Stoiximan Basket League, Παναθηναϊκός-Άρης 94-72: Ονειρικό ντεμπούτο Μπρέι με τρίποντη «καταιγίδα»

Stoiximan Basket League, Παναθηναϊκός-Άρης 94-72: Ονειρικό ντεμπούτο Μπρέι με τρίποντη «καταιγίδα»

Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να φανταστέι ο Τι Τζέι Μπρέι! Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τον Άρη με 94-72 και ο Αμερικανός είχε 25 πόντους με 8/14 τρίποντα στην παρθενική του εμφάνιση με τα πράσινα! Έπαιξε και σκόραρε και ο Μαντζούκας

basketleaguepao
Ούτε στα πιο... τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό ο Τι Τζέι Μπρέι! Ο Αμερικανός γκαρντ μετά το... μεστό και αναγνωριστικό του ξεκίνημα στο ματς, στη συνέχεια πήρε «φωτιά» και τελείωσε το ματς έχοντας 25 πόντους με 8/14 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 λάθη σε κάτι λιγότερο από 27 λεπτά συμμετοχής.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9lfdzxnkvk9-sf)


Μάλιστα ο Όντεντ Κάτας εμπιστεύτηκε και 14:26 λεπτά στον Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος ξεκίνησε «τρακαρισμένος» αλλά κατάφερε να σκοράρει έξω από τα 6.75 μέτρα, Άλλωστε οι «πράσινοι» έμοιαζαν ασταμάτητοι έχοντας 20/43 τρίποντα (!!!) ενώ πήραν σχεδόν τις μισές προσπάθειες στα δίποντα (14/22).

Το ματς

Λίγο η κούραση, λίγο η ταλαιπωρία από το ταξίδι, λίγο το μικρό χρονικό διάστημα από το προηγούμενο ματς στην EuroLeague, στάθηκαν αρκετά για τον Παναθηναϊκό να παρουσιαστεί «νωθρός» και χωρίς ενέργεια στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Την ίδια ώρα οι δύο σταρ της ομάδας (σ.σ. Νέντοβιτς και Χεζόνια) παρακολουθούσαν από τον πάγκο και δεν... μπορούσαν να δώσουν στην ομάδα τους την απαραίτητη ώθηση. Όπως ήταν φυσικό και επόμενο ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσε. Είτε με ζώνη, είτε προσπαθώντας να απειλήσει με συνεχόμενα ντραιβ επιδιώκοντας τις επαφές. Οι Τσάλμερς και Κουζέλογλου ήταν εκείνοι που προσπαθούσαν να κρατήσουν τον Άρη στο σκορ, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε προηγηθεί με 19-14 ένα λεπτό πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου (19-19).

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ανεβάσουν την ένταση στο παιχνίδι τους, αλλά ο Κάτας συνέχισε το rotation για τις απαραίτητες (ελέω απραξίας) «ανάσες» αλλά με τον Μπέντιλ σε καλή μέρα (σ.σ. εξαιρώντας τις βολές) ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί με 30-23 στο 15'. Φυσικά το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο και στον Τι Τζέι Μπρέι, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο βοήθησε σε πολλούς τομείς έχοντας 6 πόντους (2/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 13 λεπτά). Από εκεί και πέρα, οι πράσινοι (αν και είχαν 8/10 δίποντα στο α' μέρος) αναλώθηκαν σε πολλά τρίποντα (8/20 στο ημίχρονο) αλλά ο Άρης παρέμενε ανταγωνιστικός έως και το 19' (36-34). Όμως ένα 6-0 σερί σε ένα λεπτό βοήθησε τον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 43-34 στο ημίχρονο και να είναι πιο... ήρεμος ενόψει της συνέχειας.

Κλείσιμο
Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και με την έναρξη του β' μέρους, καθώς πραγματοποίησε επιμέρους 10-2, με τον Τι Τζέι Μπρέι να... παίρνει φωτιά έξω από τα 6.75 μέτρα, ενώ το επιμέρους έφτασε στο 17-5 και τη διαφορά στο +21 (60-39). Το γεγονός αυτό έδωσε την δυνατότητα στον Όντεντ Κάτας να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα των «πρασίνων». Φυσικά το τρακ του ήταν εμφανέστατο μετά τα πρώτα του λεπτά μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Ο Μπρέι συνέχισε τον... χαβά του και στην τελευταία περίοδο, με αποτέλεσμα να θυμάται για... πολλά χρόνια το «πράσινο» ντεμπούτο του!

Ο Μπρέι συνέχισε τον... χαβά του και στην τελευταία περίοδο, με αποτέλεσμα να θυμάται για... πολλά χρόνια το «πράσινο» ντεμπούτο του!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Τα 20/43 τρίποντα του Παναθηναϊκού μιλούν από μόνα τους! Δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να καταλάβει κανείς τι έγινε στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: O Τι Τζέι Μπρέι ήταν «όλα τα λεφτά» έχοντας 25 πόντους με 8/14 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 λάθη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Λευτέρης Μαντζούκας έδειξε θράσος στο πρώτο του ματς στον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα ειδική αναφορά σε Μπέντιλ και Μποχωρίδη που κράτησαν την ομάδα τους απέναντι στην αντίσταση του Άρη.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το διάστημα 19'-30' όπου ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε επιμέρους 34-14 με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 70-48.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Καλαϊτζίδης και Φλιώνης πέρασαν απαρατήρητοι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό alley oop κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου και μάλιστα ύστερα από ασίστ σε επαναφορά του Τι Τζέι Μπρέι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το πρώτο ημίχρονο που ήταν νωθρός και τις 6/15 βολές. Ο Άρης όλο το δεύτερο ημίχρονο και συνολικά το 39% εντός παιδιάς.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-34, 70-48, 94-70

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης «αρνείται όλες τις κατηγορίες, είναι ειλικρινής και έντιμος» λέει ο δικηγόρος του

Lockdown: Πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο – Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Δημήτρης Λιγνάδης: Από τη δόξα στη συντριβή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης