Η πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Μαραθώνιας κανονικής περιόδου της Euroleague για τη σεζόν 2026-27 είναι προ των πυλών.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, δύο ημέρες μετά την κατάκτηση του 5ου διαδοχικού ελληνικού Super Cup, μετρά αντίστροφα για δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις.
Η αρχή γίνεται στη «Ζαλγκίριο Αρένα» του Κάουνας με αντίπαλο τη Ζάλγκιρις την Τρίτη (29/9) στις 20:00 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, ενώ για την 3η, η ομάδα του Πειραιά θα βρει στον δρόμο της τη Βίρτους, στην Μπολόνια, την Πέμπτη (1/10) στις 21:30.
Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός
Έχοντας ανακοινώσει το πρωί της Δευτέρας (28/9) την επιστροφή των Μπράιαντ Ντάνστον και Τζορτζ Πάπας, ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Κάουνας, λίγες... ώρες αφού είχε κατακτήσει το 5ο διαδοχικό Super Cup ξεπερνώντας τα εμπόδια των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κατά σειρά, στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου». Η απουσία του βασικού σέντερ του Νίκολας Μιλουτίνοφ (σ.σ. τενοντίτιδα στο αριστερό πόδι) «πληγώνει» τον Ολυμπιακό, ειδικά όταν η Ζαλγκίρις έχει στο «5» τον θηριώδη Γιόνας Βαλαντσιούνας, στην πρώτη σεζόν της επιστροφής του από το ΝΒΑ.
Το τζάμπολ του αγώνα Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 την Τρίτη (29/9), με τις δύο ομάδες ν΄ αναζητούν τη 2η νίκη τους σε ισάριθμες αγωνιστικές. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα της regular season στη Euroleague απέναντι στην Μπασκόνια (106-89), ενώ η ομάδα της Λιθουανίας πέρασε νικηφόρα από το Βελιγράδι, επικρατώντας με 83-77 του Ερυθρού Αστέρα. Σ΄ εκείνον τον αγώνα, η Ζαλγκίρις είχε πρώτο σκόρερ έναν παίκτη που θ' απουσιάσει από τη «μάχη» με τον Ολυμπιακό. Ο πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων» και παίκτης της Ζαλγκίρις ήδη από την περσινή σεζόν τραυματίστηκε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και θ' απουσιάσει για δύο εβδομάδες.
Αναλυτικά η 12αδα του Ολυμπιακού:
ΜακΙντάιρ, Ουόρντ, Μοντέρο, Πλώτας, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Ντόρσει, Εντζάι, Χολ, Τζόουνς, Φουρνιέ, Ντάνστον
To πρόγραμμα της 2ης και της 3ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:
EUROLEAGUE
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29-30/9/2026)
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου
Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 20:00
Ντουμπάι (ΗΑΕ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)