Συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας 

tsip_252863_146526_type13262

Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Ρουμανία ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Σύνοδο Κορυφής στο Sibiu της Ρουμανίας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, η οποία διεξάγεται δύο εβδομάδες πριν από τις Ευρωεκλογές. Οι αρχηγοί κρατών θα εκθέσουν τις απόψεις τους επί των προτεραιοτήτων ως προς τη Στρατηγική Ατζέντα και τις προτεραιότητες της ΕΕ για την επόμενη πενταετία για μια σειρά από ζητήματα όπως ο παγκόσμιος ρόλος της Ε.Ε. και η εμπέδωση ενός πολυμερούς παγκόσμιου συστήματος, η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, το μεταναστευτικό και η ανάπτυξη της οικονομικής βάσης και συγκλίσεων στην Ένωση.

Σύμφωνα με πηγές, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις βασικές προτεραιότητες της Ελλάδας για την επόμενη πενταετία, με έμφαση στην οικοδόμηση της κοινωνικής Ευρώπης και της προώθησης οικονομικών και κοινωνικών συγκλίσεων, στην ανάγκη διατήρησης μιας ισχυρής πολιτικής συνοχής της Ένωσης. Ως προς το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τονίσει την ανάγκη ευρωπαϊκής συλλογικής λύσης απέναντι στην ευρωπαϊκή πρόκληση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος, στη βάση της συνευθύνης και της αλληλεγγύης. Θα σταθεί στην ανάγκη εμβάθυνσης της ευρωζώνης με θεσμούς που θα υπόκεινται σε δημοκρατική λογοδοσία και θα υποστηρίξει τις προτάσεις για ισχυρό προϋπολογισμό της ευρωζώνης με σταθεροποιητική λειτουργία καθώς και την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, η οποία θα περιλαμβάνει έναν ευρωπαΐκό ταμείο καταθέσεων.

Συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός, σε συντονισμό με τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη (με τον οποίο θα πραγματοποίησει συνάντηση), θα αναδείξει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, τονίζοντας την ανάγκη επίδειξης ευρωπαΐκής αλληλεγγύης απέναντι στην εν λόγω παραβίαση του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Μαρτίου του 2018. Ιδιαίτερα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, θα τονιστεί ότι η ΕΕ θα αναβαθμίσει το ρόλο της στις διεθνείς και περιφερειακες εξελίξεις μόνο αν μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών - μελών της.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Viva Alex!!!!!!!!

Viva Alex!!!! Viva , μέγιστε πρωθυπουργέ!!!!! Όλοι στην Ευρώπη υποκλίνονται μπροστά σου, πλην Λακεδαιμονίων εν Ελλάδι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

γεωργια

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΠΟΤΕ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΜΠΕΣΑΛΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_syn

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη να φορέσουν τη στολή εργασίας και τόνισε ότι η κάλπη είναι άδεια στις 7 Ιουλίου και πρέπει να γεμίσει από την αρχή - Ζήτησε εκ νέου ισχυρή εντολή στη ΝΔ για να αποφύγει η χώρα την ακυβερνησία

perissos-566x330

Το debate θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν ο κ. Τσίπρας είχε παραμείνει στην αρχική συμφωνία των κομμάτων για την 1η Ιουλίου την οποία ο ίδιος ακύρωσε αναφέρει ο Περισσός και προσθέτει:  «Θεωρούμε την προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ πολύ σοβαρή υπόθεση για να εξαρτάται απ' τα καπρίτσια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα»

1
novartis_main_again

Δεκτό το αίτημα Αγγελή ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα - Ως προς τους Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εδώ και 14 μήνες είναι «παγωμένες» στη Βουλή