Λευκωσία: Θα απαντήσουμε με όλα τα νομικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα στις τουρκικές προκλήσεις

Λευκωσία: Θα απαντήσουμε με όλα τα νομικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα στις τουρκικές προκλήσεις

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις καταδικάζουν κατηγορηματικά τη νέα προκλητική παράνομη επέμβαση της Τουρκίας μέσα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου

prodromou
Η Κυπριακή Δημοκρατία αξιοποιεί όλα τα νομικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα τα οποία έχει στη διάθεσή της, δήλωσε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μετά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ερωτηθείς για τις ενέργειες της κυβέρνησης για διαχείριση της νέας πρόκλησης της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που διήρκεσε δυόμισι ώρες, ο κ. Προδρόμου είπε ακόμη πως «όλες οι πολιτικές δυνάμεις καταδικάζουν κατηγορηματικά τη νέα προκλητική παράνομη επέμβαση της Τουρκίας μέσα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ανέφερε εξάλλου πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε στο Εθνικό Συμβούλιο την αποφασιστικότητά του προκειμένου να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς και να προχωρήσει η πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ, ούτως ώστε να φθάσουμε σε επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού στη βάση των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου και των αποφάσεων και ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόσθεσε πως «εξυπακούεται ότι για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων θα δημιουργηθεί και το απαραίτητο κλίμα, δηλαδή θα τερματιστούν όλες οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και οι απειλές εναντίον της Κύπρου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης