12 πόντων από τον τελευταίο αθλητή που ήταν σε θέση πρόκρισης.



Κι όμως πραγματοποιώντας μια μία συγκλονιστική εμφάνιση που άφησε άφωνο όλο τον κόσμο (και ονομάστηκε η «θαυματουργή προσπάθεια»), ο Ιτάλο όχι μόνο πήρε την πρόκριση για το Τόκιο, αλλά κατέκτησε και την πρώτη στο ISA 2019 World Surf Games.

Και σήμερα ο Βραζιλιάνος έφτασε ακόμη πιο ψηλά καθώς στον τελικό νίκησε με νέα τρομερή εμφάνιση τον Ιάπωνα Κανόα Ιγκαράσι έχοντας 15.14 πόντους με τον αντίπαλο του να μένει πολύ χαμηλά στους 6.6.

Βέβαια Φερέιρα και περιπετεια πάνε πακέτο όπως θα έχετε αντιληφθεί κι έτσι ακόμη και σήμερα ο αγώνας είχε φοβερές σκηνές με τη σανίδα του Βραζιλιάνου να σπάει στο πρώτο κύμα , αλλά να φτάνει στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο παίρνοντας και πάλι μια δανεική.

Sanida2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης