Ο Τσίρο Ιμόμπιλε κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι καθώς ο Ρονάλντο έμεινε εκτός αποστολής
Ο επιθετικός της Λάτσιο, Τσίρο Ιμόμπιλε, κατέκτησε κι επισήμως το Χρυσό Παπούτσι, μετά το γεγονός ότι ο Κριστιάνο έμεινε εκτός αποστολής από το τελευταίο ματς της φετινής σεζόν της Serie A, με την Ρόμα.
Τα 35 τέρματα κατάφερε να φτάσει ο Τσίρο Ιμόμπιλε, τη φετινή σεζόν με αποτέλεσμα να κατακτήσει το το βραβείο «Χρυσό Παπούτσι». Κι αυτό διότι, ο τεχνικός της Γιουβέντους, Μαουρίτσιο Σάρι, αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στο τελευταίο παιχνίδι των «μπιανκονέρι», με την Ρόμα (01/08, 21:45).
Ο Τσίρο Ιμόμπιλε κερδίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του να κατακτήσει και το «Χρυσό Παπούτσι». Τελευταίος Ιταλός παίκτης που κατέκτησε το συγκεκριμένο βραβείο, ήταν ο Φραντσέσκο Τότι, τη σεζόν 2006-07, με 26 τέρματα.
Τα ρεκόρ για τον έμπειρο επιθετικό δεν σταματούν εδώ, καθώς απέχει μόλις ένα γκολ, από την ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών, που είναι τα 36 γκολ που πέτυχε ο Γκονζάλο Ιγκουαίν την περίοδο 2015-16 με την φανέλα της Νάπολι.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας