Παγκόσμια πρωτοτυπία: Σε δύο ΚΟ οι Ζουράρις - Παπαχριστόπουλος

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Σε δύο ΚΟ οι Ζουράρις - Παπαχριστόπουλος

Χωρίς να αποχωρήσουν από τους ΑΝΕΛ οι δύο βουλευτές παρέδωσαν τις ψήφους τους στον ΣΥΡΙΖΑ  - Non paper Μαξίμου: Κατέρρευσε το αφήγημα για κυβέρνηση - κουρελού - ΝΔ: Παγκόσμια πρωτοτυπία οι βουλευτές - υβρίδια

zouraris_papaxristopoulos_main
Μια παγκόσμια πρωτοτυπία καταγράφει από το απόγευμα της Δευτέρας το ελληνικό κοινοβούλιο, αφού δύο μέλη του, οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος «ανήκουν» σε ... δύο κοινονουλευτικές ομάδες.

Τυπικά παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Πάνου Καμμένου, διατηρώντας τον «μαγικό» αριθμό «πέντε».  Oυσιαστικά με τις επιστολές τους στη Βουλή, με τις οποίες ζητούν να προμετρώνται οι ψήφοι τους σ' αυτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στα νομοσχέδια που θα φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, μονιμοποιώντας επί της ουσίας την πλειοψηφία - κουρελού, που γεννήθηκε όταν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τον μόνο αστερίσκο βάζει ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος δεν ψηφίζει τη συνθήκη προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Με τη στάση τους οι κύριοι Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος -μαζί με τους άλλους τέσσερις της «κουρελούς» Κατερίνα Παπακώστα, Ελενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη και Σπύρο Δανέλλη- μετεξελίσσουν την κυβέρνηση «κουρελού» σε κυβέρνηση - «κάβα», αφού άνευ όρων έξι βουλευτές έχουν «καταθέσει» τις θετικές τους ψήφους, προχωρώντας ακόμη στον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών ηθών και πρακτικών.

Ερώτημα που προκύπτει αυτή την ώρα είναι πως θα αντιδράσει ο Πάνος Καμμένος, αφού μένει επί της ουσίας μόνο με τους Κώστα Κατσίκη και Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. Ενα δεύτερο ερώτημα είναι αν θα προχωρήσει τελικά στην παραίτηση που έχει εξαγγείλει πολλάκις ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αλλά αναβάλλει - τελευταία, μάλιστα, μετά από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που του ζήτησε να το ... καθυστερήσει. Η επιστολή του, πάντως που θέτει στη διάθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας την ψήφο του δεν δείχνει διάθεση παραίτησης.

Προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι - Πήραν από Καμμένο και Ζουράρι, Παπαχριστόπουλο

Λίγο νωρίτερα,  να προσμετράται η ψήφος τους στην κυβερνητική πλειοψηφία ζήτησαν  με επιστολές τους στον πρόεδρο της Βουλής οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - κουρελού. Με τις επιστολές τους, αν και όχι τυπικά, εντούτοις ουσιαστικά προσχωρούν στην κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος δίνουν την ψήφο τους στην κυβερνητική πλειοψηφία, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, ανήκοντας επί της ουσίας σε ... δύο κοινοβουλευτικές ομάδες. 

Οι έξι βουλευτές που επισημοποιούν την πλειοψηφία της κυβέρνησης - κουρελούς, που εξελίσσεται σε ... κυβέρνηση - κάβα, αφού κάθε νομοθετική της κίνηση θα έχει «κάβα» τις έξι ψήφους,  είναι η Κατερίνα Παπακώστα, οι διαγραφέντες από τους ΑΝΕΛ Ελενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης, οι κ.κ.Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος που έως τώρα παρέμεναν στην ΚΟ του Πάνου Καμμένου και ο προερχόμενος από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης.

Κλείσιμο
Έτσι, θετική ψήφο προκαταβολικά για όλα τα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση δίνουν οι έξι βουλευτές «ρετάλια» που παρείχαν πριν απο περιπου 10 ημέρες ψηφο εμπιστοσυνης στην κυβερνηση επιδεινώνοντας τον θεσμικό παραλογισμό των τελευταίων ημερών.
Οι Έλενα Κουντούρα, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ζουράρις, Σπύρος Δανελλης, Κατερίνα  Παπακώστα και Θανάσης Παπαχριστόπουλος με ξεχωριστές δηλωσεις ξεκαθαρίζουν ότι δίνουν «εν λευκώ» την στήριξη τους σε όλα τα νομοσχεδια που θα εισάγει η κυβερνηση και δεν θα διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορια προκειμένου να ξεπεραστεί το προβλημα με την αποτύπωση της δεδηλωμένης που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Αστερίσκο βάζει μόνο ο κ. Ζουράρις στην Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας οτι θα καταψηφίσει. 

Μαξίμου: Κατέρρευσε το αφήγημα για κυβέρνηση - κουρελού 
Με non paper πάντως, το Μαξίμου πανηγύρισε, υποστηρίζοντας ότι «κατέρρευσε το αφήγημα για κυβέρνηση - κουρελού». 
Οι κυβερνητικές πηγές, αναφέρονται, ειδικότερα, στο γεγονός ότι και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Παγκόσμια πρωτοτυπία οι βουλευτές υβρίδια

Πηγές της ΝΔ, πάντως, μετά το non paper του Μαξίμου ότι δεν είναι πια κουρελού έκαναν το εξής σχόλιο: 
Με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα. Αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι ανάμεσα στα 6 δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ. Ζουράρις και Παπαχρηστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.


Δείτε τις επιστολές των βουλευτών: 

epi1
epi2
epi3
epi4
epi5
epi6
epi7
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης