ΔΑΠ για επέτειο Πολυτεχνείου: Ασέβεια προς τη Δημοκρατία οι βανδαλισμοί

391c584cede432d87624461e159ab240_XL

Με ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη  καταδικάζει τα επεισόδια βίας

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου στέλνει η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, ΔΑΠ - ΝΔΦΚ.

Εν μέσω ανησυχίας για εκτεταμένα επεισόδια την Κυριακή, με ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη τονίζει ότι δεν τιμούν, ούτε σέβονται το Πολυτεχνείο εκείνοι που δείχνουν ασέβεια απέναντι στη δημοκρατία και τους θεσμούς της. Και είναι απαράδεκτο αυτή η επέτειος να αμαυρώνεται από μειοψηφίες, που μετατρέπουν το Πολυτεχνείο σε συνώνυμο των βανδαλισμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η επέτειος του Πολυτεχνείου έρχεται να μας θυμίσει ότι οι πολίτες μπορούν να παραμερίσουν τις διαφορετικές πολιτικές τους πεποιθήσεις απέναντι στη δικτατορία. Το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλους γιατί το μήνυμά του δεν χωρίζει, αλλά αντίθετα ενώνει, γιατί συμβολίζει την ελευθερία και τη δημοκρατία. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τιμά και σέβεται όσους ύψωσαν ανάστημα απέναντι στη Χούντα με κόστος ακόμα και τη ζωή τους.

Αντίθετα δεν τιμούν, ούτε σέβονται το Πολυτεχνείο εκείνοι που δείχνουν ασέβεια απέναντι στη δημοκρατία και τους θεσμούς της. Και είναι απαράδεκτο αυτή η επέτειος να αμαυρώνεται από μειοψηφίες, που μετατρέπουν το Πολυτεχνείο σε συνώνυμο των βανδαλισμών.

Τώρα περισσότερο από ποτέ είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούμε την ασφάλεια των φοιτητών, την απρόσκοπτη ακαδημαϊκή λειτουργία και την αξία των σπουδών μας. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσουμε το στοίχημα της προόδου, της αξιοσύνης και της ελευθερίας, που αποτελούν θεμέλια της δημοκρατίας.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ρίτα

Δικτατορία είναι οι μολότοφ και τα στυλιάρια των αριστερών και των συνοδηπόρων τους από το Μητοτσακαίικο. Δικτατορία είναι η άκρατη προπαγάνδα, ο φασισμός η άκρατη αριστερή βία.

Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος

Μίλησαν και οι μασόνοι για το Πολυτεχνείο.

Βασανιστής Μακρονήσου

Επί τι εφκαιρία της επετείου θα έπρεπε η ΔΑΠ να βγάλει μία ανακοίνωση συμπαράστασης στους πραξικοπηματίες της Βολιβίας. Και εκεί οι δεξιοί μας σύντροφοι αγωνίζονται για το ψωμί. Πως το λένε αλλιώς, για τη μάσα βρε παιδί μου.

αν και

Ουδεμία σχέση έχω με το χώρο της ΝΔ . Στην ανακοίνωση της ΝΔ-κής φοιτητικής παράταξης δεν παρατηρώ την παραμικρή ανησυχία για επεισόδια . Ομως δεν καταλαβαίνω πώς η εν λόγω παράταξη θα υλοποιήσει αυτά που διατυπώνει στη τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης .

Μαρία

H ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διακρίνεται για τον ουσιαστικό της λόγο σχετικά με τα μηνύματα της επετείου. Πιο βαθυστόχαστη ανάλυση δεν υπάρχει.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ !

ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bild_ar

Η Τουρκία θα απομονώνεται όλο και περισσότερο στο ζήτημα της παράνομης συμφωνίας με την Λιβύη, εκτίμησε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της

66
pavlopoulos

Στην επικαιρότητα της Περί Ελευθερίας Σκέψης του Επικτήτου αναφέρθηκε ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη συνεδρίου στην Πρέβεζα με θέμα «Επίκτητος και Ελευθερία»

othonas

Το γεγονός ότι οι προ πολλού προσχωρήσαντες στο ΣΥΡΙΖΑ καταδέχονται να χρησιμοποιούνται ως φτηνό ανακυκλώσιμο επικοινωνιακό υλικό δείχνει την δική τους πολιτική και ηθική απαξία, σημείωσε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά