Προεκλογικό «αμόκ» Ερντογάν: Θα κάνουμε και αρχιτεκτονικές αλλαγές στην Αγία Σοφία!

cache_728x3000_Analog_medium_679231_118652_3032019

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία για τις κρίσιμες τοπικές εκλογές, ο Τούρκος πρόεδρος με συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι ΤΡΤ, ξεδίπλωσε τα σχέδια του μιλώντας για αρχιτεκτονικές μετατροπές εντός της Αγίας Σοφίας - 

Αρχιτεκτονικές μετατροπές εντός της Αγίας Σοφίας (!) αργότερα, προανήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να αποκτήσει πνευματική ατμόσφαιρα ο χώρος αν και είπε πως αρχικά μετά τις εκλογές θα γίνει αλλαγή του ονόματος από μουσείο σε τζαμί και αργότερα θα δουν και το θέμα της προσευχής.

Στη συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι ΤΡΤ, ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων διερωτήθηκε εάν η Αγία Σοφία είναι μουσείο ή τζαμί, λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να λυθεί αυτό.

“Η Αγία Σοφία κέρδισε το καθεστώς του μουσείου πρόσφατα. Πρώτα πρέπει να αποδώσουμε στην Αγία Σοφία την πραγματική της ταυτότητα. Ποια είναι αυτή; Τζαμί. Αυτό πρέπει να το διευθετήσουμε. Μετά λένε ότι στο Σουλτάναχμετ (Μπλε Τζαμί) η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά επειδή η Αγία Σοφία βρίσκεται στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας μπαίνει κανείς με εισιτήριο. Εμείς είπαμε αυτό μπορεί να διευθετηθεί".

"Γι αυτό για να γίνει δωρεάν η είσοδος στην Αγία Σοφία πρέπει να γίνουν κάποιες σοβαρές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις εντός. Σε αυτές τις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις αναφέρθηκα και για να είναι πιο άνετη η είσοδος πρέπει να γίνει έλεγχος του δαπέδου, και μαζί με τον έλεγχο του δαπέδου να γίνει βήμα που να προσδίδει την πραγματική πνευματική ατμόσφαιρα στο χώρο. Γι αυτό και είπαμε ότι μετά τις εκλογές θα καθίσουμε να δουλέψουμε, να κάνουμε βήματα με βάση τον νόμο και να μετατρέψουμε την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί. Ο οδικός μας χάρτης και τα σχέδιά μας για το θέμα της προσευχής θα τα κάνουμε με βάση αυτό αργότερα. Πρώτα ο θεός θα προχωρήσουμε αυτή τη διαδικασία με αυτό τον τρόπο", ανέφερε.

Σε κλίμα πόλωσης οι εκλογές

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία έγιναν λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις τοπικές εκλογές στην Τουρκία οι οποίες θα διεξαχθούν σε κλίμα έντονης πόλωσης με τους «εχθρούς» στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Περίπου 57 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τους τοπικούς άρχοντες σε 81 επαρχίες σε όλη τη χώρα. Προκειμένου να διασφαλιστεί η διαδικασία, χιλιάδες εθελοντές από όλο το πολιτικό φάσμα και ανεξάρτητες ομάδες παρατηρητών θα επιβλέπουν την καταμέτρηση, ενώ πάνω από μισό εκατομμύριο προσωπικό ασφαλείας θα βρίσκεται σε επιφυλακή, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, συμπεριλαμβανομένων 7.000 περιοχών όπου το ΡΚΚ θεωρείται «απειλή».

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κυβερνών κόμμα θα χάσει την πρωτεύουσα Άγκυρα, ενώ στην Κωνσταντινούπολη, ο πρώην πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δεν είναι σίγουρος για τη νίκη.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δημοσιοποιήθηκαν σήμερα

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Piar προβλέπει ότι ΑΚΡ-ΜΗΡ χάνουν και Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα. Για την Κωνσταντινούπολη προβλέπει 50,3% για τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου και 48,7% για τον υποψήφιο του κυβερνητικού συνασπισμού Μπιναλί Γιλντιρίμ. Για την Άγκυρα προβλέπει 54,7% για τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς και 43,2% για τον υποψήφιο του κυβερνητικού συνασπισμού Μεχμέτ Οζχάσεκι.

Με βάση τη δημοσκόπηση της εταιρείας Mediar ο κυβερνητικός συνασπισμός ΑΚΡ-ΜΗΡ χάνει την Άγκυρα και κερδίζει την Κωνσταντινούπολη. Στην Κωνσταντινούπολη για τον Μπιναλί Γιλντιρίμ προβλέπει 46,12% και για τον Εκρέμ Ιμάμογλου 43,36% με 9,42% αναποφάσιστους. Στην Άγκυρα για τον Μεχμέτ Οζχάσεκι προβλέπει 42,86% και για τον Μανσούρ Γιαβάς 45,06% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι 10,24%.

Η πορεία της οικονομίας

Ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης και της πτώσης της τουρκικής λίρας.

Αυτή τη στιγμή κανείς από τους ξένους επενδυτές δεν αγοράζει τουρκικές λίρες. Παρόλα αυτά, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε το Σαββατοκύριακο τις απειλές σε βάρος των οίκων αξιολόγησης.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι η τουρκική λίρα έχασε περίπου το 30% της αξίας της. Η υποτίμηση όχι μόνο εκτίναξε τον πληθωρισμό σε υψηλά 15 ετών, “κατατρώγοντας” την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, αλλά και αποδείχθηκε δυσβάσταχτο βάρος για τις επιχειρήσεις που έχουν έκθεση σε χρέους ύψους 285 δισ. δολαρίων σε ξένο νόμισμα.

Τα “κόκκινα” δάνεια με τη σειρά τους εντείνουν τις πιέσεις στις τράπεζες. Οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης έχουν ούτως η άλλως κλείσει από τότε που τα επιτόκια ανέβηκαν στο 24%, σε μία προσπάθεια της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

Την περασμένη εβδομάδα τα στοιχεία τέταρτου τριμήνου για το ΑΕΠ επιβεβαίωσαν αυτό που οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει εδώ και καιρό: στα τέλη του 2018 η χώρα βυθίστηκε σε ύφεση για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία.

Ο κουλουράς... Ερντογάν

Σε ρόλο… Βασιλάκη Καϊλα ο Ερντογάν, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει ψηφοφόρους ενόψει των αυριανών δημοτικών εκλογών.

Έτσι, με ένα προεκλογικό σποτ ο ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να αποτρέψει την επιστροφή των Κεμαλιστών αντιπάλων του στο δήμο της Άγκυρας και στις δημοτικές αρχές πολλών άλλων μεγάλων πόλεων της Τουρκίας.

Στο βίντεο – σποτ, εμφανίζεται με τη βοήθεια ηθοποιών, ως… κουλουράς στα νιάτα του που απλός άνθρωπος του μεροκάματου κατάφερε να γίνει αυτοδημιούργητος και λαοπρόβλητος ηγέτης.

Ρεκόρ προεκλογικών συγκεντρώσεων από τον Τούρκο πρόεδρο

Ρεκόρ προεκλογικών συγκεντρώσεων κατέγραψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων κατά την εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές, που διεξάγονται αύριο 31 Μαρτίου. Ο Τούρκος Πρόεδρος μέσα σε 49 μέρες πραγματοποίησε συγκεντρώσεις σε 57 πόλεις και 17 επαρχίες διανύοντας 53 χιλιάδες χιλιόμετρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πραγματοποίησε συγκεντρώσεις σε 26 πόλεις διανύοντας 32 χιλιάδες χιλιόμετρα.

ΣΧΟΛΙΑ (63)

Αι καλααααααααααααα

Φιλε χωρις εγκριση UNESCO ουτε χαλι δεν αλλαζεις.

Μαστροχαλαστης

Γιατί είναι και αρχιτέκτονας και οικονομολόγος και κουλούρας και ηγεμόνας και δουλεμπορος και και και και

@

Eιναι ιδιον του τουρκου, να ειναι πολυπραγμων και παντογνωστης. Μην ξεχνας τον Καραγκιοζη, τουρκος και κεινος, ολα τα ηξερε και ολα τα επαγγελματα τα εκανε. Τωρα εχουμε το "Ο Ερντογαν αρχιτεκτον" :)

ΜΑΚΕΔΩΝ

Μη χαίρεστε για την ενδεχόμενη νίκη των κεμαλιστών. Αυτοί είναι χειρότεροι. Ο Ερντογάν μπροστά τους είναι γατάκι.

Xexes

Τι αμοκ και μαμοκ λετε βρε. Σιγουρα θα κερδισει στις εκλογες. Απλα για την Αμερικη το κανει αυτο. Δεν τους γουσταρει. Απλα τους γρεκους ουτε τους υπολογισε ποτε. Χαχαχα.

Μογγολογκιοζη

Παιζει οι Αμερικάνοι να γελάνε μαζί σας ακόμη περισσότερο και από ότι οι Ισραηλινοί .

Ακου αντρουα:

Γυψοσανιδα ατο τζακι, αναγλυφη ταπετσαρια και καναπε γωνια..

κωστας

Να κανεις πασα μου! Και να την κατεδαφισεις, αν θελεις. Δικια σου ειναι. Και, ξερεις, τα βιντεο σου θα μεινουν στους αιωνες για το ποιος ηλιθιος κατεστρεψε μνημειο πολιτισμικης κληρονομιας της ανθρωποτητας. Οι καλογεροι που κατεστρεφαν τα γλυπτα της Ακροπολης δεν ειχαν φωτογραφιες. Οι μουσουλμανοι που αρπαξαν τα μνημεια απο το Ιρακ το εκαναν βραδυ και δεν τους βρηκαν. Εσενα ομως σε ξερουν. Εχεις την εντυπωση οτι αυτο θα βοηθησει την υστεροφημια σου; Εγω παντως, μεσα. Κατεβασε το ναο ολοκληρο, μην αφησεις κολυμπηθροξυλο. Θα εισαι ενα βημα πιο κοντα να μπουν οι Αμερικανοι να δουν τι @@@κιες κανεις.

Μετανάστης στη Ρουμανια

Τούρκος καλος, μόνο αποτεφρωμένος. +ο επισκοπος Βλαχομπογδανιας και έξαρχος Ρότερνταμ Δημήτριος Υψηλαντοπουλος κατά κόσμον Χρήστος Γατος

axinos

Έρντο κάνουμε και εδώ Αγιά Σοφιά και έλα όποτε θες να προσκυνάς... την ΑΕΚ!

Καλά, καλά νεοελ...

Οι Τούρκοι έχουν πάθει κρίση με την συμμαχία μας με το Ισραήλ. Αυτό δείχνει ότι παρά το κόμπλεξ ανωτερότητας που εκδηλώνουν μονίμως, εξακολουθούμε να τους αγχωνουμε. Ίσως γιατί ξέρουν πως πατάνε ματωμένα χώματα που δεν τους ανήκουν και στην ιστορία οι αιώνες δεν σημαίνουν τιποτα. Πολλοί ήταν αιώνες κάπου και έφυγαν. Ο Ερντι δουλεύει για εμάς και εσείς τον βρίζετε. Βαστάτε μη βγουν οι κεμαλιστες που είναι τρισχειροτεροι και θυμάστε παλαιότερα τι έκαναν και θα σας πω εγώ. Αυτοί δεν γαβγιζουν απλά. Θα λέτε που είναι ο Ερντι μετά και τα ξανασυζηταμε. Δεν υπάρχει μετριοπάθεια στην Τουρκία. Ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλο, διαιρεμένη εσωτερικά και με χίλιες δύο εθνότητες και εχθρικά σύνορα και μέτωπα παντου. Η Τουρκία ή θα μας φάει, η θα μας βοηθήσουν να την τελειώσουμε γιατί θα φέρει τρομερά προβλήματα στο μέλλον. Η Δύση από το 1453 και μετά και αφού αρνήθηκε να στηρίξει το Βυζάντιο εναντίον των Οθωμανών και ξεκίνησε τις εξελίξεις ήδη από το 1204, μονίμως της Τουρκίας της γλύφει τον κωλο γι αυτό και κόντεψα να μπουν στην Βιέννη. Μυαλό πάλι δεν έβαλαν και τους στήριξαν εναντίον μας το 1922. Γιατί; Η Γερμανία κοντεύει να γίνει τουρκική επαρχία. Ελπίζω τώρα να έχουν καταλάβει ΟΛΟΙ οι παραπάνω τα λάθη τους και ότι η Τουρκία είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη, αιμοσταγής, επιθετική και επεκτατική εθνική ύπαρξη, και σαν έθνος πρέπει απλά να σβήσει ή να διαμελιστει αλλιώς θα έχουμε τρομερά προβλήματα όλοι μαζί της με νέες Μικρασιατικες και σφαγές σαν της Χίου. Έχουν δείξει οι Τούρκοι Ορκ που μπορούν να φτάσουν. Ας όψεται η Αμερική και η Γερμανία που την σεγονταρουν στις δουλειές της διαρκώς και τι θηριωδίες έχουν κάνει στην Συρία όλα αυτά τα χρόνια που μαζί με την Γερμανία, την Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ έφτιαξαν καλά καλά τον ISIS και τώρα τρέχουν τάχατες να τον εξοντώσουν. Όλοι γνωρίζουν το Ολοκαύτωμα. Όλοι ξέρουν την Αρμενική Γενοκτονία. Τις δικές μας τραγωδίες που είναι και περισσότερες και μεγαλύτερες ΠΟΙΟΣ τις ξέρει; Ποιος ξέρει πως η Τουρκία είναι ο δικός μας Χίτλερ και ο Μπουταρης διαφημίζει το σπίτι του; Επιτέλους ας αποφασίσουν όλοι που στο διάολο στέκονται με την Τουρκία.

Aντρούκλα

μουστακαλής με περίοδο

Πουλούσε λεμονάδες

Και έχασε μια καλή δουλειά γιατί αρνήθηκε να ξυρίσει το μουστάκι.Ήταν και ποδοσφαιριστής μια περίοδο,έκανε και φυλακή για ένα ποίημα που έλεγε ότι οι μιναρέδες είναι οι πύραυλοι των Μουσουλμάνων και έκανε και αγώνα για τις μαντήλες που οι Κεμαλιστές τις απεχθανόταν και τις απαγόρευαν σε σχολεία,υπηρεσίες,στη βουλη κλπ.Τελικά έκανε την Τουρκία πολύ πιό μουσουλμανική..Το "παιδί του λαού ήταν" μέχρι που τον έπιασε η μεγαλομανία της εξουσίας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης